Uusintaa kaipaavat kirjat sekä lukusuunnitelmia kesäksi!

Goodreadsia sekä omaa luetut -listaani selatessani eräät kirjat saivat minut innostumaan lukemaan ne uudelleen. Joistain kirjoista en muista paljoa ja niinpä omat mieliteet niistä ovat vähän epäselviä, jonka takia ne sitten valitsin. Haen samalla suuntaa jatkanko jonkin tietyn sarjan parissa vai en. Sitten tulevat ne kirjat, jotka on vain pakko kokea uudelleen. En ole asettanut mitään aikarajaa uusinnoille, luen ne sitten kun hyvä väli sattuu niiden kohdalle. Tässäpä ne olisivat pienellä selonteolla:


J.K. Rowling: Harry Potterit

Tapahtumien muistelussa ei ole ongelmaa, muistan ne oikein hyvin eikä minulla ole epäilystäkään siitä ettenkö olisi pitänyt kirjoista yhdessä ja erikseen, silloin kun ne luin ensimmäistä kertaa. Tuskin se tulee muuttumaan. Haluan vain kokea tämän hienon seikkailun Tylypahkassa ihanien hahmojen seurassa alusta loppuun ja hullaantua uudelleen ja ehkä jopa jakaa kirjoista hieman ajatuksia tänne blogiin. Tarvitaanko sen kummempaa syytä?

 
Cassandra Clare: Varjojen kaupungit

Varjojen kaupungit on sarja, josta muistan kohtalaisesti ja minulle on jäänyt sellainen ihan ok -kuva sarjasta. Kaksi ensimmäistä osaa muistellen, ne eivät erityisesti nousseet kovin suureen suosiooni, mutta kolmas osa Lasikaupunki yllätti positiivisesti. Sen jälkeen en ole kuitenkaan tarttunut muihin osiin, koska kiinnostusta ei ole riittänyt. Nyt mielenkiintoni etenkin viimeisiin osiin on herännyt ja siksi päätin aloittaa sarjan ihan alusta, jotta pysyisin kärryillä neljännen osan kohdalla. Tietysti samalla selviää jaksanko viimeiseen kirjaan asti.


Laini Taylor: Karou, savun tytär

Tästä kirjasta minulla ei ole melkeinpä yhtään muistikuvaa. En muista pidinkö siitä vai en ja tarinakin on aikalailla hukassa. Hatara muistikuva minulla on siitä, että kirjassa esiintyi erikoisia olentoja/hirviöitä ja kirjan maailman muistan olleen yhtälailla erikoinen. Karou, savun tytär on Karou -trilogian ensimmäinen osa ja luen kirjan uudelleen, koska haluan tietää perinpohjaisesti mitä kirja tarjosikaan, jonka mukaan sitten tiedän päättää jatko-osan, Aika taistelun ja tähtivalon, suhteen mitä teen.


Veronica Rossi: Paljaan taivaan alla -trilogia

Tästä sarjasta minulla on lukematta viimeinen osa Yhä sininen taivas, mutta haluan lukea kaksi aiempaa osaa uudelleen, koska muistan pitäneeni niistä niin paljon. Kokonaisuudessaan tarina oli niin jännittävä, yllätyksellinen ja erilainen, joita olin silloin vuosia sitten vielä lukenut ja siksi ihastuin sarjaan täysin. Nyt haluan muistella sarjaa lukemalla 1 ja 2 osan uudelleen, josta minun on sitten erittäin hyvä siirtyä kolmanteen osaan. Jännittää jo nyt miten sarja päättyy!Sitten vähän omista suunnitelmistani kesälle!

Kesä on vihdoin ja viimein alkanut, vaikka saisivat lämpötilat lähestyä jo hellelukemiin. Jatkuvaa tuulta ja sadetta on kestetty jo tarpeeksi! Kesääni kuuluvat tietysti ulkona oleskeleminen, torilla kuljeskeleminen, auringon palvominen niin rannalla kuin puistoissakin, lentopallon pelaaminen sekä ehdottomasti mansikoiden ja hyvien grilliruokien syöminen. Turha unohtaa lukemista, joten kirjat kuuluvat myös kesääni. Mitäpä kesä olisi ilman kirjoja? Ei yhtä antoisaa sanon minä.

