Ystävänpäivän lukumaraton (päivitetty klo 23:10)Tammikuu vilahti ohi aivan liian nopeaa, helmikuukin on jo puolessa välissä ja Kirjamaailmassa on hiljaista. Tauko ja hiljaisuus on hyvä katkaista tässä välissä ja tämän vuoden ensimmäinen postaus onkin hyvin ajankohtainen, nimittäin aion osallistua Niina T.n (Yöpöydän kirjat -blogista) järjestämään Ystävänpäivän lukumaratoniin ystävänpäivän kunniaksi. Lukumaraton antaa hyvän mahdollisuuden kiriä tahtia ja madaltaa vähään aikaan koskematonta kirjapinoa. Ystävänpäivä lukumaraton on myös ensimmäinen lukumaratonini ja innolla sekä mielenkiinnolla lähden tälle ensimmäiselle lukumaraton matkalle. Saapi nähdä miten käy. 

Alla olevassa kuvassa näkyy mitä kirjoja suunnittelin lukevani ja näen jo itseni hyppimästä kirjasta kirjaan ja siksi kasa voi maratonin aikana vielä kasvaa. No, näillä kuitenkin aloitetaan! Ai niin, aloitan maratonin joko tänään illalla klo 20-22 välillä tai sitten vasta huomenna aamulla.

Kahvin voimalla mennään, jota juodaan tietysti Muumi -mukista.
Susan Ee: End of Days
Stephen King: Revolverimies
Rick Riordan: Salamavaras
Veronica Roth: Uskollinen

Hyviä lukumaraton hetkiä muille osallistujille!

Sunnuntai klo 00:17
Aloitus venyi hieman pidemmälle kuin aluksi ajattelin enkä halunnut odottaa aamuun asti, joten päätin sinnitellä vielä tähän aikaan. Aloitin noin klo 23:15 ja luettuna on nyt 33 sivua Stephen Kingin Revolverimiehestä, joka  minulla oli jo kesken ennen tätä maratonia. Päätin aloittaa siitä ja lukaista sen loppuun maratonin aikana, vaikka End of Daysin lukeminen polttelee paljon. Taidan jaksaa lukea vielä muutaman sivun ja sitten painun peiton alle.

klo 11:51
Yöllä tuli luettua vielä muutama sivu, kunnes silmät eivät enää jaksaneet pysyä auki. Aamulla heräsin, keitin ja join kahvit laiskasti, selasin nettiä ja avasin Revolverimiehen. Kirjan siis. Nyt  luettuja sivuja (+yön sivut) on yhteensä 68. Revolverimies jatkuu.

 klo 14:05
Sivumäärä kasvoi 116 sivuun ja Revolverimies nyt luettu. Jäin aika hämmentyneeksi. Hyvin erilainen kirja, synkkä, outo ja karu mutta toiveikas. Ei missään nimessä huono, mutta ei mahtavakaan. Täytyy pohtia kirjaa lähemmin omassa postauksessa, voin kuitenkin sanoa jo nyt, että tulen lukemaan Mustan tornin toisen osan Kolme korttia pakasta. Nyt on sitten seuraavan kirjan vuoro ja se tulee olemaan Rick Riordanin Salamavaras. Päätinkin kiusata itseäni vielä vähäsen ja jättää End of Days myöhemmäksi.

klo 17:30
Salamavaras aloitettu ja sitä on nyt luettu 62 sivun verran ja yhteensä sivuja luettuna 178. Ruoka- ja kahvitauko tuli tarpeeseen hetki sitten ja ehdin pyykkiäkin pestä, mutta nyt lukeminen jatkuu.

klo: 19:35
Percyn matkassa edelleen ja tähän asti poika on ihastuttanut kivasti. 47 sivua selattu eteenpäin, mikä tekee yhteensä 225 sivua. Muutama tunti enää aikaa maratoonata, joten kaikki ilo irti!

klo: 23:10
Kello alkaa olla jo sen verran, että on aika päättää omalta osaltani tämä lukumaraton. Ja kylläpä se oli maittavaa! En ihan ehtinyt lukea Salamavarasta loppuun, mutta en kovin kauas jäänyt.  Kehittelen vielä erillistä postausta lukumaratonin lopputuloksesta ja tunnelmista huomenna tai ylihuomenna. Nyt hyvillä mielin menen nukkumaan ja palataan pian astialle. Ciao!

Kommentit

 1. Lukuiloa! Minäkin kokosin nipun kirjoja ja luen sitten sen hetkisen innon mukaan.Kunnon dekkari olisi saanut olla varalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuin myös! Niin on hyvä mennä, itsekin tykkään lukea juurikin sen hetkisen innon mukaan :D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen lukupino, etenkin tuo Een kirja kiehtoo. Hauskoja lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Ja juuri End of Daysin lukemista odotan kaikkein eniten tästä pinosta. Voi olla kirja, jolla aloitan ;)

   Poista
 3. Lukuintoa ensimmäiselle lukumaratonille! Minulla on kuudes ja menestys on ollut vaihtelevaa, mutta iloa hommassa riittää vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen paljon seuraillut maratoneja ja hauskalta ne ovat aina vaikuttaneet. Nyt vasta tuntuu olevan sen verran aikaa osallistua ja päätin ottaa kiinni tilaisuudesta :)

   Poista
 4. Tsemppiä maratonille! Kiinnostavan näköinen pino, tuosta löytyy monenlaista luettavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki lukisin yhdellä kerralla jos voisin :D

   Poista
 5. Kivaa maratonia! Itsekin haluan pienentää tämän maratonin aikana lukupinoani, joka rönsyilee uutuuskirjojen takia. Nyt on tullut pompittua aikalailla kirjasta kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja sitä samaa! Tsemppiä myös sinulle maratoniin :)

   Poista
 6. Onnea ensimmäiseen maratoniin! Toivottavasti sujuu mallikkaasti :)

  VastaaPoista
 7. Blogissani on sinulle haaste :)
  http://cillainwonderland.blogspot.fi/2016/02/viiden-kirjan-haaste.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti