Colleen Hoover: It Ends With Us

SOMETIMES THE ONE WHO LOVES YOU IS THE ONE WHO HURTS YOU THE MOST

Lily hasn't always had it easy, but that's never stopped her from working hard for the life she wants. She's come a long way from the small town in Maine where she grew up - she graduated from college, moved to Boston, and started her own business. So when she feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily's life suddenly seems almost too good to be true.

Ryle is assertive, stubborn, and maybe even a little arrogant. He's also sensitive, brilliant, and has a total soft spot for Lily, but Ryle's complete aversion to relationships is disturbing.

As questions about her new relationship overwhelm her, so do thoughts of Atlas Corrigan - her first love and a link to the past she left behind. He was her kindred spirit, her protector. When Atlas suddenly reappears, everything Lily has built with Ryle is threatened.

Colleen Hooverin It Ends With Us on uusimpia kirjahankintojani ja päätyi yöpöydälleni sekä lukujonon kärkeen heti The Lunar Chronicles -sarjan luettuani. Palaute kirjasta sai minut uteliaaksi sen sisällöstä ja halusin lukea sen myös vertailun vuoksi, sillä Ugly Love, joka on ensimmäinen lukemani kirja Hooverilta ei onnistunut viemään jalkojani alta odottamallani tavalla. Pienenmoinen pettymys se.

Mutta It Ends With Us puolestaan jätti minut hiljaiseksi. Kirja yllätti minut sen pysäyttävällä sisällöllään eikä tämä ole omalla kohdallani tullut useasti vastaan romanttisten YA tai NA kirjojen alta. Nautinnollisia teoksia olen lukenut monta, mutta ennalta-arvaamattomia? Not so much.

It Ends With Us kertoo Lilysta, joka muuttaa uuteen kaupunkiin uuden alun toivossa. Isänsä hautajaisten jälkeen hän tapaa komean Ryle Kincaidin, joka sytyttää pienen palon Lilyn rinnassa. Ajan kuluessa kaikki tuntuu loksahtavan paikoilleen, uusi työ, uudet ystävät ja uusi ihastus vievät mennessään, mutta Lily ei voi olla palaamatta takaisin horjuvaan nuoruuteensa ja miettimättä sydämensä vienyttä Atlas Corrigania.

En menisi ylistämään kirjaa ja sen hahmoja älyttömyyksiin, mutta tykästyin hahmoihin tosi paljon. Hoover on onnistunut mielestäni kirjoittamaan heistä realistisesti ja välittämään heidän tunnetilojaan uskottavasti. Hetkelliset takaumat Lilyn menneisyydestä toivat lisää tunnetta kehiin haikean ensirakkauden ja piinaavien perheasioiden merkeissä. Ja sitten kun the real deal alkoi tapahtua, olin mykistynyt. Minulta ropisee pisteitä aina ennalta-arvattomuudesta! En pitänyt siitä mitä tapahtui, mutten voinut olla tuntematta sääliä ja mitä enemmän luin sitä enemmän sydämeni särkyi. Aloin tietämään mitä tuleman pitää, mutta juuri siksi minä lopetin lukemisen tyytyväisenä ja olen nyt tätä kirjaa kehumassa.

Hoover on kirjoittanut (tietääkseni) omaan tyypilliseen dramaattiseen tapaansa tarinan syttyneestä parisuhteesta, mutta on tässä tapauksessa uskaltanut tuoda ristiriitoja painavampia vastoinkäymisiä hahmojen välille eikä loppuratkaisu eikä moni muukaan asia vastannut omia alun odotuksiani.  En kuitenkaan itkenyt kirjaa lukiessa. Surullinen se oli monellakin tapaa ja se sai minut surulliseksi, mutta jäin pikemminkin liikuttuneeksi ja juurikin lopulla oli siihen suuri vaikutus.

It Ends With Us on vasta toinen lukemani kirja Hooverilta ja Ugly Loveen verrattuna tämä oli jotain aivan muuta. Jos tällaista settiä löytyy häneltä enemmän, kyllä ne täytyy lukea!

★ ★ ★½
Sivuja: 367
Kustantaja: Simon & Schuster (2016)
Ei ole suomennettu:
Omasta hyllystä 

Kommentit

  1. Oon halunnut jo vaikka kuinka pitkään lukea jotain Colleen Hooverilta. Suosittelisitko mielummin tätä vai Ugly Lovea?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse suosittelisin tätä enemmän kuin Ugly Lovea. Ugly Love oli luettava kyllä, mutta mielestäni siitä puuttui se jokin jalat alta vievä ominaisuus tai jokin mihin tarttua. Kerta vastaanotto oli melkeinpä pelkkää hypetystä odotin enemmän ja ehkä siksi se ei niin miellyttänyt. It Ends With Us tarjosi paljon enemmän :)

      Poista

Lähetä kommentti