Marissa Meyer: Cress

In this third book in Marissa Meyer's bestselling Lunar Chronicles series, Cinder and Captain Thorne are fugitives on the run, now with Scarlet and Wolf in tow. Together, they're plotting to overthrow Queen Levana and prevent her army from invading Earth.

Their best hope lies with Cress, a girl trapped on a satellite since childhood who's only ever had her netscreens as company. All that screen time has made Cress an excellent hacker. Unfortunately, she's being forced to work for Queen Levana, and she's just received orders to track down Cinder and her handsome accomplice.

When a daring rescue of Cress goes awry, the group is splintered. Cress finally has her freedom, but it comes at a higher price than she'd ever expected. Meanwhile, Queen Levana will let nothing prevent her marriage to Emperor Kai, especially the cyborg mechanic. Cress, Scarlet, and Cinder may not have signed up to save the world, but they may be the only hope the world has.


Jäin Marissa Meyerin The Lunar Chronicles -sarjaan suunnattomasti koukkuun heti ensimmäisen osan Cinderin jälkeen viime vuoden puolella ja vielä pahemmin toisen osan, Scarletin jälkeen. Minun oli pakko lukea loput osat heti perään ja palata vielä takaisin nauttimaan parhaista paloista jokaisesta osasta.  Ihastuin Disneyn klassikkosatujen mukaelmaan, mikä oli toteutettu mahtavilla fantasian ja scifin aineksilla, jotka tekivät tästä niiiiiiiin


Siitä on jo jonkin aikaa kun luin Scarletin, mutta muistan vielä kuinka ravisteltu olo minulla oli kirjan luettua. Scarlet sekä Wolf taistelivat hengestään kauhean tragedian jälkeen Levanan vaarallisten ja kontrolloitujen sotureiden olinpaikassa Rankassa ja koko tilanne kyseisessä paikassa pisti niskavillat pystyyn. Cress jatkaa vahvasti näistä tapahtumista. 

Näkökulmat lisääntyvät kun hahmojen roolit kasvavat ja kirjan nimen mukaisesti Cress hyppää seikkailuun mukaan ylhäältä käsin. Cress oikeastaan ilmaantui mukaan jo ensimmäisessä osassa kun hän antoi Cinderille tärkeän viestin koskien Kain ja pahan kuningattaren Levanan häitä. Cress on lukittuna alukseen avaruudessa ja on velvoitettu hankkimaan hyödyllisiä tietoja maasta. Juoni kulkee kohti Afrikkaa ja sen aavikkoja kun Cinder yhdessä Scarletin, Wolfin, Thornen sekä Ikon kanssa lähtevät pelastamaan Cressiä vihollisten kynsistä ja onnistuvatkin muutamaa seikkaa lukuunottamatta. Kai puolestaan tuskailee hääsuunnitelmien kanssa ja yhdessä nämä tapahtumat omine mutkineen tekivät Cressistä niin miellyttävän kirjan että oksat pois. 

Vauhtia, vaarallisia, tiivistunnelmaisia ja ihastuttavia tilanteita löytyi yllinkyllin eikä meno hidastunut kertaakaan.  Hahmot joutuvat kamppailemaan valintojen kanssa, jotka saivat minutkin lukijana haukkomaan henkeä. En voi sanoa mitään mistä en olisi tykännyt. Sarja on tässä kohtaa hurjassa ylämäessä ja vaikka jokaisesta osasta tykkään älyttömästi, on Cress vahva suosikkini.

Sarjan hahmot ovat hyvässä ja pahassa täyttä kultaa enkä ole voinut sanoa tätä kovin useasti.  Tähän mennessä Cinder, Iko, Kai, Wolf ja Thorne ovat iskeneet ällikällä ja nyt Jacin pienestä epäroinnistä huolimatta toi kivaa jännitettä hiljaisella olemuksellaan. Cress ja Thorne ovat kirkkaammassa valossa tämän kirjan aikana viemättä huomiota kuitenkaan muista ja kirja vahvistaa tunnettani heistä yhä enemmän. Thorne jaksaa ilahduttaa kovasti viakkaana ja vitsikkäänä veijarina ja myös taitava hakkeri Cress muiden hahmojen rinnalla erottuu joukosta ja hurmaa viattomuudellaan ja ujoudellaan. 

Scarletin alussa Thorne sai minut ajattelemaan Jack Sparrowia, lopussa puolestaan ja vielä varmemmin minut vakuutti Cressin alku, että Thorne muistuttaa erästä toista Disneyn hahmoa. Ja ketä muutakaan kuin Kaksin karkuteillä elokuvan Flynn Ryderiä. Miltä sinusta tuntuisi kun tämä kuva tässä alhaalla ilmestyy mieleesi joka kerta kun Thorne puhuu?

Ei jessus. 

Lempihahmoja valitessa lista on pitkä ja parhaista parhaimmat ovat Cinder, Kai, Wolf sekä Thorne (Cinderin ja Kain tapaaminen lopussa, ah, sai perhoset lepattamaan vatsasssa). Cinderissä on sitä mahtavaa henkistä vahvuutta, josta pidän ja hänen omaperäisyytensä osaksi kyborgina on maittava lisä. Kai ihastuttaa lojaalisuudellaan ja tietysti prinssin charmillaan ja Wolfissa puolestaan on herkkyyttä, mikä onnistuu saamaan minut aivan kippuralle.

Entäpä kaukana Kuun valtakunnassa oleva Winter? Todella mielenkiintoinen versio Lumikista ja paloin halusta tietää hänestä ja hänen tilanteestaan enemmän. Myös Levana pahiksena on napakymppi. Häntä inhoaa sydämensä pohjasta, mutta vihasta sokaistunut hahmo antaa tilaa pienelle ymmärrykselle ja myötätunnollekin.  Winter päättää tämän hienon trilogian, mutta siitä lisää myöhemmin!

Todella riemastuttava, synkkä, hengästyttävä ja ihastuttava!

★ ★ ★ ★ ★
Sivuja: 550
Kustantaja: Puffin Books
Ei ole suomennettu
Kirjastosta  
|
Nyt kuitenkin tämä trilogia löytyy omasta kokoelmastani!!!! 

Kommentit