Kuluneen kesän kuulumiset Kirjamaailmaan!


Kerta hiljaisuutta on jatkunut yli kaksi viikkoa, tahdon kertoa kuulumisia kesäkuun viimeisistä viikoista. Olkoon tämä samalla katsaus koko kesäkuulle. Ensinnäkin olen tutkinut hieman blogejani päivityksen merkeissä ja mitä olen huomannut, että Kirjamaailma ja Elokuvamaailma on täyttänyt viime lokakuussa 2 vuotta enkä ole muistanut tehdä siitä mitään postausta. Omaa profiilianikin tutkiessa naurahdin kun omat synttärini ovat jääneet myös huomioimatta enkä ole lisännyt vuotta ikääni. Täytin 24 -vuotta tammikuussa. Asia on nyt korjattu. Laajennetaan seuraavaksi katsausta.

Katsoessani kuluneeseen puoleentoista vuoteen, lukijoita on Kirjamaailmaan kuin myös Elokuvamaailmaan on tullut lisää, josta olen enemmän kuin kiitollinen ja iloinen. On aina ihana nähdä kun blogini kiinnostaa edes vähän, joten käsi sydämellä iso kiitos teille. Kirjoista sekä elokuvista ja televisiosarjoista bloggaamisessa parasta on kokemuksien jakaminen rakkaasta harrastuksesta muiden kanssa ja löytää uusia tuttavuuksia sekä vinkkejä. Vaatimattomana suomalaisena ihmisenä en pidä blogiani erityisen loistokkaana, mutta se on minulle tärkeä ja se tuo minulle paljon iloa ja hupia hyviin ja vaikeisiin päiviin. Olen oppinut itsestäni kirjoittajana paljon, mutta tuntuu silti, että minun pitää etsiä ja kehittyä vielä lisää. On hauskaa ja hirveää lukea vanhoja postauksia, mutta niistä jos jostain saan motivaatiota kehittyä ja haettua uusia ideoita. 

Toivon kuitenkin, että olen antanut edes vähän vastinetta teille seuraajille, olivat ne sitten erimielisyyksiä, samanmielisyyksiä, kirja- ja elokuvavinkkejä, pöljiä, järjettömiä, ja/tai hauskoja postauksia. Kirjoitusvirheitä olen tarjonnut sylin täydeltä, sen tiedän ja tulen tarjoamaan jatkossakin. Teen suuremman postauksen tilastoista kuin myös itsestäni kun blogini täyttävät 3 vuotta puolen vuoden päästä (huh!), mutta tällä hetkellä luetuin postaus Kirjamaailmassa on Lisa R. Jonesin Pakopaikka ja Elina Pitkäkankaan Kuuran katselukerrat nousevat kivaa vauhtia. 

Kirjamaailman ulkoasu ei ole kokenut muutosta muistaakseni kuin kolme kertaa viimeisten 2,5 vuoden aikana. Olen kokeillut kuitenkin muutamia vaihtoehtoja silloin tällöin, mutta ne eivät ole näyttäneet silmissäni niin hyviltä. Ja minulla ei ole ainakaan nyt aikeena tehdä muutoksia, olen tyytyväinen nykyiseen. Katsotaan uudemman kerran Kirjamaailman kolmivuotissynttäreillä!

Takaisin kesäkuuhun (ja toukokuun loppuun). Uusinta uutta puolestaan on se, että Kirjamaailma on laajentunut somessa luotuani Goodreadsin lisäksi tilin Twitteriin ja Instagramiin. Ajatus tilien luomisesta syntyi äkkiseltään enkä jäänyt odottamaan ja pohtimaan sitä tarkemmin vaan pistin tuumasta toimeen. Halusin kertoa lyhykäisiä kuulumisia ja ajatuksia näiden sovellusten kautta ja pyrin päivittelemään kerran jos toisen viikossa. Halutessasi pääset kurkkaamaan tilejäni linkeistä, jotka löytyvät vasemmalta sivussa ellet ole vielä hoksannut. Mikäli en seuraa sinua kummassakaan kerro ihmeessä käyttäjänimesi niin lisään sinut tai lisää sinä minut niin löydän sinut sitä kautta.

Olen ehtinyt lukea ihan kiitettävästi ja varmaan ensimmäistä kertaa en ole jäljessä Goodreadsin Reading Challengessa. I'm right on track! Kesäkuun luetut ovat:
 • Jennifer L. Armentroutilta (4 osaa Wait for You -sarjasta)
 • J.R. Wardin The Beast
 • Sarah J. Maasin Throne of Glass
 • Rainbow Rowellin Eleanor & Park
 • Libba Bray: Kauhun ja kauneuden valtakunta 


Tällä hetkellä luen ja yöpöydällä sekä Kindlessä odottavat:
 • Diana Wynne Jonesin Leijuvaa linna 
 • Sergei Lukjanenkon Yöpartio 
 • Anne Ricen Angel Time
 • Rae Carsonin Walk on Earth a Stranger
 • Andrew Smithin The Alex Crow 
 • Courtney Alamedan Shutter 
 • Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää
Plus.. palauttessani kaksi kirjaa kirjastoon, lähti kaksi kirjaa myös mukaan: Nora Robertsin Enkelten putous sekä Lauren Katen Fallen. Hups. Muistan pitäneeni Robertsin kirjasta luettuani sen ensimmäisen kerran ja uteliaani haluan tietää pidänkö siitä edelleen. Samalla selviää olenko kasvanut hänen kirjoistaan yli vai eikö Robertsin uusimmat kirjat vaan iske niin hyvin kuin aiemmat. Fallenin suomennosta on puolestaan saanut odottaa sen verran pitkään julkaisun siirtyessä myöhempään ja myöhempään, että päätin sen lukea sitten englanniksi kun sen pongasin hyllystä. Odotan mielenkiinnolla mitä kirjasta pidän, sillä se on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Blogiani lukeneet tietävät varmaan jo kuinka paljon pidän enkeliaiheisista tarinoista, joten toivon pitäväni tästä edes kolmen tähden verran.

