Liebster Award

Heipparallaa bloggeriin! Mitä kuuluu?

Taas blogissani on vallannut hiljaisuus muutamien viikkojen aikana ja se johtui tällä kertaa viikkoja jatkuneesta räkäisestä, ärsyttävästä ja hitonmoisen uuvuttavasta flunssasta. Flunssa iski minuun kaksi kertaa ja niiden väliin ehdin saada sain vain muutaman päivän rauhan. En ole kertakaikkisesti jaksanut lukea yhtääkään kirjaa näiden kuluneiden viikkojen aikana, mikä on ollut hirveää.

Syysloma tulikin todellakin tarpeeseen, parannuin paremmin, vaikka tympeää oli viettää lomapäiviä nokka vuotaen. Nyt kuitenkin tra la laa olen terve ja pystyn palaamaan takaisin kirjojen pariin.


On siis aika herättää Kirjamaailma henkiin ja pyyhkiä pölyt yöpöydän kirjoista. Sezzie Lumiset kuusenoksat -blogista sekä Nina Mari Tarinoiden syvyydet -blogista päättivät ilahduttaa minua palkinnolla sekä haasteella (kiitos siitä!) ja aion jatkaa bloggaamista tällä kyseisellä haasteella. Tarkoituksena on siis vastata haasteen antaneen 11 keksimään kysymykseen ja lähettää haaste eteenpäin. Tässä olisivat haasteen tarkemmat säännöt.

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 4-5 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä joihin valitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännot postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Ja ensimmäisenä vuorossa ovat Sezzien kysymykset:

1. Mikä on viimeisin ostamasi kirja?
Taisi olla Gillian Flynnin Paha paikka.

2. Oletko jo lukenut tämän kirjan? Jos olet, niin oliko se rahojesi arvoinen?
En ole vielä lukenut kyseistä kirjaa.

3. Mistä yleensä ostat kirjoja? Netistä, paikallisesta kirjakaupasta, kirjakauppaketjusta, divarista...?
Milloin mistäkin. Selailen paljon nettikauppoja (Suomalainen, CDON, Adlbris) ja sitten kuin pääsen kiertelemään keskustaa ja kauppakeskuksia, en takuulla ohita kirjakauppoja. Kuljen myös aika paljon tarjouksien perässä niin netissä kuin kaupoissa ja kun halpoja ja mielenkiintoisia kirjoja osuu kohdalleni, en yleensä lähde tyhjin käsin.

4. Miten usein ostat kirjoja?
En osta kirjoja säännöllisesti. Kerran kävin kirjaostoksilla kahdesti viikon sisällä ja kerran viime ostoskerrasta oli kulunut kuukausia. Riippuu pitkälti siitä onko mielenkiintoisia kirjoja myynnissä ja/tai tarjouksessa eikä pidä unohtaa rahatilannetta.

5. Onko sinulla tapana ostaa vain kirjoja, jotka olet jo lukenut ja todennut hyviksi, vai ostatko myös uusia tuttavuuksia?
Sekä että. Mikäli jokin kirja osoittautuu todella hyväksi, minun on yleensä se pakko saada itselleni ja mahdollisesti sen jatko-osat. Olen myös ostanut kirjoja hyvän palautteen takia kuin myös pelkästään siksi koska kirja oli halpa. Useimmat ostamani kirjat ovat kuitenkin minulle osittain tuttuja. Olen nähnyt ne aiemmin kauppojen hyllyillä, blogeissa tai nettikaupoissa tai kirjailija on minulle jo ennestään tuttu. Mutta niitäkin kirjoja löytyy hyllystäni, jotka eivät millään tavalla olleet minulle tuttuja kun ne ostin.

6. Jos sinun tulisi luopua kirjakaupan kanta-asiakaskortistasi tai kirjastokortistasi, kummasta luopuisit? Miksi?
Luopuisin kanta-asiakaskortistani, koska rahat voivat loppua koska vain mikä estäisi sen tapahtuessa pääsyni uusien kirjojen pariin, olivat ne sitten minkä hintaisia tahansa. Kirjastokortilla pysyisin kirjojen parissa niin pitkään kun elän eikä kirjoista tarvisi maksaa mitään. Paitsi varaukset ja myöhästyneet lainat.

