Susan Ee: World After

https://www.goodreads.com/book/show/17849112-world-after?ac=1&from_search=1&from_nav=trueWhen a group of people capture Penryn's sister Paige, thinking she's a monster, the situation ends in a massacre. Paige disappears. Humans are terrified. Mom is heartbroken.

Penryn drives through the streets of San Francisco looking for Paige. Why are the streets so empty? Where is everybody? Her search leads her into the heart of the angels' secret plans where she catches a glimpse of their motivations, and learns the horrifying extent to which the angels are willing to go.

Meanwhile, Raffe hunts for his wings. Without them, he can't rejoin the angels, can't take his rightful place as one of their leaders. When faced with recapturing his wings or helping Penryn survive, which will he choose?

On aika vähentää keskeneräisten postausten määrää ja aloitetaanpa Susan Een World Afteristä, mikä on huikean Penryn & the End of Days -sarjan toinen osa. Luin ensimmäisen osan, Angelfallin viime vuoden loppu puolella ja hullaannuin täysin. Enkeliaiheiset kirjat, tv-sarjat sekä elokuvat ovat miellyttäneet minua pitkään ja yksinkertaisesti siksi, että enkelit ovat niin kiehtovia. Niin hyvät kuin pahat vaahvuuksine ja heikkouksineen. Niin kuin Castiel ja Lucifer. Mm.

Angelfall nostatti jo Susan Een ja hänen dystopiasarjansa suosikkeihini. Yksi parhaista joita olen lukenut. Ja mielipidettäni vahvistaa World After.

World After jatkaa vahvasti Angelfallin hurjista tapahtumista; enkeleiden hyökkäyksen keskellä Penryn löysi kidnapatun pikku siskonsa Paigen, mutta enkeleiden valloittama maailma oli kohdellut tyttöä raa'alla otteella. Paige katoaa jälleen ja Penryn lähtee etsimään siskoaan, vaikka siskonsa uusi olemus vavisuttaa häntä. Samaan aikaan Raffe, joka luulee Penrynin kuolleen hirviöskorpionin iskun johdosta, etsii Belieliä saadakseen siipensä takaisin.

Enkeleiden juoni alkaa paljastua pala palalta ja samalla myös paljastetaan totuuksia Paigen kaappauksesta ja sen tarkoituksesta. Susan Ee on osannut vetää oikeista naruista tehden tarinasta jännittävän ja todella puoleensa vetävän. World After oli hurjan hyvä, että melkein itketti.

Kirjan julmuden ja kaaoksen rinnalle mahtui hellyyttäviäkin hetkiä ja koskettavin niistä oli ehdottomasti Penrynin ja Raffen jälleennäkeminen. Oijoi, jälleennäkemiset ovat niin ihania. Viimeksi Diana Gabaldonin Matkantekijässä Clairen ja Jamien jälleennäkemistä ihastelin ja sydämeni suli täydellisesti. Ja nyt oli Raffen ja Penryn vuoro tehdä sama. Mm. Myös Paigen koettelemukset raastoivat sydäntä paljon, sillä hän ei todellakaan ansainnut sitä, mitä hänelle tapahtui.
 
Kaikki World Afterissa toimi. Hahmot, juoni ja maailma. World After oli tiivistunnelmainen, koskettava, toiminnallinen ja puoleensa vetävä, kuten tuli jo mainittua. Hahmot Penryn ja Raffe ansaitsivat jälleen kultaa, Penryn sisukkuudestaan sekä inhimillisyydestään ja Raffe.. No sanoinko jo että rakastan enkeleitä? Tosin Raffe ei esiintynyt kuin kirjan loppu päässä, mutta se ei vahingoittanut juonta ollenkaan. Niin paljon kuin Raffesta tykkään, hänen ''poissaolonsa'' jopa paransi sitä ja toi Penrynin vahvan luonteen paremmin esille. Sen lisäksi jälleennäkeminen ehkä tässä tapauksessa tuntui koskettavammalta kun enkeliä ei näkynyt yhtä paljon kuin Angelfallissa.  

Täysi kymppi. Viisi tähteä. Mm. En näe syytä, miksi tästä ei voisi pitää. 

Penrynin kamppailu jatkuu sarjan kolmannessa ja viimeisessä osassa End of Days. Voi että, ihan surettaa ajatus siitä, että sarja päättyy. Yyh. End of Days on parhaillaan minulla kesken eikä se ole tähän asti pettänyt.

★ ★ ★ ★ ★
Sivuja: 314
Kustantaja: Skyspake (2013)
 Ei ole suomennettu
Omasta hyllystä

Kommentit