Tunnelmia elokuun lukumaratonista

Blogistanian kesämaraton on päättynyt. Lukumaraton jaettiin kolmelle kuukaudelle, yksi päivä per kuukausi ja elokuussa 19.8 pidettiin viimeinen maraton, johon itse spontaanisti osallistuin. Elokuun lukumaraton oli minulle toinen kaiken kaikkiaan ja nautin tästä paljon. Minulla ei ollut odotuksia enkä asettanut tavoitteita omalle suoritukselleni. Koin varmaan jonkinlaisen heräämisen ja olin hirveän innostunut maratoneista, että keskityin vain lukemaan niin paljon kuin mahdollista. 


PERJANTAI

En ehtinyt suunnitella lukumaratonia kovin kummoisesti. Pähkäilin nopeasti mitä kirjoja ottaisin mukaan maratoniin ja eikä se osoittautunut vaikeaksi vaikka vaihtoehtoja oli paljon. Valitsin kolme kirjaa, jotka olivat Kristin Cashoren Syntymälahja, Glen Duncanin Viimeinen ihmisusi sekä Cassandra Claren Tuhkakaupunki.

Aloitin perjantaina illalla ja lukeminen eteni rauhallisesti myöhään iltaan. Aloitin Kristin Cashoren Syntymälahjalla ja tykästyin kirjaan heti. Pidin muutaman tauon pitämättä kiirettä ja söin iltapalaa katsoen samalla telkkua. En missään nimessä halunnut ottaa kirjaa ruokapöytään. Kiirettömyydestä huolimatta en luottanut omaan kykyyni pitää kirja puhtaana ruuasta. Olen joskus melko sottainen syömäri, mikä on täysin tahatonta.


Ajattelin yhdessä kohtaa vaihtavani kirjaa, mutta en malttanut päästää Syntymälahjaa käsistäni. Perjantai alkoi vaihtua lauantaihin ja silmät pysyivät auki vajaan tunnin kun minun oli pakko lopettaa ja lähtä nukkumaan. Selasin kyllä Instagramia sekä Twitteriä vähän aikaa.


LAUANTAI

Menetin monta arvokasta tuntia nukkuessani aamu 9 asti, mutta no biggie. Olisin varmasti nukkunut pitempään jos herätyskello ei olisi soinut. Mutta.

Kahvi. Jokaisen aamun pelastaa mikä muukaan kuin kahvi. Nautin isosta kupista kahvia ja kahdesta oikein suklaisesta suklaahippukeksista ja palasin takaisin Syntymälahjan pariin. Aamupäivä vierähtikin lukiessa sekä kirjaa, että muiden lukumaratoniin osallistujien kuulumisia. Oli kiva kun muutama muukin aloitti perjantain puolella.


Olin tähän mennessä ehtinyt lukea Syntymälahjaa jo sen verran, että mielipidettä oli kertynyt jonkin verran ja kirja vaikutti heti alkuun todella lupaavalta ja mitä pidemmälle luin sitä vakuuttuneemmaksi tulin. Syntymälahja oli viihdyttävää fantasiaa historiallisissa tunnelmissa ja pöytälampun valon alla lukeminen voimisti kivasti kirjasta huokuvaa tunnelmaa kun valoa ei enää ole ulkosalla tähän aikaan illalla.

Iltapäivälle ilmaantui menoja, joista en raaskinut enkä oikeastaan tahtonutkaan kieltäytyä. Minun täytyi pakata kevyesti, syödä sekä tietysti herkutella lisää. Samaan aikaan käytin jokaisen vapaan hetken lukemiseen (en kuitenkaan syödessäni). Päivä menikin enemmän liikkussa ympäri kämppää kuin lukiessa ja ehdin napata muutamakymmentä kuvaa tätä kyseistä koontia varten kunnes oli aika lähtä tien päälle.

mikäkuka harmaanuttura se sieltä kurkkii?

Menin siis vahtimaan hyvien tuttujeni lapsia. Olen aiemminkin ollut samassa hommassa ja tiesin, että kohtaan ihanien lasten malttamatonta huomion hakua siihen asti kunnes he ovat tyytyväisiä. Noin kahden tunnin päästä he päättivät pärjätä keskenään ja sain istua alas ja lukea. Maratonia oli jäljellä enää vähän päälle puolituntia eli oli aika ottaa minuuteista kaikki irti. Ja minuutit menivät vauhdilla!

Tästä päästäänkin sitten lopputulokseen. Luettujen sivujen kokonaismääräksi tuli (kuulenko rummutusta?) ........
 • Kristin Cashore: Syntymälahja (198)
 • Glen Duncan: Viimeinen ihmissusi (0 sivua)
 • Cassandra Clare: Tuhkakaupunki (0 sivua)
..... yhteensä 198!

Olen tyytyväinen tulokseen ja etenkin siihen, että nautin lukemisesta maratonin aikana. Syntymälahja osoittautui hyväksi valinnaksi. Oli toisaalta harmi kun eteen ilmestyi menoja, joista en raaskinut kieltäytyä ja etten jaksanut sinnitellä  perjantain ja lauantain välisenä yönä pitempään, mikä olisi tuonut sivuja lisää. Jälleen kuitenkin, no biggie. Tästä on hyvä jatkaa.

Voit halutessasi lukea mitä tarkalleen päivittelin perjantain ja lauantain välillä toisessa postauksessani, joka löydät täältä

Seuraavaa maratonia odotellessa!

 

Kommentit

 1. Tuo Graceling/Syntymälahja yllätti minutkin erittäin positiivisesti! :) Odotin jotain ihan toisenlaista ennen kuin avasin kirjan ja pääsin alkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava posiitivinen yllätys tosiaan. En odottanut, että tämä voisi olla näin mukaansa tempaava ja historiallinen kosketus jotenkin passaa tähän mainiosti ;)

   Poista
 2. Mukavaa, että lukumaraton oli onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuipa hyvinkin, vaikka tekemistä kertyi odotettua enemmän :-)

   Poista
 3. Kiva kuulla, että maratonille löytyi mieluisa kirja luettavaksi. Kiitos sinulle osallistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa oli, että kirja miellytti heti ja maratoonaaminen tuntui miellyttävältä :) Kiitos sinulle hyvästä emännöinnistä!

   Poista
 4. Kiva kuulla että maraton oli onnistunut :) /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä oli innoittava kokemus. Varmasti osallistun toiste ja vielä tänä vuonna :) Kiitos kommentista!

   Poista

Lähetä kommentti