J.R. Ward: Kateus

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli ja demoni käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.

Etsivä Thomas ”Veck” DelVecchio Jr. kasvoi pahuuden varjossa. Sarjamurhaajaisänsä syntejä sovittamaan päätynyt Veck taistelee omaa nousevaa pimeyttään vastaan. Koston ja työnsä välissä tasapainottelevaa etsivää valvomaan on määrätty sisäisen tutkinnan konstaapeli Sophia Reilly. Ammatillinen kiinnostus ja henkilökohtaiset intressit sekoittuvat hyvän ja pahan taistelun kietoutuessa Veckin ja Sophian ympärille. Ikuisen kadotuksen uhatessa kaksikkoa langennut enkeli Jim Heron on heidän ainoa siteensä pelastukseen.

Alkuun oli jännittävä lähtä lukemaan Langenneet enkelit -sarjan kolmatta osaa Kateutta, koska mielestäni edellinen osa Himo loppui sellaiseen kohtaan jota en olisi osannut arvata. Tykkäsin siitä osasta paljon enemmän kuin sarjan aloittaneesta osasta Halusta ja olen lukenutkin, että sarja paranee kirja kirjalta.

Kateus jatkuu odotetusti siitä, mihn edellinen osa Himo jäi ja Jim Heronin on etsittävä seuraava sielu pelastettavaksi. Tällä kertaa kuitenkin kyseisen sielun etsiminen ei tapahdu yhtä helposti kun aiemmin eikä tieto siitä, että Devina pitää Sissyä edelleen vankinaan helpota enkelin oloa pätkääkään.

On kyllä aivan totta, että tarina muuttuu kirja kirjalta todella jännittävämmäksi sekä tiivistunnelmaisemmaksi ja Ward on osannut pitää päätarinan ennalta-arvaamattomana. Hahmoista, tarkemmin Wardin pääpareista ei voisi sanoa kuitenkaan samaa.  Kateuden Thomas ja Sophia eivät tuntuneet minusta kovinkaan erikoisilta (varsinkaan kahden ensimmäisen osan jälkeen) ja heidän toimensa oli niin helposti ennakoitavissa.  Heidän välillään vallitseva (hetkellinen) jännite oli paikoin viihdyttävää, mutta he eivät erottuneet aiemmista hahmoista kuin heidän tarinallaan (tosin tähänkin voisi sanoa, että niissä on paljon yhtäläisyyksiä aiempiin hahmoihin, kuten vaikea menneisyys).

Se mikä puolestaan oli mielenkiintoista, oli Devinan sekä muiden enkelien kuin Heronin (Nigel, Colin, Adrian sekä Eddie) näkökulmasta lukeminen. Devinakin, vaikka oli ärsyttävämpi ja ilkeämpi ja haluan tämän demonin häviötä tuhat kertaa enemmän, toi energiaa lukemiseen.

Kateus tuntui olevan hyvin tunteikas (tunteikkain tähän asti) teos kun eräs käänne yllätti matkan varrella. Käänne yllätti, mutta en ole varma, mitä olen siitä mieltä. Oli se sen verran surullinen. Tämän käänteen lisäksi, Devinan vangitseman tytön Sissyn tilanne toi tunteet pintaan. En kyllä yhtään tiedä miten Sissyn käy, mutta pienellä varauksella luulen että tyttö tulee pelastautumaan loppussa. Mutta miten Jim aikoo sen tehdä on eri juttu. Uskon ja toivon, että Ward keksii jotain yllättävää.

Viimeiset sivut kertoivat myös odottamattoman tiedon seuraavasta pelastettavasta sielusta, jota käydään läpi sarjan neljännessä osassa Hurmassa. Ehkäpä seuraava osa tarjoaa tämän tiedon kanssa jotain erikoista.

Langenneet enkelit -sarja on viihdyttänyt tähän asti, mutta se ei ole hurmannut yhtä paljon kuin Mustan tikarin veljeskunta -sarja. Ja mitkä/ketkä tekevät vampyyrisarjasta ainutlaatuisemman, ovat tietenkin sen (kaikki) hahmot. Enkelisarjaan on ilmestynyt tähän mennessä 5 suomennettua osaa ja 6 osan suomennos ilmestyy huhtikuussa, mikä onkin sarjan viimeinen. Kylläpä alkoi jännittää se, miten sarja päättyy!

Ja Kateudella vedän viivan yli kohdasta 11. A book with a one-word title (haasteesta 50 kategoriaa).

★ ★ ★
Sivuja: 485
Suomentaja: Timo Utterström
Kustantaja: Basam Books (2013)
Alkuperäinen teos:  Envy (2011)

Kommentit