Laini Taylor: Aika taistelun ja tähtivalon


Prahalainen taideopiskelija ja hirviön kasvattitytär Karou on saanut vastaukset moniin kysymyksiinsä. Hän muistaa kuka hän oli: Madrigal, sirosarvinen kimeeri, joka rakastui vihamieheensä Akivaan, leimuavasiipiseen serafiin. Heidän kielletyllä rakkaudellaan oli kuitenkin kauhea lopputulos. Se johti kimeerien maailman tuhoon, ja nyt Karou antaisi mitä tahansa saadakseen tehdyn tekemättömäksi.

Kun Karou kuulee että hänen rakkautensa takia myös Brimstone, Issa ja Yasri ovat kuolleet, hän jättää katuvan Akivan ihmisten maailmaan ja palaa yksin tuhottuun Loramendiin. Vaikka viimeiset kimeerit onkin ajettu piiloon maan ääriin, ei ikiaikainen sota ole vielä ohi. Karou ymmärtää että hänellä on odottamaton kyky, lahja Brimstonelta. Sen avulla hän ryhtyy kostoon kuolleiden ystäviensä puolesta.Oli Karou, savun tytär niin vertaansa vailla, etten voinut olla hakematta jatko-osaa kirjastosta heti kun oli mahdollista. Loppu oli suorastaan sydäntä särkevä ja kirjan luettua olin yhtä aikaa todella innostunut, iloinen ja surullinen. Three words. Karou, Akiva, Brimstone.

Sarjan toinen osa Aika taistelun ja tähtivalon jatkaa edellisen osan tapahtumista ja Karoun sekä Akivan tiet ovat erkaneet raastavasta syystä.  En voinut olla surematta Karoun sekä Akivan puolesta koko kirjan aikana enkä pelkästään heidän välisen rakkauden puolesta vaan mitä kaikkea he ovat kokeneet yhdessä ja erillään.

Se on yhtä aikaa niin hieno kuin myös pelottava tunne kun huomaa että mitä vain voi tapahtua seuraavaksi. Laini Taylor on antanut palaa pidättelemättä ja tuonut lisää tunnetta ja käänteitä kehiin.  Ei ollut mitään mistä en olisi pitänyt. Kaikki oli vain niin täydellistä. Kerronta jälleen kaunista ja nautin todella Helene Bützovin suomennoksesta. Tarina jatkuu vahvasti eteenpäin ja tapahtumat ehdottomasti hurjistuivat tässä osassa. Taylor on tuonut mukaan vanhoja tuttuja kuin myös uusia hahmoja ja tarina saa sitä kautta uusia näkökulmia sekä potkua. 

En oikein tiedä mitä muuta kertoa tästä etten paljastaisi mitään tärkeää juonesta, joten loppuun vain jaan suositteluni muille fantasian ystäville. Tarina on parasta kokea itse. Tämä oli kultaa. Hienot omaperäiset hahmot, liikuttava, lumoava ja fantastinen tarina tarjoaa niin toimintaa kuin romantiikkaa, mikä hengästyttää ja sulattaa sydämen. Tämän luki hetkessä. 

Suosittelen!

★ ★ ★ ★
Sivuja: 648
Suomentaja: Helene Bützov
Kustantaja: Tammi (2013)
Alkuperäinen teos: Days of Blood and Starlight (2012)
Mistä minulle: Kirjastosta

Kommentit

 1. Tää on nii ihana sarja! Typerää vaa et kustantaja päätti lopettaa sarjan suomentamisen vaikka yksi osa olisi ollut enää jäljellä :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen kieltämättä kirpaisee tämä päätös :/

   Poista
 2. En yleensä lue kovinkaan paljon fantasiaa, mutta tämä kuulostaa kieltämättä mielenkiintoiselta. Täytyy ehdottomasti lisätä sarja lukulistalle :)

  VastaaPoista
 3. Muistan ärsyyntyneeni kirjan isosta fonttikoosta, koska se teki kirjasta niin paksun, että sitä oli hankala kuljettaa koulurepussa :D Vaika tilanne näyttää toivottomalta, elättelen silti toiveita viimeisen osan suomentamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin kieltämättä isosta fontitikoosta, mutta eivät lopulta häirinneet ja kääntyivätpähän sivut melko nopeaa :'D Toivon myös että suomennos saataisiin päätösosalle, onhan sarja kuitenkin niin upea.

   Poista
 4. Viimeinen osa on lukematta juuri sen takia, kun ei ole käännetty eikä ole osunut sopivasti kohdalle kirjastossa. Nyt alkoi himottaa tarinan lopun selvittäminen, mutta olen ehtinyt unohtaa ne viimeisimmät käänteet niin pitäisi varmaan ottaa uusintakierros... Mutta miten tässä malttaisi lukea uudestaan kirjoja, kun maailma on täynnä lukemattomiakin? Ja lisää tulee kovaa vauhtia! O.O :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah samalta tuntuu itsestäkin välillä :'D mutta tämän sarjan luki todella nopeaa joten heti kun tilaisuus tulee niin hyödynnä se tähän!

   Poista

Lähetä kommentti