Vera Vala: Villa Sibyllan kirous

Asianajajaperheen ylelliseen huvilaan tehdään väkivaltainen ryöstöyritys. Katia Levrini on saanut myös uhkauskirjeitä ja pelkää rakkaidensa puolesta. Hänen pieni poikansa ja miehensä Lorenzo ovat hänelle koko elämä. Katia pyytää apua Arianna de Bellikseltä. Kun Arianna saapuu Villa Sibyllaan, hän huomaa pian, että huvilan yllä leijuu outo, sulkeutunut ilmapiiri. 

Ryhtyessään jäljittämään uhkailijaa Arianna törmää auringonkehrän muotoiseen symboliin, joka viittaa antiikin mithra-kulttiin. Miten Villa Sibyllan asukkaat liittyvät siihen tai Pyhäksi Legioonaksi kutsuttuun järjestöön, joka varjelee tarkasti salaisuuksiaan?

Samaan aikaan Arianna saa luotettavasta lähteestä tietää, että Roomaan olisi syntynyt oma mafia, banda della Magliana, jota johtaa kuolleen rikollispomon avioton poika. Arianna joutuu keskelle väkivaltaisia tapahtumia ja hänen on selvitettävä, onko vaarallinen rikollisliiga sekaantunut myös huvilan salamyhkäisiin tapahtumiin. Hän huomaa, ettei menneisyys jätä rauhaan Villa Sibyllan asukkaita. Mutta kun todellisuus sekoittuu kuvitelmiin, kenen tahansa on vaikea erottaa totuutta valheista.
 

Taas vähän lisää jälkeen jääneitä postauksia.. Tämä tapahtui siis kesällä. Minun oli pakko päästä lukemaan kolmatta osaa heti kun olin lukenut ja sulkenut toisen osan, Arianna de Bellis tutkii -sarjasta, Kosto ikuisess kaupungissa. Viimeiset sivut toivat mukanaan hyvän juonenkäänteen, mutta epäreilusti tämä jännittävä kohtaus loppui lyhyeen. Onneksi olin hankkinut Villa Sibyllan kirouksen kokoelmiini, että kolmannen osan kimppuun hyökkääminen oli mahdollista hetimiten.

Sisältää vähän juonipaljastuksia!

Kolmas osa starttaa pienellä pohjustuksella tulevaan, eli esittelee seuraavan rikoksen uhreiksi koituvan perheen, jonka jälkeen edellisen osan loppuhuipennus jatkuu. Oli niin hilkulla, että olisin hypännyt alun sivut yli juuri tähän kohtaan. Olin päässyt vauhtiin tuona kesäiltana ja mielentila oli ihan älytön. Olisin halunnut Villa Sibyllan kirouksen lisäksi kurkata muihin kirjoihin, jotka lojuivat pinossa yöpöydällä. Kuin olisin saanut yliannostuksen kofeiinia... Kykenin kuitenkin sinnittelemään ja pysymään käsillä olevan kirjan parissa ja kohta olinkin jo odotetussa kohtauksessa.

El Loboksi kutsuttu ja kuolleeksi luultu mies on palannut elävien kirjoihin, tosin hänen roolinsa Ariannan elämässä on naiselle vielä epäselvä (heitin tässä kohtaa varman veikkauksen, joka osoittauikin oikeaksi). El Lobo varoittaa Ariannaa nuuskimasta liikaa ja kehottaa häntä astumaan sivuun. Lujatahtoinen Arianna ei kuitenkaan anna miehen sanella mitä hän saa ja ei saa tehdä ja jatkaa etsivän työtään. Pian Arianna saakin pyynnön Villa Sibyllan väeltä selvittämään heihin kohdistunutta uhkaa ja Arianna huomaa pian, että tapauksella on kytköksiä myös häneen itseensä. 

Puuttuvat palaset alkoivat loksahtaa paikoilleen ja totuuksia sen kun sinkoili lisää samalla kun murhamysteeri alkoi lähentyä ratkaisuaan. Paljastus Ariannaan kohdistuvasta mysteerisetä kiinnostuksesta oli varsin kiinnostava, vaikkei kovin odottamaton tai ennennäkemätön. Odotan silti mitä Arianna päättää tehdä kun hän tietää enemmän menneisyydestään ja mitä hänen kohdalleen on suunniteltu.

Aika lailla samoja fiiliksiä Villa Sibyllan kirous tarjosi kuin kaksi aiempaa osaa tosin tämän osan teki jännittävämmäksi Ariannaan kohdistuneet tapahtumat. Ja nyt kolmannen osan luettua huomasin (asiasta kukkaruukkuun), että kaikkien osien uhrit ovat olleet naisia. En tiedä onko Vera Vala itse ajatellut asiaa ja onko se ollut vain sattumaa vai tarkoituksellista. Ei siinä mitään, tämän osan myötä ajatus vain pongahti mieleeni. 

Tähän asti kirjoista yksikään ei ole suosikkini, mutta kyllä voisin sanoa, että koko kirjasarja ottaa paikan suosikkilistaltani. Niin kevyttä, kivaa kesälukemista (sopii muihinkin vuodenaikoihin), tunnelmallista ja koko ajan jännittävämpää menoa. Tykkään ja suosittelen.

Ja sitten pientä avausta alla olevaan kategoria valintaan. Kirjan tapahtumapaikkana on siis Rooma ja se on kaupunki joka on pakko nähdä. Gladiaattori -elokuvan jälkeen sekä muutenkin antiikin Roomasta (+ Kreikasta) ja roomalaisesta (+ kreikkalaisesta) mytologiasta kiinnostuneena haluaisin päästä näkemään kaupungin historiallisia nähtävyyksiä kuten Forum Romanumin ja ehdottomasti Colosseumin.

★ ★ ★ ★
Sivuja: 426
Kustantaja: Gummerus (2014)

Kommentit