Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate KingSent on a mission to retrieve an ancient hidden map—the key to a legendary treasure trove—seventeen-year-old pirate captain Alosa deliberately allows herself to be captured by her enemies, giving her the perfect opportunity to search their ship.

More than a match for the ruthless pirate crew, Alosa has only one thing standing between her and the map: her captor, the unexpectedly clever and unfairly attractive first mate, Riden. But not to worry, for Alosa has a few tricks up her sleeve, and no lone pirate can stop the Daughter of the Pirate King.

Aloitin YA -haasteen Tricia Levensellerin esikoisteoksella Daughter of the Pirate KingMinulla oli jonkin verran odotuksia ja kieltämättä odotin Pirates of the Caribbean elokuvien hengessä kulkevaa tarinaa, sillä kirjan etukantta koristi Anna Banksin todella mielenkiintoinen suositus.

''Readers should rejoice because we now have a lady Jack Sparrow on our hands!''

Todella mielenkiintoista!

Ja lyhyesti mistä on kyse. Merirosvo kuninkaan tyttärellä Alosalla on tehtävänään löytää kartta aarresaarelle. Alosa antaa itsensä tulla nuorten merirosvojen kaappaamaksi, jotta voisi tutkia heidän laivansa, Night Farerin. That's about it.

Alku oli lupaava ja tykästyin heti päähahmoon Alosaan, joka vaikutti hahmolta, josta voi koitua paljon iloa. Hän oli lujatahtoinen ja näytti tietävän mitä tekee saamansa tehtävän eteen ja taatusti hänessä oli merirosvo ainesta. Hän ei pelännyt verenvuodatusta ja otin hänen ylimieliset ajatuksensa ja kommenttinsa kevytmielisesti ja huumorilla, vaikka välillä en saanut erästä kuvaa mielestäni.


Tapahtumat olivat suurimmaksi osasi kevyitä ja huvittavia, ne etenivät nopeatempoisesti, mutta liian toistetusti ja minulle jäi tunne kerta toisensa jälkeen, että tilanteista olisi saanut paljon enemmän irti. Tärkeitä asioita pidettiin mukamas piilossa vaikka ne olivat melko selvää pässin lihaa jo alussa. Ehkä odotin liian innokkaasti jotain monimutkaisempaa mysteeriä ja seikkailua, mutta en voinut olla murahtamatta ääneen kun Levenseller ei tarjonnut hahmoillaan, edes Alosalla erityisen jännittäviä tilanteita. Mietin alussa kertaalleen, että mikä tässä oikein mättää, Alosa vai hänet vanginneet ns. merirosvot kunnes myöhemmin tajusin.


Oh bugger.

Tiesin, että luvassa on romantiikkaa tai jonkinlainen romanssi, mutta en tiedä oliko tässä tapauksessa edes romanssia, sillä mikään ei kunnolla viitannut siihen, vaikka Alosa tiedosti komean nuoren merirosvon, Ridenin heti alkuun ja kipinöitä selvästi alkoi lentää heidän kahden välillä.  Iloitsin kuitenkin siitä ettei juoni langennut ''mission impossible'' kliseeseen tämän kautta ja Alosa pysyi uskollisena tehtävälleen sekä miehistölleen pienestä häiriötekijästä huolimatta.

Alosa oli ehkä jännittävin asia koko kirjassa, Riden jäi liian vaisuksi ja mielenkiintoni kyllä heräsi alussa, muttei myöhemmin enää noussut hahmoa kohtaan eikä muista sivuhahmoistakaan irronnut tarpeeksi, jotta olisin voinut muodostaa kunnon mielipidettä heistä. Fantasia elementeissä oli paljon potentiaalia, mutta harmittavasti nekin jäivät niin pinnallisiksi ja siltä osin jäin kaipaamaan eniten.

Mutta juuri kun luulin, ettei hahmojen typerä leikki etene enää jännittävään suuntaan, olin hitusen väärässä. En yllättynyt millään ylitsepääsemättömällä tavalla, mutta kuitenkin jotain tapahtui mitä en enää osannut odottaa. Se sai minut innostumaan uudestaan koko tarinasta ja kääntäessäni viimeisen sivun huokaisin tyytyväisenä. En joutunut pettymään kovin pahasti.

Daughter of the Pirate King ei siis ollut täysin huono, mutta alku oli hitaanpuoleinen ja tarina jatkui melko tasapaksusti eteenpäin. Pikku pettymys tämä oli, sillä en voisi kutsua tätä niinkään innostavaksi ja omaperäiseksi seikkailuksi vaan pikemminkin seikkailumieliseksi Pirates of the Caribbean wannabeksi.  

Vilkuillessani sarjan toista osaa, mikä tietääkseni myös päättää sarjan, mielenkiintoni heräsi tosin tämän osan jälkeen en odota kovin mullistavaa päätöstä. No, lukulistalle menee silti.

★ ★
(2,5 - 3 tähteä)
Sivuja: 308
Kustantaja: Feiwel & Friends (2017)
Ei ole suomennettu
Mistä minulle: Omasta hyllystä

Kommentit

  1. Juuri äsken itse mietin, että tarttuisinko tähän, mutta jätin sitten kuitenkin pois. Nyt alkaa tulla joka luukusta näitä merirosvotarinoita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkö? :o Ei ole osunut kohdalleni kuin muutama, voisitko suositella jotain? Innostuin kyllä itse merirosvoista tämän jälkeen :'D

      Poista

Lähetä kommentti