Colleen Hoover: Ugly Love

When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she knows it isn’t love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn’t want love, she doesn’t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her.

Never ask about the past.
Don’t expect a future.

They think they can handle it, but realize almost immediately they can’t handle it at all.

Hearts get infiltrated.
Promises get broken.
Rules get shattered.
Love gets ugly.


Colleen Hoover on nimenä minulle erityisen tuttu. Näen nimen kerran jos toisenkin aina kun selaan uutisia, juttuja, kuvia yms kirjoista, mutta en ollut lukenut yhtään hänen kirjaansa ennen Ugly Lovea. Hooverin kirjoista juuri Ugly Love ponnahtaa aina esiin huomiota herättävällä kannellaan kertoen ''lue lue minut nyt heti'' ja niinpä minä päätin sen pienen pohtimisen jälkeen lukea. Ylitsevuotavan hyvien palautteiden takia ymmärsin, että kyseessä olisi jotain, no todella henkeasalpaavaa.

Ugly Love on tarina Tate Collinsista, joka uppoaa suhteeseen, joka on alkujaan tuhoon tuomittu. Suhteen toinen osapuoli Miles Archer ei halua sitoutua ja tekee heti selväksi, että kyseessä on vain fyysistä kanssakäymistä. Alkavista tunteistaan jo tietoisena Tate ryhtyy suhteeseen, mutta ei osaa odottaa tunteiden kasvavan ja voimistuvan eikä sitä, ettei ole ainoa joka on hukkumaisillaan.

Okei. En voisi sanoa olleeni karvaasti pettynyt, koska en odottanut pitäväni tästä niin suuresti. Odotin kuitenkin enemmän sisältöä ja siksi olin enemmänkin ihmeissäni, että tässäkö tämä nyt oli. Koko kirja keskittyi Taten ja Milesin surulliseen friends with benefits suhteeseen, jonka ympärillä ei oikeastaan pyörinyt mitään muuta paitsi kurkistuksia Milesin menneisyyteen. En osannut päättää oliko lukemani masentavaa vaiko sydäntä särkevää draamaa. Kirja olisi voitu nimetä yhtä hyvin Sad Loveksi.

En löytänyt tästä mitään mihin tarttua ja tuntui, että ''session'' ulkopuolella nähtiin vain ihmeellistä soutaa huopaa mustasukkaisuutta, vaatimuksia ja sydänsuruja, ettei omaa ymmärrystä tahtonut hirveästi löytyä mikä siinä niin viehätti. Mahan pohjaa kiristi kyllä lentäjäpojan menneisyys, joka oli kerrottu erillä tavalla miten Taten näkökulmasta kerrotut osiot, mutta.. Niin. Siinä ei ollut mitään mistä en olisi jo lukenut eikä hahmoistakaan löytynyt mielenkiintoisia piirteitä tai ominaisuuksia.

Ehkä tässä viehätti ''rikkoutuneen sielun pelastaminen'', jos sitä niin voi sanoa. Ymmärrän siis jollain tasolla miksi kirja niin monille kolahti ja lujaa. Taisin vain kuvitella, että tällaisen rajoitetun suhteen toimivuutta käytäisiin syvemmin läpi tai siitä löytyisi sitä jotain ''rumaa'', josta jäisi jotain käteen muutakin kuin särjettyjä sydämiä ja PUM. Hello HEA. Minun on kuitenkin pakko allekirjoittaa monien muidenkin, niin hyvän kuin huonon arvosanan antaneiden, mielipide siitä, että Collen Hoover kirjoittaa todella koukuttavasti. 

Jokin hänen kerronnassaan pitää otteessaan, vähän niin kuin Jennifer L. Armentroutilla. Hän osaa kirjoittaa dramaattisesti ja koskettavasti. Ugly Loven luki alusta loppuun juuri Hooverin kerronan takia ja jotta mielipiteeni tulisi itselleni paremmin selville luin tämän toistamiseen. Ja niin minulle selvisi, ettei suhtautumiseni kirjaan todellakaan johtunut huonosta ajankohdasta.

Jos haluat lukea tämän, älä odota monimutkaisia suhdekiemuroita tai ''järkevää'' hahmokaartia. Toisin sanoen älä odota liikoja niin saatat pitää tästä.

Yllätyksekseni Ugly Love on saanut elokuvasovituksen ja aika hauskalla tavalla. Goodreadsissä kun nyt ilmaantuu tämän kaltaisten rakkausdraamojen arvosteluissa lukijoiden mielipiteitä millaisina he näkevät pääparituksen ja Nick Bateman, Kanadalainen malli kuumotti lukijoita eniten Miles Archerina. Tämä tuli Batemanin tietoon ja hän itse oli kiinnonut sovittamaan kirjaa elokuvaksi ja oli ottanut yhteyttä itse kirjailijaan. Näinpä asian kanssa edettiin ja pari vuotta sitten (2015) YouTubeen julkaistiin kiihkeä teaser trailer (linkki videoon löytyy tästä) ja näyttää hyvin mahdolliselta, että elokuva ilmestyy vuonna 2018.

★ ★
Sivuja: 337
Kustantaja: Atria Books (2014)
Ei ole suomennettu
Kindle Editon

Kommentit