7. Mitkä kaikki kirjat sinulla on kirjastosta lainassa tällä hetkellä?
Flunssan takia jouduin palauttamaan ison kasan kirjoja takaisin kirjastoon ja moni kirja jäi myös lukematta. Yhyy :D Hain kuitenkin aika vasta yhden kirjavaraukseni, mikä on tällä hetkellä ainut kirjalainani. Ja se on Neil Shustermanin Unwind.

8. Kun saavut lähikirjastoosi, mille hyllylle suuntaat ensimmäisenä? Miksi?
Ensimmäisenä suuntaan palautettujen kirjojen hyllyille ja päällimmäisenä syynä on se, että se sijaitsee lähimmäisenä lainaosaston sisäänkäyntiä.

9. Kirjastossa käydessäsi pyydätkö usein/silloin tällöin/ koskaan kirjastonhoitajien suosituksia?
En oikeastaan ole koskaan pyytänyt. Se ei ole käynyt mielessäni. Täytyy pitää mielessä, mikäli kaipaan suosituksia nimittäin tuosta olisi varmasti valtavasti apua!

10. Käytätkö kirjaston muita palveluja kuin kirjojen lainaamista? (Esim. elokuvien tai musiikin lainaamista, tietokoneita, käytkö kirjaston järjestämissä tapahtumissa jne.)
En ole vielä lainannut elokuvia tai musiikkia kirjastoista. En ole myöskään vielä käynyt kirjastojen järjestämissä tapahtumissa, koska ajankohdat eivät ole osuneet hyvälle kohdalle. Minua kuitenkin kiinnostaisi joku kerta käydä. Kirjaston tietokoneita olen puolestaan muutaman kerran käyttänyt lukion aikana kun luin yo-kirjoituksiin.

11. Palautatko kirjasi ajallaan, vai kerääntyykö kortillesi sakkoa aina myöhässä olevista lainoista?
Haha, pyrin palauttamaan kirjat aina ajallaan, mutta välillä käy pieni lapsus kun mainio muistini tuppaa olemaan joskus liian lyhyt. Joten sakkoa on kertynyt muutamaan otteeseen...

Ja sitten Nina Marin kysymysten vuoro:

1. Mikä on inhokkisi kirjallisuusgenressä?
Hmm, en varsinaisesti inhoa mitään genreä, mutta voisin sanoa että tämä erotiikkakirjallisuus on tuottanut minulle eniten päänvaivaa. Itse erotiikka ei ole se ongelma vaan yleensä tylsästi rakennettu (ja toistuva...) tarina sekä heikot hahmot ovat näiden kirjojen ongelmien ytimet. Ainakin niissä tietyissä joita olen itse lukenut.

2. Katsotko mielelläsi kirjojen pohjalta tehtyjä elokuvia ja tv-sarjoja?
Kyllä! Varsinkin omien lempikirjojen elokuva- ja/tai tv-sarjasovitukset tulee katsottua mahdollisimman pian. Mutta kyllä painan mieleeni muitakin sovituksia, mikäli ne vaikuttavat mielenkiintoisilta, vaikken olisi itse kirjaa lukenut.

3. Millaisista kansista pidät?
Pidän omaperäisistä ja kauniista kansista. Pidän siitä, miten värimaailma ja  kuva/piirros yms. ovat liitetty yhteen ja erityisesti salaperäisyys ja maagisuus kiehtovat kansissa eniten. Hyvänä esimerkkinä ovat esimerkiksi englanninkieliset YA fantasiakirjojen kannet.

4. Nimeä viisi suosikkielokuvaasi.
Hui kamala. Niitä kyllä löytyisi enemmän :D Mutta tässäpä olisivat ehdottomat suosikkini: Gladiaattori, Taru sormusten herrasta -trilogia (vai pitäisikö ne luetella erikseen?), Yön ritari, Uhrilampaat ja disneyklassikko Kaunotar ja hirviö.

