Kuulumisia, katsaus tähän vuoteen sekä jouluinen haaste!

Huh, montakohan taukoa minulla on tullut vastaan tänä vuonna blogissa? Taas on ollut sellaista tunteiden vuoristorataa ja sairastumisia elämässä, ettei voi muuta kuin huokaista syvään. Ensinnäkin täytyy taas todeta, että blogi on elänyt hiljaisuudessa, koska olen sairastellut sitkeää ja uuvuttavaa flunssaa. Lepoa on ollut vaikea saada koulun takia, sillä joulukuun alussa aloitin työssäoppimisen ja tehtävää on niin paljon ettei poissaoloille ole varaa. Vapaa-aikakin on omistettu koulutehtäville.. Kaiken kaikkeaan olen kuitenkin erittäin tyytyväinen saamaani harjoittelupaikkaani ja tehtävät ovat hyvällä mallilla, vaikka epätoivo vähän väliä iskee. Niinpä olen ollut väsynyt, turhautunut, iloinen ja tyytyväinen niin henkisesti kuin fyysisesti.

Toinen ja se suurempi syy hiljaisuudelle kirjamaailmassani on erään läheiseni pois meno. Hetkeä on odotettu perheessäni jo pitkään hänen sairautensa takia ja nyt kun hänen aikansa koitti, olo oli yhtä aikaa tyhjä, todella surullinen ja helpottunut. Hän nukkui pois marraskuussa ja lähtö oli rauhallinen, mikä toi kaikkein eniten helpotusta oloon. Hautajaiset on pidetty, jotka olivat yksinkertaisuudessaan kauniit. Ikävä on suuri, mutta muistelen häntä aina lämmöllä <3

Sitten vähän katsausta tiivistetysti vuoteen 2015. Tämä kirjavuosi on ollut minulle kokonaisuudessa hyvä. Olen lukenut paljon hyviä ja loistavia kirjoja (mm. Taru sormusten herrasta, Unwind, Angelfall) ja yhteensä tuli luettua 33 kirjaa jos ei lasketa tiettyjen kirjojen uusintoja. Uusinta kierroksia syksyllä tein mm. Mustan tikarin veljeskunta -kirjojen parissa sekä muistelin Deborah Harknessin Lumotun ja Shadow of Nightin tapahtumia. Jos tarkastelen lukemiani kirjoja gernen näkökulmasta, kaikken eniten luin, yllätys yllätys, fantasiaa sekä dystopiaa. 

Luetuista kirjoista valintani parhaaksi kirjaksi on...... J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta ja Neil Shustermanin Unwind. Nämä kaksi jakavat voiton, koska luettuani ne jäin pitkäksi aikaa sanattomaksi.  Taru sormusten herrasta oli kerrassaan lumoava ja ihastuttava kun Unwind puolestaan karmivan täydellinen. 


Ja loppuun vielä jouluista haastetta, jonka minulle heitti Kata Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja -blogista. Kiitos paljon! :) Älyttömät joululahjat -haasteen tarkoituksena on keksiä 3-5 älytöntä joululahjatoivetta, jotka eivät ole ehkä koskaan toteutettavissa. Hmm, lets see.

1. toive: Lukiessani Katan toiveita, minun on toivottava yhtä samaa toivetta, nimittäin kokonaisen tarinan kirjoittamista loppuun. Minulla on kehitteillä 2 eri tarinaa, joista toinen on idea tasolla  pidemmällä. Olen kirjoitellut muutamia lukuja siihen, mutta siihen se on jäänyt. Tiedän miten tarinani alkaa ja miten se tulisi loppumaan, mutta siltä väliltä langat ovat sotkussa ja tuntuu etten saa niitä ikinä selvitetyksi. 


2. toive: Toinen toive on kytköksissä ensimmäiseen toiveeseeni. Haluaisin, että tarina tai tarinat, jotka saisin valmiiksi päätyisivät kirjoiksi. Olisi ihana nähdä ja kokea se kuinka tarinasta kehittyisi kirja kansine päivineen. 

3. toive: Haluaisin matkustaa ajassa taaksepäin. Mihin aikaan tahansa. Sanotaan näin äkkiseltään vaikkapa 1800 tai 1900 -luvulle.

4. toive: Haluan koiran. Tai kaksi. Ja ne olisivat Huskyja <3


Haasteeseen kuuluu myös haastaa 3 blogia mukaan ja minä haastan seuraavat henkilöt: Nina Mari (Tarinoiden syvyydet), The Big Bad Wolf (Sanokaa vain Sudeksi) ja Heidi P (Dysphoria).

En tiedä postailenko enää tänä vuonna mitään, joten jos näin käy, toivotan oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille! Palataan taas astialle ensi vuoden puolella! 

Kommentit