Danielle L. Jensen: Stolen Songbird

For five centuries, a witch’s curse has bound the trolls to their city beneath the mountain. When Cécile de Troyes is kidnapped and taken beneath the mountain, she realises that the trolls are relying on her to break the curse.

Cécile has only one thing on her mind: escape. But the trolls are clever, fast, and inhumanly strong. She will have to bide her time…

But the more time she spends with the trolls, the more she understands their plight. There is a rebellion brewing. And she just might be the one the trolls were looking for...

YA fantasialla mennään taas. Tällä kertaa kyseessä on Danielle L. Jensenin Stolen Songbird, mikä aloittaa kolmiosaisen The Malediction trilogian, jonka luin tammikuun puolella. Goodreads tutustutti minut tähän teokseen jo aikaa sitten, mutta kiinnostusta ei ole löytynyt vasta kuin vähää aikaa sitten. Genret lupailivat romantiikkaa, minkä pelkäsin häiritsevän ja hidastavan juonen kulkua eikä tällainen fantasiaasetelma, jossa nuori päähenkilö ja yleensäkin juuri tyttö heittäytyy uuteen ja tuntemattomaan tilanteeseen vasten tahtoaan ja/tai vailla muuta keinoa ole aivan uusi.

Stolen Songbirdissä nuori Cécile de Troyes kidnapataan yllättäen vuoren alaiseen maailmaan, jossa elävät kirouksen vangitsemat peikot. Käy ilmi, että ennustuksen mukaan hän on vastaus noidan langettaman kirouksen rikkomiseen, jonka johdosta hänen on liittouduttava kuninkaallisten peikkojen kanssa avioliiton merkeissä. Se ei kuitenkaan rauhoita levottomuuksia ja pelkoja kun puhdas- sekä puoliveristen peikkojen väliset erimielisyydet ovat vaarallisen lähellä sodan syttymistä.

Olin  aivan täpinöissäni kun sain yllättyä positiivisesti lukemastani. Sain paljon enemmän mitä odotin ja tykkäsin todella! No joo, juoni sisälsi tyypillisiä ''hidden secrets and abilities'' sankarittaren puolelta, mutta mielestäni Jensen on onnistunut tarjoamaan paljon muutakin eikä tarina myllertänyt vain päähenkilöön kohdistuvissa pulmissa. Ja minun ilokseni kyse ei ollut myöskään pelkästä Cécilen sekä Tristanin, peikkojen prinssin välisestä suhteesta. Jensen antoi painoarvoa muille mielenkiintoisille, räjähdysalttiillekin tapahtumille sekä hahmoille, jotka pitivät minut kiinni kirjassa.

Okei, aluksi maininta peikoista (trolls) sai minut väkisin ajattelemaan lapsuudestani tuttuja ja värikkäitä pystytukkaisia leluja ja sekos sai minut oikeasti hekottamaan. En pystynyt kuin hymyilemään ajatukselle, että Cécile avioituu peikonlelun kanssa kunnes Jensen (ah, ajatukset harhailevat) vie kohti synkempiä ja taianomaisia ulottuvuuksia. 

Cécile voitti minut puolellensa kirjan aikana. Hänessä oli ihailtavaa määrätietoisuutta eikä jäänyt surkuttelemaan ja odottelemaan parempia päiviä riippuvaisena muista, mutta teki virheensä selviytymisvaiston ja pettymysten pakottamana. Hänen lisäksi monet muutkin hahmot valloittavat omilla tarinoillaan ja täytyy sanoa, että Tristan on uusi ihastukseni jos vähän hupsuksi heittäydytään. 


Tristianissa piili, kaikkien vastuiden, velvollisuuksien ja sääntöjen, jotka ohjasivat hänen tekemisiään ja sanomisiaan määrittäen vain hänen ulkokuorensa, alla ihastuttavaa herkkyyttä ja vahvuutta mikä sai sydämen tekemään voltteja. Lyöttäytymällä yhteen Cécile ja Tristan ystävystyvät ja suhde kasvaa heidän välillään vallitsevasta epäluottamuksesta ja eroista huolimatta. Mahtava pari tosiaan.

Tykkäsin todella paljon. Koko ajan tapahtui jättäen jatko-osille jännittäviä odotuksia, suhteet kehittyivät hyvässä ja pahassa, vastaukset noidan kiroukseen alkoivat näyttäytyä ja loppu oli mainio. Se oli koskettava ja tuntui todellakin että niin oli pakko tapahtua, niin pakahduttava kuin se olikin. Innokkaana odotan pääseväni toisen osan kimppuun! 

Suosittelen lämpimästi!

★ ★ ★ ★
Sivuja: 480
Kustantaja: Strange Chemistry (2014)
Ei ole suomennettu
Kindle Edition 
 

Kommentit