A.M. Hudson: Dark Secrets

How can you be attracted to a guy who just said he wants to kill you?

Ara-Rose asks herself the same question. She’s been torn away from her old life, thrown into a new one in a new country, and in the midst of death, heartache and depression, she finds herself in love with a vampire—one who kills people with his teeth!

But the vampire is forbidden to fall for this human, and at the point Ara-Rose decides she can’t live without him, he pulls away and leaves her falling back to the darkness he woke her from. She will be caught up in a century-old feud among brothers, and the fight for love becomes a fight for her life.

The only question now is whether her beloved vampire will find her in time, or leave her to face a destiny he triggered with their first kiss.

Jaaritellaan ensin. Halusin päivittää Kindleäni ja menin Amazoniin selaamaan kirja tarjontaa. Päädyin ilmaisten Kindle Editionien pariin, josta löysin muutamia mielenkiintoisia teoksia, joista yksi oli Lori Brightonin The Mind Readers ja toinen A.M. Hudsonin Dark Secrets. Dark Secretsin tummanpuhuva tiivistelmä sai minut kiinnostumaan kirjasta ja odotin tasoltaan hyvää luettavaa niin hyvän vastaanoton takia Goodreadsissa.

Petyin pahasti, vaikka alkujaan en odottanut rakastavani kirjaa yltä kylläisesti.

Ongelmaa ei näkynyt kirjan alkuvaiheessa. Vaikka tarina lähti tiettyyn kirjaan tai kahteen nähden tyypillisesti etenemään Amara-Rosen aka Ara-Rosen tai pelkkä Aran käydessä koulua yrittäen samalla viedä ajatuksiaan synkästä menneestä muualle, lukeminen tuntui kevyeltä ja ihan hyvältäkin. Uudessa koulussaan (missäpä muuallakaan) Ara tapaa joka tytön unelman Davidin, joka iskee huomionsa uuteen tyttöön vastoin aiempaa suhtautumistaan vastakkaiseen sukupuoleen. Ja kyllä, hän on vampyyri ja hän soittaa instrumenttia. Pianon sijaan sentään kitaraa.

Tapahtumat keskittyvät pitkälti Aran ja Davidin nopeasti syttyneeseen kiellettyyn suhteeseen (insta love!) sekä Aran menneisyyden haamuihin, jotka eivät valitettavasti tuoneet oikeastaan mitään mistä en olisi jo lukenut. Lyhyen ajan kiusalliset tilanteet olivat huvittavia, mutta mitä pidemmälle luin, sitä enemmän aloin inhota lukemistani. Erityisesti Araa. Ara oli oikeastaan koko kirjan ongelman ydin.

Dark Secretsiä lukiessa ilmaantui sama ongelma kuin esim. Jamie McGuiren Beautiful Disasterissa. Ystävyyden syventyessä ja rakkauden leimahtaessa alkoivat myös koko kirjan tuomioon vieneet ollako vai eikö olla näytökset ja pakkomielteiset sekoilut. Jollain tasolla hahmojen epävarmuudet ja vaikeudet vaikuttivat jopa käsinkosketeltavalta, mutta voi hyvää päivää sitä (Aran) jatkuvan paikallaan pysyvän valituksen määrää olisi voinut vähentää reilulla kädellä.

Suhdesoppaa yritettiin hämmentää kolmannella osapuolella, kuitenkin etukäteen jo hieman ärtyneenä en ymmärtänyt miksi kärähtänyttä soppa piti kuumentaa lisää paranormaalin romantiikan tavanomaisella kliseellä. Dark Secrets olisi varmasti toiminut paremmin jos yksitoikkoisen kolmiodraaman sijaan esimerkiksi Davidin veli olisi ilmaantunut aikasemmin aiheuttamaan kaaosta, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Silloin Aran ja Davidin kielletty rakkaus ja vampyyrit olisi saaneet edes jotain merkitystä.

Sanokaa minua vahingon iloiseksi, mutta iloitsin hullun lailla siitä, ettei Aran ja Davidin suhde tuottanut hedelmää loppuun mennessä. Kaiken sen  sietämättömän valittelun jälkeen miten muutenkaan olisin voinut reagoida? Tunsin ensimmäistä kertaa jotain muutakin kuin turhautumista ja näkökenttäni selkiintyi sen aiheuttamasta sumusta. Loppu tarjosi viimein, vaikkakin liian myöhään, jotain kiinnostavaa ja melko synkkääkin luettavaa, jonka ansiosta sain löysennettyä muutamaa ruuvia päässäni. Samsung tablettinikin säästyi vahingoilta kun en heittänyt sitä lattialle tai ulos ikkunasta.


Minun täytyy uida vielä negatiivisuudessa jakamalla turhautumistani kirjaa kohtaan muutamalla lauseella. Nimittäin hirveimmillään dialogi Aran ja Davidin välillä ei edennyt oikein minnekään. Ensin oltiin niin lässynlää kunnes jompi kumpi heittäytyi epävarmaksi ja vaihtaen tietysti osia keskenään silloin tällöin. Tässä pieni pätkä heidän dialogista ja millaiselta se minusta näytti (minulla oli hauskempaa kirjoittaa se englanniksi);

D: I don’t want to love you but I do, I want to take you away but you will hate me for it
A: NO I WON'T, I LOVE YOU BUT I CAN'T, I DON'T KNOW, GIVE ME TIME
D: No, it doesn't work, we vampires…
A: Don't you love me enough?
D: I’m bad, I kill to live
A: No you are not, deep down you are a good person
D: I am a vampire but..
A: Oh no, you are a murderer, you kill people!
D: I want to make you mine, you could be like us
A: I don't want to become a vampire, I can't stand to kill people. I can give you my forever, not your forever (okei, aika kivasti sanottu kyllä).
Ja kun David lähtee…
A: Please make me a vampire,  I love you, I will die if you leave me


En selvästikään ollut sillä tuulella, että olisin sietänyt kuunnella tälläistä päättämättömyyttä. En tiedä uskallanko lukea ja tarkastella tätä uudelleen parempana päivänä jos vika olikin minussa eikä kirjassa. Sentään tämä oli ilmainen Kindle Edition. Mutta muuten taisi minun mielipiteeni tulla aika selväksi. Ei iskenyt ei. Sain kuitenkin hyvät naurut tätä kirjoittaessa.

Onko Dark Secrets kuohuttanut muita suomalaisia lukijoita tai kenties ihastuttanut? Entä onko joku jatkanut sarjan parissa niin saa toki kertoa jatkuuko sama meininki jatko-osissa vai voisinko saada päinvastaisen kokoemuksen niistä? Toinen osa The Heart's Ashes on nimittäin myös nostettu viiden tähden arvoiseksi Goodreadsissa, mutta Dark Secretsin tuoman pettymyksen jälkeen minua epäilyttää syvästi yli 700 sivun jatkonäytelmä.

Sivuja: 402
Kindle Edition
Ei ole suomennettu

Kommentit

 1. Taivas, taidan jättää tämän kyllä väliin :D

  Blogissani on sinulle palkinto :)
  http://ninankirjablogi.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kanssa menettää hermosoluja että suosittelen olemaan lukematta :D Tosin olisi hyvin mielenkiintoista lukea reaktiosi tähän :'D

   Kiitos!

   Poista
 2. Minullakin on sinulle palkinto :-D http://kansientakaisetmaailmat.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award-palkintohaaste.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti