J.R. Ward: The ThiefNew enemies rise from the shadows in the next novel of the New York Times bestselling paranormal romance series the Black Dagger Brotherhood.

Having allied themselves with the Band of Bastards, the Brotherhood is committed now more than ever to eradicating the Lessening Society. Recovering from their most recent battle against the last of the lessers, the Brotherhood comes to realize that the fight against their enemies is far from over.

Throe, Xcor’s former second in command, is using an ancient tome to summon a new army engineered by a force more dangerous and evil than the Omega.

And now the brothers of the Black Dagger Brotherhood will be tested both at home and on the battlefield.

The Chosenin jälkeen tohkeissani odotin seuraavaa osaa The Thiefiä, sillä Oulun kirjasto oli jo hankkinut kokoelmiinsa kyseisen osan mikä on sarjan kuudestoista. Ei kulunut kauaa varauksen tekemisestä kun tekstiviesti saapui puhelimeen, että varaus on noudettavissa ja töistä päästyäni samana päivänä kaasujalkani oli normaalia painavampi suunnistaessani kirjastoon.

Tällä kertaa päästiin seuraamaan Assailia ja Solaa sekä Vishousia ja Janea, joilla selvitettävää riitti enemmän kuin vähän. Assailin ja Solan tilanne on alusta asti ollut minusta kiinnostava ja miellyttävä (Oli onni ettei heidän tarinaansa venytetty aivan niin pitkäksi kuin Xcorin ja Laylan). Vampyyri, joka tekee hämärää bisnestä niin aseiden kuin huumeiden kanssa ja on kaiken lisäksi itse koukussa jälkimmäiseen kohtaa ihmisvarkaan, joka on liitetty samoihin kuvioihin. Vaaraa ja vauhtia sekä hyvästejä on jo tapahtunut heidän kohdallaan kuitenkin Assailin serkut Ehric ja Evale päättävät puuttua asiaan kun Assail on tiukemmin kiinni vieroitusoireiden kahleissa.

Jännittävintä tässä tapauksessa oli se miten Assail kertoo Solalle itsestään vampyyrina ja miten Sola siihen reagoi, vaikka no tiettyhän ei ollut vaikeaa ennakoida miten käy loppu peleissä. Silti kun kyseessä oli kaksi miellyttävää hahmoa, en voinut olla olematta tunteissa mukana. Assailiin ja Solaan liittyvä uhka ei kuitenkaan herättänyt kiinnostunusta ollenkaan ja oli tämän osan meh osuus. Toki se oli jännittävä osa tarinaa, mutta ei tuonut kuin loppuun pienen palan toimintaa ja the käänteen tekevän osuuden Assailin ja Solan suhteessa.

Olin niin mukana tunteissa myös Vishousin ja Janen kohdalla. He ovat erkaantuneet toisistaan töiden kiriessä heidän suhteensa edelle. Jo The Chosenissa nähtiin sydänta raapaisevia kohtia ja Vishous oli lähestymässä anteeksiantamatonta tekoa. Pariskunta selvittää välejänsä ja molemmat avautuvat tunteistaan koskettavasti että tuli tippa linssiin. Snif.  Okei ehkä eläydyin likaa (guilty pleasure!).

Lassiter ei esiintynyt niin useasti kuin olin toivonut joten turha toivoa, että hänen kirjansa tulisi aivan kohta. Sen sijaan seuraava osa The Savior tulee kertomaan Murhderista, josta minulla ei ole juurikaan muistikuvia. Otin asiasta hieman selvää ja hän liittyy glymeraan, hänet on potkittu ulos Veljeskunnasta ja on ollut läheisissä tunnelmissa Xhexin kanssa. Hmm. Tästä päätellen Xhex sekä John Matthew tulevat esiintymään pitkästä aikaa ja luvassa on varmasti pientä draaman poikasta. Pienen maistiaisen Ward tarjosi kyseisestä hahmosta ja .......


Jo Early esiintyi jälleen ja hänen tilanteensa on muuttunut nyt ihan toiseen suuntaan ja hänestä tullaan kuulemaan myöhemmin lisää ehkä jopa oman kirjan kanssa.  Throe etenee suunnitelmiensa kanssa ja alan olla melko varma mitä tästä oikein kehittyy. Ja yksi sana tai no nimi riittää vinkiksi: Devina. Ou nou. Ja se miten hirveä Lash tähän liittyy, who knows. Meneepä jännäksi. Taitaa Omega menettää asemaansa suurena uhkana tällä menolla.

Nautinnollinen osa kaiken kaikkiaan ja sai lukuintoni täydelle teholle ja pakkohan sille on antaa pisteitä! The Choseniin verrattuna parempi, mikä oli suosikkihahmojeni ansiota ja tällä kertaa sitä niin hulvatonta huumoriakin oli mukana. Tukehduin kieltämättä naurun kyyneliin ja olin iloinen että draamaan saatiin vähän kevennystä. Oli se sitten mautonta tai ei. Mutta jos kovapäinen, suuri ja lihaksikas (mothafukin) sotilas nahka asuihin ja aseisiin varustettuna nähdäänkin Disneyn värikkäissä ja kaksi ellei kolme kokoa pienemmissa housuissa ei voi muuta kuin revetä.

Seuraavaa osaa odotellessa.


★ ★
Sivuja: 454
Kustantaja: Pallantine Books (2018)
Mistä minulle: Kirjastosta
Ei ole suomennettu

Kommentit