Keskeneräiset postaukset lisääntyvät kun en malta olla siirtymättä uusien kirjojen pariin heti edellisen luettua, mutta yritän saada niitä alta pois niin pian vain kuin mahdollista.

Postauksia tulossa mm. näistä:
 • Rainbow Rowell: Eleanor & Park
 • Sarah J. Maas: Throne of Glass
 • Sieluni hymyt -haaste
 • Kirjalliset illalliskutsut
 • Kim Liggett: Blood and Salt
 • J.R. Ward: Verisuudelma
  • en kirjoita The Beastista vielä vaan odotan, että saan luettua suomennoksen nimeltään Peto, joka ilmestyy tämän vuoden marraskuussa. Mutta voin sanoa sen verran että pidin siitä paljon, nauroin helkkaristi ja yllätyin muutamasta tapahtuneesta. Yksi oli mielestäni aika suuri käänne.
 • Libba Bray: Kauhun ja kauneuden valtakunta 
 • Colleen Hoover: Ugly Love
 • Jennifer L. Armentrout: Be With Me
 • Lori Brighton: The Mind Readers

Olen myös ollut ahkera liikkuvissa kuvissa ja katsonut viime päivinä True Blood -sarjaa jatkaen 3 kaudesta eteenpäin, johon olen jäänyt. True Blood on sarja, joka minua ärsyttää, mutta en voi olla katsomatta sitä lisää jostain kumman syystä. Ehkä siksi, koska en ole vielä pystynyt ennakoimaan kuka kuolee seuraavaksi, kuka muuttuu pahaksi ja kuka hyväksi ja kuka sekaantuu mihinkin sotkuun. No Sookien petikavereita ei ole vaikea ennakoida heh heh. Tällä hetkellä olen siirtymässä 5 kauteen ja täytyy sanoa, että taso on ollut aika hyvä tähän asti. 

Lempihahmoiksi ei ole kukaan vielä noussut, suurimmaksi osaksi he ovat herättäneet ristiriitaisia tunteita, välillä pidän heistä paljon ja välillä haluan motata heitä päin pläsiä, mutta lähellä ovat Tara, Jessica, Lafayette, Sam ja Eric, sillä he yllättävät aina tavalla tai toisella. Sookie Stackhouse -sarjan kirjoja en ole vielä suunnitellut lukevani, mutta se on käynyt mielessäni muutamaan kertaan.


True Bloodin lisäksi olen seurannut totta kai Supernaturalia, jonka 11. kausi on katsottu ja tahtoisin hyppiä ja itkeä ilosta sekä kauhusta. Hirveän hyvä kausi pitkään aikaan. Katselussa on ollut tämän lisäksi Outlanderin toinen kausi sekä Game of Thronesin 6. kausi enkä ole pettynyt. Mielettömiä sarjoja. Sherlock on ollut myös uusinnassa, koska Benedict Cumberbatch. On. Mahtava. 


Elokuvamaailmaa en päivittele yhtä useasti kuin Kirjamaailmaa, sillä kohtaan saman ongelman kuin kirjoissa ja ehkä pahempana. Nimittäin siirryn elokuvasta ja televisiosarjasta (tai tietyn sarjan kaudesta) toiseen niin nopeasti, että ajatukset sekoittuvat ja sotkeutuvat toisiinsa, että kestää välillä kahta kauheammin erotella ne toisistaan ja kirjoittaa selkeitä postauksia niistä. Lukuisat postaukset katsotuista sarjoista ja elokuvista ovat vireillä ja julkaisen niitä hitaasti mutta varmasti. 

Tällaista tällä kertaa, toivottavasti teillä on ollut mukava kesä tähän asti!

Hyvää kesän jatkoa kaikille! 
 

Kommentit

 1. Toi Throne of Glass pitäisi on roikkunut jo pitkään to be read -listallani, joten odotan innolla, mitä pidit siitä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Eiköhän Throne of Glass ole ensimmäisten postausten joukossa, jotka julkaisen :)

   Poista
 2. Olipa kattava postaus ja ai kamala mikä Mr.Bean kuva:D Minulla alkaa loma ihan näillä näppäimillä ja en malta odottaa, sillä olen hamstrannut hyllyyni paljon ihania tv-sarjoja (Gilmore, Arrow, Rooma, 24...) - kirjoista siis puhumattakaan. Yöpartio on hyvä, muita en olekaan lukenut listaltasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Mr. Bean kuva sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, eri tekstillä tietenkin :'D Varmaan yksi monista käytetyimmistä.

   Kyllä televisiosarjat kuuluvat ehdottomasti kesään ja lomaan ja kyseisistä olen katsonut Arrowia ja 24.sta, vaikka katselusta on kulunut aikaa. Kivalta näyttää tv-sarja kesäsi!

   Itselläni suunnitelmissa olisi katsastaa Serranon perhettä nyt kesällä kunnes Outlander buumi on saatu pois alta :D

   Poista

Lähetä kommentti