Jennifer L. Armentrout: Deity

 
History is on repeat, and things didn't go so well the last time.

Alexandria isn't sure she's going to make it to her eighteenth birthday--to her Awakening. A long-forgotten, fanatical order is out to kill her, and if the Council ever discovers what she did in the Catskills, she's a goner... and so is Aiden.

If that's not freaky enough, whenever Alex and Seth spend time "training"--which really is just Seth's code word for some up-close and personal one-on-one time--she ends up with another mark of the Apollyon, which brings her one step closer to Awakening ahead of schedule. Awesome.

But as her birthday draws near, her entire world shatters with a startling revelation and she's caught between love and Fate. One will do anything to protect her. One has been lying to her since the beginning. Once the gods have revealed themselves, unleashing their wrath, lives will be irrevocably changed... and destroyed.

Those left standing will discover if love is truly greater than Fate...

Täytyi ihan tosissaan saada muutakin luettavaa Stephen Kingin Sen rinnalle, koska hyyrr, siinä vasta on todella hyytävää tekstiä. Näinpä ajattelin hakeutua guilty pleasuren pariin ja Jennifer L. Armentrout tarjoaa sitä erittäin hyvin. Ja tällä kertaa oli aika jatkaa Covenant -sarjan parissa. 

Kerrataanpa vähän mistä sarjassa on ollut kyse. Alexandria ''Alex'' Sandros on puoliverinen jumala, joka vedettiin takaisin kouluun Covenantiin. Hänen kuten muidenkin puoliveristen on tehtävä valinta, kouluttautua Sentineliksi tai ruveta täysiveristen palvelijaksi. Alexilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hyyäksyä ehdot ja valitsee epäröimättä koulutuksen. Koulutuksesta vastaa täysiverinen Aiden St. Deplhi, jota kohtaan Alexilla on tunteita. Myöhemmin mukaan astuu Apollyoniksi kutsuttu Seth ja käy ilmi, että he ovat sidoksissa toisiinsa tavalla, mikä voi johtaa suuriin ongelmiin. 

Deity on sarjan kolmas osa ja se jatkaa edellisen osan Puren tapahtumista. Ei ollut vaikeaa palata sarjaan takaisin pitkän tauon jälkeen. Half-Bloodin sekä Puren tapahtumat ovat pysyneet aika hyvin muistissa ja Deity palautti tapahtumia muistiin myös melko hyvin.

Löydän paljon mielenkiintoisia asioita sarjasta, mutta edelleen tässä tapauksessa minulla on ristiriitaisia tunteita Armentroutin tapaan viedä tarinaa eteenpäin. Juoni on edennyt hitaasti kolmen osan aikana ja tätä olisi voinut tiivistää hieman. Edelleen painittiin  Alexin kouluttautumisen ja kolmiodraaman parissa kuin niiden ympärillä pyöriviin tapahtumiin, joilla tuntuisi tai ainakin haluaisin olevan painoarvoa. Myönnettäköön kuitenkin, että nautin välillä tästä parisuhdedraamasta, mikä on Armentroutin koukuttavan ja sarkastisen kerronnan ansiota.

Tykästyin Alexiin heti ensimmäisessä osassa. Hän on huvittavan voimakastahtoinen ja uhmakas eikä anna muiden tulla tiellensä ja puhuu mielensä mukaan. Olen useasti nauranut hänet letkautuksilleen. Aidenista en niin välittänyt, koska hän oli hyvinkin tyypillinen osapuoli kielletty rakkaus -kuviossa, aina paikalla, mutta silti saavuttomattomissa. Suorasukaiseen Sethiin verrattuna hän oli rehellisesti sanottuna tylsä. Ei kuitenkaan ärsytävä ja nyt Deityn jälkeen pidän hänestä aiempaa enemmän.

Tällä kertaa Alexin ja Aidenin suhdesotkut olivat paljon siedettävämpiä kuin  Half-Bloodissa ja Puressa, koska sotkut näyttivät selkeytyneen, mutta se ei poistanut harmitusta siitä kuinka vähän huomiota lähestyvä sota, Apollyon, jumalat (Apollo, Hades), toisin sanoen mytologia sai. Kreikkalainen mytologia oli hengessä mukana, mutta minusta se näyttäytyi enemmän hahmojen nimissä kuin tapahtumissa.

Jännittävä ja hieman yllättäväkin käännös tapahtui tässä osassa ja tunnelma nousi lattiasta kattoon nopeasti. Kunnes taas palattiin melkein yhtä nopeasti ''ihan ok'' tasolle.

The ending though.


Aion siis jatkaa sarjan parissa ja nyt tämän osan jälkeen minua kiinnostaa aiempaa enenmmän mihin suuntaan ollaan menossa. Jäljellä on kuitenkin vielä kaksi osaa, Apollyon ja Sentinel ja toivon että niihin mahtuu paljon jännittäviä tapahtumia ja että juoni etenee ripeämmin. Kylläpä jaksan toivoa paljon tälle sarjalle..

★ ★½
337 sivua
Spencer Hill Press (2012)
Kindle Edition

Kommentit