J.R. Ward: Peto

Mustan tikarin veljeskunnassa mikään ei ole niin kuin ennen. Sota Varjoja vastaan onnistuttiin välttämään, mutta vampyyreja vainoavat lesserit ovat vahvempia kuin koskaan aiemmin. Kun veljeskuntalaiset valmistautuvat hyökkäämään lesserien kimppuun, yksi vampyyreistä käy omaa sisäistä kamppailuaan...Rhagen, veljeskunnan sydämellisimmän jäsenen elämän piti olla täydellistä - tai ainakin täydellisen nautinnollista. Vakava loukkaantuminen taistelussa panee Rhagen arvioimaan arvojaan uusiksi, mikä vaikuttaa suuresti hänen ja hänen shellaninsa Maryn elämään. Mutta Maryllä on omat sotkut selvitettävänään. Solmujen aukeaminen joko lähentää rakastavaisia tai erottaa heidät ikiajoiksi...

Pientä varoitusta perään, luvassa on muutamia juonipaljastuksia mikäli et ole lukenut sarjaa kovin pitkälle.

Olen lukenut tämän aiemmin jo englanniksi, mutta se ei tietenkään estänyt minua lukemasta tätä suomeksi.  Pidin nimittäin tästä osasta paljon, koska Rhaaaaage! Peto on Mustan tikarin veljeskunta -fantasiasarjan 14 osa (huhhuh), mikä jatkaa vampyyrisoturien kamppailua niin sodassa kuin rakkaudessa. Oli ihana lukea Rhagesta ja Marysta lisää, vaikka välillä ajattelin, että tulisiko se vain pitkittämään turhaan sarjan juonen kulkua vai saisiko tarina tästä kenties hieman puhtia. Helpotuksekseni sain huomata, että Ward ei ole pelkästään palannut takaisin vanhaan tuttuun pariskuntaan vain kertoakseen heidän vaikeuksista vaan tarjonnut jatko-osia nähden jännittäviäkin tapahtumia. 

Rhagen mieltä painaa selvästi jokin asia, mutta soturi ei osaa nimetä sitä, mikä ajaa hänet lähes kuoleman porteille.  Maryn mieltä puolestaan piinaa huoli orvoksi jääneestä Bitty tytöstä eikä hän pysty jättämään tyttöä yksin. Vauva asiat ovat selvästi ajankohtaista sotureiden ja heidän vaimokkeiden kohdalla. Tosin se on lähtenyt liikkelle jo ihan alusta kun Torment ja Wellsie odottivat esikoistaan kunnes kauhea tragedia vei sekä äidin että syntymättömän lapsen ennenaikaisesti Haipuun sarjan kolmannessa osassa. Niin ensimmäisinä perheenlisäystä toivat Zsadist ja Bella, joka sai nimekseen Nalla. Monta osaa myöhemmin Laylan pullat ovat uunissa eikä aikaakaan kun Bethin kello alkoi tikittämään. 

Ei siis ihme, että ajatukset alkavat pyöriä myös muiden mielessä eikä Rhage ja Mary ole ajatustensa kanssa ainoita. Heidän lisäksi Assail, Layla ja yllätyksekseni muutama ihmishahmo saavat kertoa omasta näkökulmastaan, jotka yhdistyvät koko juoneen hienosti. Assail viimein päättää oman puolensa ja Laylan rakaus lähenee loppuaan ja sitä mukaan raskaudesta paljastuu lisää tietoa. Myös Omega, lessereiden luoja astuu esiin varjoistaan.

Ward yllätti minut kiitettävästi tällä osalla ja odotan jälleen innolla mitä tulevat osat tuovat tullessaan. Askelia on otettu lessereiden ja vampyyrien sodan suunnilla ja ehkä osaan jo arvata mihin ratkaisuun päädytään kun eräs käänne yllätti kirjan loppu puolella. Tosin mikäli osun arvauksessani oikeaan, en tiedä tuleeko koko sota saamaan uuden suunnan vai mitä. Tämän lisäksi kysymyksiä herättää Band of Bastardsin tilanne kun Xcor on sanonut itsensä irti ja on nyt vaikeassa tilanteessa, nimittäin veljeskunnan vankina.

Täytyy sekin vielä sanoa kerta siitä ei tule loppua: Lassiter teki sen taas. Ei muuta. Paitsi että nauroin taas vedet silmissä. Alan jo ihan tosissaan olla kärsimätön siitä, milloin tämä hulvaton ja esteetön heppu saa oman kirjansa. Wardin mukaan se on nimittäin tulossa.

Rhagesta ja Marysta sekä Bittystä kuullaan vielä Wardin Mustan tikarin perintö -sarjan toisessa osassa Blood Vow eikä ole vaikea arvata mikä tai kuka tulee aiheuttamaan pientä sekasortoa. 

Seuraava osa Mustan tikarin veljekunnsassa The Chosen tulee keskittymään vihdoin ja viimein (sano minun sanoneen) Laylaan ja Xcoriin. Tätä ovat varmasti monet sarjan fanit odottaneet piinaavasti ja itsekin olen halunnut jo tämän pois alta. On Laylan ja Xcorin draamat alkaneet jo vähän kyllästyttää jo niin monen osan jälkeen, ei kuitenkaan ihan niin pahasti. Heidän tilanteensa on kieltämättä mielenkiintoinen ja saapi nähdä mitä Ward on heidän kohdalleen keksinyt. 

★ ★ ★ ★
Sivuja: 549
Suomentanut: Timo Utterström
Kustantaja: Viisas Elämä (2016)
Alkuperäinen teos: The Beast (2016)

Kommentit