Mitä kuuluu?

Eipä ole tullut kirjoiteltua blogiin vähään aikaan mitään, joten ajattelin kertoa vähän kuulumisia. Ja hyväähän sitä kuuluu, kesäloma on alkanut kivasti. Olen ehtinyt rentoutua saunassa, syödä reilusti mansikoita, viettää aikaa ystävien kanssa ja nauttia raikkaista sadepäivistä vanhempieni luona. Hellepäiviä vielä odottelen. Juhannus oli rauhallinen. Vietin sen vanhempieni luona ja löysin itseni puutarhatöistä. Istutin kukkia, leikkasin nurmikkoa ja nypin myös nurmikon peittäneitä auringonkukkia juurineen. En olisi uskonut kuinka virkistävää ja hauskaa se oli, vaikka sääsket eivät jättäneet rauhaan ja auringonkukkia tuntui olevan tuhansittain! Katsoimme myös yhdessä elokuvan, mikä oli American Sniper.

Entä mitää kuuluu kirjamaailmaan? Sain luettua vanhempieni luona Taru sormusten herrasta vähän matkaa loikoillen terassilla viltin sisällä muutamina viileinä sadepäivinä. Aloitin Hugh Howeyn Siirroksen myös hiljattain. Muuten on olen jäänyt aika pahasti jälkeen lukusuunnitelmistani. Lukeminen jumittaa kuin myös kirjoittaminen. Paljon on kirjoja luettavana ja ajatuksianikin olisi kerrottavana muutamasta lukemastani kirjasta, mutta en vain saa mitään järkevästi ulos. Niinpä olen kuluttanut aikaani elokuvien sekä tv-sarjojen parissa, yrittäen samalla saada jotain tolkkua tähän touhuun.

Katsottua on tullut etenkin monia sarjoja, niin uusia kuin vanhoja suosikkejani. Vanhoista suosikeistani aikaa kului NCIS:n parissa. Halusin palata hauskojen ja omaperäisten rikostutkijoiden Gibbsin, Anthonyn, McGeen, Zivan, Abbyn ja Duckin matkaan. He saavat rikostutkimusten näyttämään todella hauskalta! Todella hyvä paketti draamaa ja huumoria. Muutamia ikimuistoisia jaksoja olen katsonut myös Prison Breakista ja Kirjaneidon koukuttua Supernaturaliin, halusin palata takaisin myös tämän sarjan parhaimpiin paloihin :D


<3
Uusimpia jaksoja olen puolestaan katsonut sarjoista kuten Hannibal, Wayward Pines, Daredevil ja Penny Dreadful, joista Wayward Pines on uusin tuttavuuteni. Minun oli tarkoitus lukea kirja ensin, mutta sarjaa mainostettiin ja kehuttiin niin paljon etten kestänyt enää odottaa. Mielenkiintoinen sarja tosiaankin näin muutaman jakson jälkeen. Hannibal löi ällikällä heti ensimmäisellä kaudella (2013) ja olen seurannut sarjaa siitä lähtien. Penny Dreadfulia ja Daredeviliä olen seurannut myös ahkerasti viime viikkojen aikana ja yhtä koukuttavia sarjoja nämäkin.

Ja näitä nimiä katsoessani huomasin, että kaikista löytyy samoja ominaisuuksia, mitkä ovat yleistyneet niin sarjoissa kuin elokuvissa. Ja puhun nyt raakuudesta, synkästä tunnelmasta sekä pahuudesta. Mikähän niissä oikein viehättää? Kuitenkin todella hyviä sarjoja kaikki neljä. Yllätyksellisiä, laadukkaita, hyvin näyteltyjä ja monella tapaa jännittäviä ja pelottavia, suosittelen! Uskallan kuitenkin väittää, että herkimmille katsojille Hannibal ei välttämättä sovi. Aihe sarjassa tosiaan on aika kammottava.

Pelottava jakso tämä.. (2. tuotantokausi, jakso 4)
Game of Thronesin 5. kauden, Outlanderin 1. kauden sekä Sherlockin 3. kauden katsoin aika vasta loppuun ja voi pirskatti kun en malta odottaa jatkoa kaikista! Game of Thrones loppui jälleen epäreilusti, järkyttävästi ja jännittävästi. Outlanderin viimeiset jaksot olivat myös todella todella synkkiä ja niitä minun oli vaikea katsoa. Kirjan lukeneena olin tietysti varautunut tulevaan, mutta totta puhuen se järkytti odotettua enemmän. Kokonaisuudessaan kuitenkin mielettömän upea sarja! Sherlockin kolmas kausi loppui yhtä hienosti ja arvaamattomasti kuin aiemmat kaudet. Odotus käy todella haasteelliseksi kun Sherlockin seuraavaa kautta saa odottaa parikin vuotta näyttelijöiden kiireiden aikataulujen vuoksi.

Mielenkiintoista on ollut huomata, etten ole ollut ainoa tämän dilemman kanssa :D Kyllä tämä kuitenkin tästä laantuu, vaikka komeita miehiä ja lahjakkaita näyttelijöitä katselisi mielin määrin.

omg
Kuhan saan aivoni toimintakuntoon ja runosuonen mahdollisesti sykkimään, aion viilata postaukseni kuntoon. Ajatuksiani on tulossa siis N.K. Jemisinin The Hundred Thousand Kingdomsista sekä Vera Valan Kosto ikuisessa kaupungissa -kirjasta.

Nyt kuitenkin lähden vähäksi aikaa Siirroksen vietäväksi. Ciao!

P.S. Miten teidän kesä on mennyt?

Kommentit

 1. Sherlock on odotuksen tuskaa, todellakin! Ja äääh Supernatural aloitin juuri kakkoskautta ja en vaan pysty koska Sam ja Dean ovat kumpikin niin rikki mutteivat osaa käsitellä mitään ja sydän parkani ja njkskjfsbdjskb. Joo, eipä muuta. (Paitsi että sulin tuolle gifille :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sydän sykkii, sulaa ja siihen koskee Samin ja Deanin kanssa aina! Toinen kausi, etenkin sen loppu jaksaa raastaa edelleen, yyh. En voinut lakata hymyilemästä tuolle gifille myöksään, heistä löytyy niin paljon hyviä gifejä :D Jaksonakin tuo oli niin suurta herkkua <3

   Poista
 2. Hehee, itse en välillä kehtaa myöntää kavereilleni, kuinka paljon katson tv-ohjelmia. Meno voi toisinaan olla ihan järjetöntä ja kyllä sitä on tullut katseltua kaikkea sontaakin :D Yksi sarja, joka minua tällä hetkellä houkuttelisi, on True Detective, mutta en vaan jaksa aloittaa. Ehkä pitäisi antaa tuolle Daredevilillekin uusi mahdollisuus, katsoin muutaman jakson, mutta se tuntui vähän liian hidastahtiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti muuten vielä kysyä, että oletko katsellut Dexteriä koskaan? Itse nimittäin tykkäsin siitä todella paljon :)

   Poista
  2. Tulee minullakin pohdittua kuinka paljon sitä pystyykään katsomaan jaksoja putkeen yhden päivän aikana :D Mutta eihän sitä tarvitse aina paljastaa, paitsi jos ystäväkin kallistuu välillä samaan menoon ;) Ja True Detectiveä olen itsekin miettinyt paljon, varsinkin veljeni suositteli sitä minulle ja katsomme aika paljon samoja sarjoja. Ehkä minäkin tutustun siihen joku päivä, tahtoo näitä sarjoja olla tällä hetkellä pitkäksi listaksi asti :D

   Ja Dexteriä olen katsonut! Todella hyvä sarja sekin, yksi kausi vain katsomatta eli se viimeinen, johon aion kiriä tuota pikaa :) Hero -kanavalla se taisi juuri alkaa?

   Poista
 3. Jos tykkäät synkistä sarjoista, ota työn alle The Following ;) hyytävämpää sarjamurhaajajahtia saa hakea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, täytyypä pistää korvan taakse! Kuulostaa jännittävältä ;)

   Poista

Lähetä kommentti