Elikkäs, tällä hetkellä kirjojen maailmassa kulutan eniten aikaani J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -kirjaan, koska se vain on niin täydellinen. Muuta tähän ei tarvitse lisätä. Vähän väliä toki kurkkaan muitakin luettavana olevia kirjoja (joista lisää kohta), mutta en tahdo olla kauaa erossa tästä ihanasta tarinasta. Toiseksi olen kiinnittynyt N.K. Jemisinin The Hundred Thousand Kingdomsiin, joka osasi yllättää minut positiivisesti hitaan aloituksen jälkeen. Jemisinin kerronta vetää puoleensa  ja kirjailijan luoma jumalten maailma kiehtoo minua odotettua enemmän.


Kesäksi minulla on ainakin yksi iso lukuprosessi tuloillaan, jonka minulle tarjoaa George R.R. Martinin eeppinen Valtaistuinpeli. Se on ollut jo keväästä asti prosessin alla, mutta kesähän on mukaavaa aikaa kun juuri sitä aikaa on enemmän. Odotankin jo innolla ja jännittäen päästä peliin mukaan kirjankin kautta. Siinä onkin sivuja kerrakseen ja minusta tuntuu, että saatan lukea kirjaa vielä syksylläkin, ellen lukittaudu asuntooni päiviksi tuijottaen vain tätä kirjaa. Sitten minulla on parhaillaan Dan Brownin jännäreitä kesken, joiden kanssa olen ollut hyvin hyvin hidas. Lukeminen ei vain luista Da Vinci -koodi ja Enkelit ja demonit -kirjojen kohdalla. Luotan kuitenkin siihen, että Vera Valan Kosto ikuisessa kaupungissa sekä Thomas Harrisin Uhrilampaat nostaisivat kiinnostukseni Brownin mysteereihin paremmin kesän aikana. 

Sitten on eräs kirja, joka on pomppinut toistamiseen kirjahyllystä yöpöydälle ja takaisin. Se on pyörinyt käsissänikin jo hirvittävän kauan, koska en ole uskaltanut sitä aloittaa. Kyseessä on Hugh Howeyn Siirros. Goodreadsissakin olen jo kertonut pelkääväni mahdollista pettymyksen tunnetta, jonka kirja voi antaa niin mahtavan kirjan kuin Siilon jälkeen. Minun täytyy vain heittää ennakkoluulot syrjään ja antaa mennä.

Kirjastolainojakin on kirjapinossa kaksi, joita ovat Danielle Trussonin Enkelikaupunki sekä Diana Wynne Jonesin Leijuva linna. Kaipaan Valtaistuinpelin rinnalle vähän kevyempääkin fantasiaa, joita nämä kaksi kirjaa saavat minulle sitä tarjoja. Ja täytyy sanoa, että hämmästyin nähdessäni kuinka ohut Enkelikaupunki on Enkelioppiin verrattuna. Englanninkieltä ja varmasti hyytävän karmaisevia ja mahtavia lukuhetkiä tarjoavat minulle Susan Een Angelfall sekä Neal Shustermanin Unwind, joiden lukemista odotan todella paljon. Unwindia saan kuitenkin vielä odottaa heinäkuuhun, sillä kirja on sinne asti lainassa.


Eipä ole kirjoista ainakaan puute. Näillä kirjoilla aion viettää oman kesäni muiden tekemisien rinnalla ja hetkeäkään epäröimättä odotan kaikista eniten Unwindin lukemista. Lukuisat lukijat ovat kehuneet kirjaa niin paljon ja uskon 100% että ylistys on ollut ansaittua. Tsaijaijai en malta odottaa!

Minkä kirjan lukemista sinä odotat ja jännität kesällä eniten?

Kommentit

 1. Mahtavia kirjoja aiot lukea! Paljaan taivaan alla -trilogia on ihana, samoin Angelfall, Valtaistuinpeli ja tietenkin Harry Potter <3 Varjojen kaupungit on myöskin yksi suosikkisarjani, ei aina mikään loistava, mutta hahmoihin kiintyy ja olen viettänyt monta mukavaa hetkeä. Ihanaa kesää! (Minunkin pitäisi tehdä tällainen postaus... :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonkin, ettei kesästä tule tylsä näiden kirjojen kanssa, koska näissä on vähän kaikkea! Ehkä vielä sellainen täysin aivot narikkaan -kirja olisi hyvä lisä tähän kasaan :D Ja aikaa vielä on, ehdit sinäkin vielä kasata omat kesäkirjasi. Oikein ihanaa kesää myös sinulle!

   Poista
 2. Kiva postaus! Potterit on aina <3 Luin aikoinaan Taru sormusten herrat ja muistan kyllä pitäneeni niistä, vaan pitäisi ehdottomasti ottaa niistä uusintaluku. Minulla ei vielä ole oikeastaan sellaista kirjaa minkä lukua odottaisin juuri nyt todella paljon. Listallani on kyllä monia varmasti hyviä kirjoja ja varmasti niiden parissa viihdyn, mutta ei mitään minkä aloittamista en malttaisi odottaa. Ehkä sellainenkin vielä tulee eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja netti on siinä mielessä petollinen kun sitä löytää koko ajan mielenkiintoisia kirjoja niin blogeista, sivuista kuin Goodreads sekä nettikaupoista. Sitä haluaisi lukea aivan liian monta kirjaa kerralla :D Ja kirjat saattavat innostaa malttamattomasti jonkun tietyn kirjan/kirjojen pariin niin ehkä näin käy sinun kohdalla. Hyvää kesää sinullekin! :)

   Poista
 3. Uusintalukua kaipaisi minunkin hyllyssä aikamoinen pino... Sääli, että vuorokaudessa on niin vähän tunteja :D Unwind ja Angelfall <3 Haluan lukea Unwind-sarjan viimeisen osan, UnDividedin, mahdollisimman pian, mutta yritän tässä nyt ensin suoriutua tästä lehmänläjästä, jota myös Fifty Shades of Greyksi kutsutaan. Kolmannes vielä tätä peukaloruuviin rinnastettavaa lukukokemusta jäljellä ja voin sitten taas vetää henkeä :D Haluan lukea monta kirjaa tässä kuussa vielä, mutta luulen etten ehdi kun yksikin on lähemmäs 900 sivua pitkä. Onneksi on koko kesä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Niin paljon kirjoja ja liian vähän aikaa...

   Haha vielä toivotan sinulle jaksamista sen kirjan parissa, sitten on hyvä lähtä purkamaan sen hirvittävän roskan kokonaisuutta ja sen herättämiä tunteita. Eipähän sinun tarvitse koskea kirjaan enää ikinä sen jälkeen ;D Hytkyn naurusta kun muistelen päivityksiäsi enkä malta odottaa tulevaa tykitystäsi!

   Hyvää kesää!

   Poista
 4. Aika paljon samoja kiinnostuksen kohteita kuin itsellä :) Erityisesti Potterien uusintakierros himottaisi, Paljaan taivaan alla on kiinnostanut jo pitkän aikaa, Laini Talorkin kiinnostaa kovasti, ja Susan Ee sekä Neil Shusterman on ikuisuusprojektipinossa, kiinnostavat, mutten koskaan saa aikaiseksi :D Eli kiinnostavalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva kuulla, että samat kirjat kiinnostavat sinuakin! :D On aina jännää ja mielenkiintoista seurata ja vertailla mielipiteitä :)

   Poista
 5. Voihan kökkö, laitoin sulle blogiini haasteen, jossa pitää nimetä kolme kirjaa, jotka aiot/haluat lukea uudelleen! Ja tässähän sulla onkin lista niistä :D Olipas se sattuman kauppaa! Voit siis varmaankin sivuuttaa haasteeni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään! Oikeastaan tässä postauksessa mainitsemistani kirjoista en ole blogannut vielä joten en voi näitä kirjoja tähän kyseiseen listaan valita :D Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan! :)

   Poista

Lähetä kommentti