Alison Goodman: The Dark Days ClubLondon, April 1812. On the eve of eighteen-year-old Lady Helen Wrexhall's presentation to the queen, one of her family's housemaids disappears-and Helen is drawn into the shadows of Regency London. There, she meets Lord Carlston, one of the few who can stop the perpetrators: a cabal of demons infiltrating every level of society. Dare she ask for his help, when his reputation is almost as black as his lingering eyes? And will her intelligence and headstrong curiosity wind up leading them into a death trap?

Alkaa olla jo kiirus YA haasteen kanssa kerta kunniahimoisesti ajattelin rastittaa kaikki haastebingon kohdat, mutta näyttää vähän mahdottomalta. Aikaa on elokuuhun asti ja bingosta pitäisi rastittaa aika monta vielä. No, ei ressiä. Bongasin kirjan ensimmäistä kertaa muistaakseni Goodreadsista ja luin siitä paljon positiivista palautetta että lukulistalle meni. Myöhemmin löysin sen Oulun kirjaston valikoimista ja varasin sen heti.

Mikä ensimmäisenä kiinnitti huomioni oli tietysti tarinan yliluonnolliset elementit kuten demonit ja kenties niiden metsästys, sitten vielä historiallisuus. Vaikutti myös siltä, että luvassa olisi mysteeriä, mikä vain lisäsi kiinnostusta. Ja mitähän olin sitten mieltä?


The Dark Days Club oli niin hyvä! Se tuli oikeastaann pienenä yllätyksenä, koska alkuun olin melko ok.n tuntumissa. Ei kuitenkaan kestänyt kauaa kun tämä kolahti ja lujaa. Alison Goodmanin demonien metsästys 1800 -luvun Lontoossa oli suurta herkkua minulle.

The Dark Days Clubissa historiallisuus tuli hyvin esiin tietysti vaatetuksissa sekä tavoissa ja tyypillisesti avioliittoaikeet ovat osana tarinaa. Lady Helen ei ole halukas vielä astumaan avioliittoon, mutta kurinalaisen sedän silmien alla hän yrittää tehdä sedälleen ja kuin myös tädilleen mieliksi ja valmistautuu tapaamaan tavan mukaisesti kuningattaren. Tapaaminen kuningattaren kanssa osoittautuu yllätyksellisesti kun hän ottaa Helenin äidin puheeksi, joka ei ole jäänyt ihmisten mieleen positiivisessa mielessä ja on hyvin kielletty puheenaihe Helenin perheessä. Kun hänen läheinen ystäväsä käyttäytyy oudosti ja joutuu traagisen sekä perheen palvelijatar katoaa, Helen huomaa, että tapahtumilla on pelottavia yhtäläisyyksiä. Lordi Carlstonin paluu ei myöskään rauhoita tilannetta.

Nautin paljon Goodmanin tarkasta tapahtumien kuvailusta ja etenkin toiminnan täyteisistä luvuista. Ja sitten vielä tämä mysteeri osuus koskien niin menneisyyttä kuin myös tulevaa rikasti tarinaa paljon kuin myös yliluonnollisuus. Täydellistä.

Lukukokemusta paransi vielä miellyttävät hahmot ja ihastuin etenkin itse päähahmoon Lady Heleniin ja tämän lojaaliin palvelijattareen Darbyyn. Kuvioihin astui Lordi Carlston, jonka salamyhkäinen menneisyys ja yhteys Helenin äitiin puhutteli ja tiivisti tunnelmaa ja herätti mielenkiintoni oitis. Olen niin heikkona näihin tapauksiin... Odotin romanssin syttyvän Helenin ja Carlstonin välille, mutta ilokseni se ei ihan näin mennyt. Toki kipinä jos toinenkin lenteli heidän välillään ja mukaan mahtui kolmaskin osapuoli kolmiodraamaa herättelemään, mutta sitä ei lähdetty lietsomaan pitkälle.

Goodman tarjosi synkkiäkin tapahtumia mitä pidemmälle astuttiin demonien riivaamaan maailmaan, josta innostuin todella.  Se oli syvällistä, uniikkia ja jännittävää ja sai minut mustelemaan aikaa, jolloin aloitin katsomaan Supernaturalia. Sanotaanko, että innostukseni on yhtä suurta nyt kuin silloinkin. Kaikkia mysteerejä ei vielä selvitetty tässä osassa ja demonien metsästys siis jatkuu vielä kahdessa osassa, jotka toivon mukaan täyttävät monet aukot mitä jännittävimmilllä asioilla.

Todella mielenkiintoinen ja jännittävä sekoitus historiaa, fantasiaa ja mysteeriä! Mahtava aloitus sarjalle. Melkein 500 sivua ei tuntunut yhtään pitkästyttävältä vaan viihdytti alusta loppuun ja jätti janoamaan lisää.

Ehdottomasti lähetän hankintaehdotuksen jatko-osista kirjastolle, mikäli sellaisen onnistun tekemään (en nimittäin löydä Oulun kirjaston verkkosivuilta linkkiä mistä pääsisin hankintaehdotuksen tekemään), sillä tässä oli sitä jotain ja ehdottomasti haluan lukea jatko-osat. Olen myös kiinnostunut Goodmanin muista teoksista ja etenkin Eon: Dragoneye reborn kummasti herättää mielenkiintoa.

★ ★ ★ ★
Sivuja: 544
(sis. bonus novellin ja katsaus jatko-osaan)
Kustantaja: Speak (2017)
Ei ole suomennettu
Mistä minulle: Kirjastosta 
YA haaste: Oma suosikki genre

Kommentit