5. Oletko kriittinen lukija?
En mielestäni ole. Olen todella huono kielipoliisi, joten huomioni keskittyy yleensä vähiten kerrontaan. Välillä tietenkin, mikäli odotukseni ovat korkealla eikä niitä palkita ollenkaan, saatan alkaa lukiessa hieman kriittiseksi. Ja tarkoitan lähinnä siis miten tarina ja hahmot ovat toteutettu.

6. Oletko aina ollut lukija?
En tai ainakaan yhtä innokas lukija kuin nyt. Harry Potterit olivat ainoita kirjoja joita luin pienenä ajatuksen kanssa alusta loppuun ja sitten myös Aku Ankka -sarjakuvia luin aika paljon. Lukiossa innostusta ja mielenkiintoa lukemiseen oli vaikea löytää, koska se tuntui silloin niin pakkopullalta joten tv-sarjat sekä elokuvat miellyttivät tuolloin enemmän. Lukion jälkeen tilanne muuttui ja tässä sitä ollaan kirjablogia pitämässä :D

7. Luetko kirjoja yhdeltä istumalta kokonaan?
Olen lukenut ja varmasti tulen jatkossakin lukemaan, mikäli uppoudun kirjan maailmaan täysin ja vireystila pysyy ylhäällä. Se kuitenkin on mahdotonta isojen järkäleiden kanssa.

8. Mikä on kovasti hypetetty kirja on edelleen lukematta?
Näitä voisin nimetä enemmän kuin yhden, mutta ensimmäisenä minulla tuli mieleen George R.R. Martinin Valtaistuinpeli.

9. Järjestätkö kirjahyllysi millään erityisellä tavalla?
Olen järjestänyt hyllyni genren mukaan ja genren sisällä nimen mukaan. Vähän kuin kirjastoissa :D Olenkin jo muutamaan otteeseen kertonut haaveilevani ''omasta kirjastosta'' ja astelen sitä kohti hiljalleen.

10. Kauhukirjallisuus, nay vai yay?
Sanoisin, että yay vaikka en ole paljon kauhukirjoja lukenut, joten minulla on aika neutraalit fiilikset genreä kohtaan. Mielenkiinto kauhukirjoja kohtaan on kuitenkin kasvanut, joten siksi yay.

11. Ja vielä lopuksi, mitä kirjaa suosittelet kaikille?
Tämä kysymys vaati vähän pitempää pohdiskelua, mutta tulin siihen tulokseen, että kaikkien tulisi lukea ja tuntea tämä huikea klassikko: J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta.

Sellaista. Mitä olen ehtinyt näiden muutamien päivien aikana selata muiden blogeja, haaste on lähetetty jo niin monelle ja niihin on jo ehditty vastata, joten omalla kohdallani muutaman kohdat säännöistä eivät toteudu. Halusin kuitenkin keksiä muutamia kysymyksiä ja niihin saa kuka vaan vastata tämän postauksen kommenttiosioon jos haluaa :)

1. Jos kirjoittaisit kirjan, mihin maahan/paikkaan ja aikaan (mennyt, nykyaika, tulevaisuus, voit myös kertoa tarkan ajan) se sijoittuisi?
2. Luetko uutiset sanomalehdistä vai netistä?
3. Mikä kirja on naurattanut sinua eniten? Miksi?
4. Entä itkettänyt? Miksi?
5. Jos suosikkikirjastasi tehtäisiin elokuva/tv-sarja, ketkä olisivat sen näyttelijät? (Rajataan vaikka pää- tai suosikkihahmoihin)
6. Mikä lukemasi kirja, jonka uskoit olevan huono, yllättikin positiivisesti?
7. Jos Twilight –kirjat kirjoitettaisiin uudelleen, mitkä asiat muuttaisit?


Happy Halloween everyone!

Kommentit