Suositut kirjasarjat herätetään henkiin


Sarah J. Maas: Throne of Glass 
(suom. Lasipalatsi)

Olen tainnut kuulla/lukea tästä jo viime vuoden puolella, mutta vasta nyt olen perehtynyt asiaan hieman tarkemmin. Sarah J. Maasin suosittu YA fantasiasarja on saamassa TV sovituksen ja on saanut nimekseen Queen of Shadows (viidennen osan mukaan). Yhdysvaltalainen televisioyhtiö Hulu aikoo ottaa projektin haltuun.

Itse olen lukenut vasta ensimmäisen osan, josta pidin paljon ja palautteen mukaan sarja pysyy vahvana. Kirjoja on tähän mennessä julkaistu 6 (kuudes osa Tower of Dawn julkaistiin syyskuussa) plus muutama novelli ja sarjan seitsemäs ja viimeinen osa ilmestyy vuonna 2018. Tässä on todellakin hyvät ainekset ja potentiaalia hyvään televisiosarjaan. Toivottavasti uutisia ja kuulumisia saadaan lisää, on nimittäin ollut melko hiljaista asiaan liittyen. For now.


Andrzej Sapkowski:The Witcher
(suom. Noituri)

Puolalaisen kirjailijan Andrzej Sapkowskin, jo roolipeliksi julkaistu Noituri -sarja on herätetään henkiin Netflixin kautta. Tuottajat on valittu ja itse kirjailija toimii konsulttina. Muuta tietoa en ole löytänyt. En ole perillä mistä tässä sarjassa tarkalleen on kyse, mutta korkeaa fantasiaa luen ja katson mielelläni. Sarjan ensimmäinen osa Viimeinen toivomus onkin lukulistallani. Enköhän löydä sopivan hetken kyseiselle kirjalle vähän myöhemmin. Nyt ovat muut kirjat mielessä. Suomennoksien yksitoikkoiset kannet eivät ainakaan herätä mielenkiintoa, mutta miten se menikään. Don't judge a book by it's cover?Deborah Harkness: A Discovery of Witches (All Souls)
(suom. Lumottu)

Deborah Harknessin All Souls -sarjan kolme osaa kuuluuvat ehdottomasti kaikkien aikojen suosikkeihini ja se tuskin tulee yllätyksenä, että olen enemmän kuin innoissani tulevasta sovituksesta. Tuoreet uutiset ovat saaneet minut palaamaan takaisin huikean fantasian pariin, josta löytyy paljon historiaa, alkemiaa, taikuutta, perinnöllisyystiedettä sekä tietysti kielletyä rakkautta. Luin Lumotun uusintana parissa päivässä ja nyt jatko-osa Shadow of Nightin uudelleen lukeminen polttelee pahasti. Harmi vain, ettei jatko-osia suomennettu. Televisiosarja herättelee ainakin suuria toiveita suomennoksista. Katsotaan miten käy.

Nuorta historiantutkijaa ja noitaa, Dianan Bishopia tulee esittämään Teresa Palmer ja hyvin vanhanaikaisen vampyyrin,  Matthew de Clairmontin rooliin hyppää Matthew Goode. Gooden kasvot vaikuttivat hyvin tutuilta, mutta nimeä en aluksi osannut yhdistää mihinkään elokuvaan tai tvsarjaan kunnes menin ottamaan asiasta selvää. Tietenkin. Eli hänet tunnetaan mm. The Imagination Game -elokuvasta sekä Downton Abbey -televisiosarjasta. Ja hän on täydellinen!

Teresa Palmer ei ole minulle ennestään kovin tuttu näyttelijä. Muistan nähneeni hänet Nicholas Sparksin kirjaan pohjautuvassa elokuvassa The Choice, mutta en erityisen mieleenpainuvalla tavalla. Hän kuitenkin vaikuttaa myös hyvältä valinnalta enkä malta odottaa, että saan selville muiden hahmojen näyttelijät, mm. Satu Järvinen herättää kummasti kiinnostusta.Salla Simukka: Lumikki -trilogia

Kotimaisetkin nuortenkirjat ovat saaneet huomiota ulkomailla ja jo 50 maassa julkaistu Salla Simukan Lumikki -trilogian ensimmäinen osa Punainen kuin veri on saamassa mahdollisesti elokuvasovituksen. Asiasta uutisoitiin viime vuonna (2016) ja Yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö Zero Gravity on kiinnostunut tuottamaan elokuvan. Mahtavaa!

En ole vielä tutustunut trilogiaan, mutta tämän johdosta aion tehdä siihen muutoksen lähiaikoina, mikäli maltan lähteä fantasian ääreltä. Toivottavasti projetkti etenee suunnitelmien mukaan ja että ensimmäisestä osasta, parempi vielä koko trilogiasta saadaan elokuvaversio!Huomautan vielä, että prosessi näissä tapauksissa on pitkä ja suurin osa mainitsemistani ovat vasta alkutekijöissä joten mitä vain voi vielä tapahtua. Toivotaan kuitenkin parasta. Potentiaalia löytyy kaikista!

 Onko minulta kenties jäänyt jokin kirjasarja mainitsematta? Kerro ihmeessä!

Kommentit

 1. Suosittelen Lumikki-trilogiaa. Ja olen iloinen sen menestymisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ottaa se pian kirjastosta matkaan, jospa seuraavalla kerralla kun sinne taas eksyn ;D

   Poista
 2. Lasipalatsi kiinnostaa, sillä sitä on hehkutettu niin paljon ja Main tavoin suosittelen Lumikki-trilogiaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kehujen arvoinen ja todella hyvää ya fantasiaa! Toivottavasti pidät siitä kun päätät lukea sen :)

   Poista

Lähetä kommentti