Susan Ee: Angelfall

It's been six weeks since angels of the apocalypse descended to demolish the modern world. Street gangs rule the day while fear and superstition rule the night. When warrior angels fly away with a helpless little girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back.

Hirveästi omalle kohdalleni ei osu kirjoja, joiden lukemista odotan kuin kuuta nousevaa. Sitä sattuu harvoin. Angelfall on pitkään aikaan se kirja, jonka lukemista olen odottanut hirveästi sen huomiota herättävän palautteen ansiosta, joka on ollut pelkkää kehua. Enitenkin Nina Mari ja Kirjaneito ovat onnistuneet täysin herättämään kiinnostukseni kirjaa kuin myös koko sarjaa kohtaan ja elokuun alussa kirjalähetys saapui postiluukustani, mikä sisälsi Penryn & the End of Days -sarjan kaksi osaa. 

Kyseisen Susan Ee:n dystopiasarjan ensimmäinen osa Angelfall tuli luettua melkein heti postilähetyksen jälkeen, joten postaus siitä tulee hiukan myöhässä. Pari kuukautta tarkalleen ottaen. Kuitenkin muisti kirjan tapahtumista ja  heränneistä ajatuksistani on pysynyt kohtalaisen hyvänä ja tässäpä siis muutamia muistikuvia.

Yleensä jännitän niiden kirjojen lukemista, jotka ovat saaneet todella hyvät kehut, koska yleensä myös itsekin tahdon tykätä kirjasta. Pettymyksiä on tullut vastaan, jotkut ovat olleen pienimuotoisia ja jotkut vähän suurempia ja siksi epäilyni ovat kasvaneet joskus voimakkaiksi. Mutta tällä kertaa odotukseni palkittiin ruhtinaallisesti, sillä Angelfall oli huikea.

Sivut alkoivat kääntyä nopeaan tahtiin kun tarina tempaisi minut mukaansa rivakkaasti. Alku oli lupaava, jossa maailma on enkeleiden hyökkäykestä tuhoutumisen partaalla ja vielä lupaavammaksi tarina muuttui. Angelfall alkaa siitä, kun tarinan päähenkilö Penryn on yhdessä siskonsa Paigen sekä äitinsä kanssa tien päällä, jolloin he kohtaavat enkeleitä taistelemassa yksi viittä vastaan. Penryn päättää auttaa alivoimaista enkeliä, mikä johtaa Penrynin kauhuksi hänen siskonsa kidnappaukseen. Penryn tekeekin kaikkensa saadakseen siskonsa takaisin.

Tarina eteni hyvää vauhtia ja mukaan mahtui paljon jännittäviä, sykettä nostattavia hetkiä, joista hyvin rakennettu juoni koostui. Susan Ee on aloittanut mielenkiintoisen enkeliaiheisen dystopiasarjansa takuulla räjähdysmäisesti, josta en löydä ollenkaan puutoksia. Ainekset eivät toki ole ennenkuulumattomia, mutta Susan Ee on loihtinut niistä maittavan paketin.

Pidin hahmoista älyttömästi. Penryn oli ihailtavan sisukas ja itsenäinen oman tiensä kulkija ja Raffe (ihana nimi) vähäsanainen, mystinen ja tietysti enkelinä kiehtova. Heihin molempiin oli helppo ihastua ja heidän sananvaihto oli välillä niin hupaisaa. Unohtamatta heidän toiminnan täytteistä ja tunteikasta taipalettaan yhdessä.

Loppu oli piste i:n päälle (tarkalleen viimeiset 40 sivua). Luin sen kahdesti. Se oli kaunis, yllättävä, hurja ja tietyllä tapaa iloinen että surullinen. Juuri sellainen, mikä saa janoamaan seuraavaa osaa. Angelfall sai minut haluamaan tietää enemmän tästä karusta maailmasta, enkeleistä ja muista kirjassa esiintyineistä olennoista. Ensimmäinen osa kertoi sopivasti, niin että seuraaviin tuntui jäävän paljon ihmeteltävää, hämmästyttävää, jotain kaaottista ja kauheaa.

Minusta enkeliaiheiset tarinat niin kirjallisuudessa kuin televisiossa/elokuvissa ovat mahtavia ja kieltämättä synkkä kosketus toimii näissä aina. Näinpä enkelit lohikäärmeiden rinnalla ovat yksiä kiehtovimpia fantasiaolentoja. Vampyyreistäkin on kiva lukea, mutta eipä ole tullut luettua Mustan tikarin veljeskunnan ja Draculan lisäksi muita kelpoja vampyyrikirjoja. Saa suositella! (Yön taloon suhtaudun vähän varauksella, koska en ole sarjasta kovinkaan vakuuttunut).

Alkoipa World Afterin lukeminen kihelmöidä tämän postauksen myötä! Täytyy kuitenkin lukea loppuun toinen enkeliaiheinen kirja, nimittäin Danielle Trussonin Enkelikaupunki (jatko-osa Enkeliopille), mikä on tähän asti vaikuttanut ihan hyvältä.

★ ★ ★ ★ ★
Sivuja: 326
Kustantaja: Hodder and Stoughton (2013)
Ei ole suomennettu 
Omasta hyllystä 

Kommentit

 1. Nuo ennakko-odotuksen kirjoja kohtaan on aina pelottavia :D Mutta ihana kuulla, että ei ollut pettymys :) Ja täytyypä yrittää ehtiä lukemaan jossakin välissä, vaikka itse olenkin aina vähän epäileväinen kaikkia enkelijuttuja kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kunnon kiusanhenkiä ne :D Ja suosittelen lämpimästi ja toivottavasti tämä kolahtaa sinuunkin ellei suuresti niin ainakin jonnin verran! Kyllä tästä löytyy enkeleiden lisäksi paljon muuta hienoa ;)

   Poista
 2. Jee mahtavaa, että pidit. World After on mielettömän hyvä jatko-osa, toivottavasti pääset sen pariin pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En epäile enää yhtään enkä malta odottaa! :)

   Poista
 3. Laitoin Älyttömät joululahjat -haastetta eteenpäin sinulle :) Hyvää itsenäiyyspäivää!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti