J.D. Robb: Kuolema ovella

Kukaan ei halua olla yksin juhlapyhien aikaan. Yhdelle New Yorkin tyylikkäimmistä deittipalveluista, Personally Yours, se onkin oivallista aikaa yhdistää yksinäiset sydämet. Komisario Eve Dallas on kuitenkin ritualistista sarjamurhaajaa jäljittäessään tehnyt karmaisevan havainnon: kaikki surmatut naiset linkittyvät deittipalveluun. Kun ruumiita tulee lisää, Eve astuu tosirakkauttaan etsivän eliitin maailmaan, jossa tappaja etsii seuraavaa uhriaan ja rakkauden voima vie äärimmäisiin tekoihin.

Eve Dallas -sarja on Nora Robertsin nimellä J. D. Robb julkaisema vauhdikas jännityssarja, joka on kivunnut kirja toisensa jälkeen New York Timesin bestseller-listan kärkeen. 2050-luvun lopun New Yorkissa hyytäviä rikoksia ratkoo säpäkkä komisario Eve Dallas tukenaan hurmaava miljonääriaviomiehensä Roarke.

Päätin aloittaa uuden kirjavuoden jännityksen parissa ja listalleni mahtuu niin tuttuja kuin uusia kirjailijoita. Vuoteni aloittaa minulle jo tuttu kirjailija J.D. Robb (aka Nora Roberts) ja hänen hieno futuristinen Eve Dallas -sarja, josta olen pitänyt pientä taukoa (en tietoisesti tai tahtoen), mutta se tauko päättyy nyt.

Kuolema ovella on sarjan seitsemäs suomennettu osa ja se jatkaa edellisen osan (Kuoleman enkeli) tapahtumista. Eve on ollut toipumassa loukkaantumisestaan jo muutaman viikon ja aviomiehensä Roarken ollessa bisnessmatkallaan toisella planeetalla, Eve käy levottomaksi. Painajaiset häiritsevät Even toipumista ja hän haluaa takaisin töihin. Töihin paluu ei kuitenkaan tuo Evelle sitä odotettua helpotusta, kun naisen julkea murha palauttaa ikäviä muistikuvia hänen lapsuudestaan.

Jos olisin lukenut tämän jouluna, en tiedä olisiko loma tuntunut yhtä rauhalliselta kuin se oli. Olin ehtinyt unohtaa kuinka raakoja Robbin kuvaamat murhat osaavat olla ja minua toden totta puistattaa vieläkin. Onneksi ja tuskin enää tulen näkemään (paitsi vuoden päästä) joulupukiksi pukeutuneita ihmisiä, sillä näkisin vain asuun piiloutuneen, murhan himoisen mielipuolen. Hui! Nauran tosin tästä syntyneelle mielikuvalle, jossa jähmetyn paikoilleni saatuani katsekontaktin kohtaamani joulupukin kanssa, jonka jälkeen käännyn ja peräännyn paniikinomaisesti pois. Vainoharhasuus...

Parasta oli jälleen laittaa tutkat päälle ja lähtä mukaan selvittämään murhaa. Syyllistä ei ollut helppo arvata, mutta minusta oli täysin selvää, että tutkinnassa löydetyt palaset osoittivat vääriä henkilöitä. Tuntuihan se hyvältä olla oikeassa sen suhteen, mutta vielä parempaa olisi olla aivan ällikällä lyöty. Tai ainakin sinnepäin.

Hyytävistä kohdista päästiin välillä kuitenkin seuraamaan hurjapäisen Even aina yhtä kiinnostavaa rikostutkintaa, Even ja Roarken romanttisia hetkiä sekä Even partnerin Delia Peabodyn sekä Ian McNabin hulvattomia vihan (alla piilee paljon muuta) liekkejä. Sydän suli kertaalleen ihanan irlantilaissyntyisen Roarken seurassa ja oli mukava kuulla myös muista tutuista hahmoista.

Halusin lukea jännittävää kirjaa ja takuulla sellainen kirja Kuolema ovella oli. Kirja tuli luettua parissa illassa, mikä innosti minut tarttumaan heti seuraavaan osaan nimeltä Kuoleman salaliitto.

Kuolema ovella vetäisee viivan yli kahdesta haasteesta, jotka ovat Omat kirjat hyllystä haaste sekä 50 kategoriaa. Jälkimmäisessä haasteessa se vetäisee yli kohdan 9. A book by a female author.

★ ★ ★½
Haastekirja: 1/30
Sivuja: 461
Suomentaja: Satu Leveelahti
Kustantaja: Gummerus (2013)
Alkuperäinen teos: Holiday in Death (1998)

Kommentit

 1. Olen lukenut Nora Robertsin joitakin kirjoja, mutta en näitä jännityskirjoja. Tämä varsinkin on herättänyt kiinnostukseni. En tiedä, uskaltaisinko aloittaa tästä, koska tämä kuulostaa erityisen kiinnostavalta. Ilmeisesti aiempien osien tapahtumia voi paljastua. Mitä mieltä olet, olisiko kirjaan ihan mahdoton päästä sisälle, jollei henkilöihin ole tutustunut jo aiemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm todella hyvä kysymys! Ja hetken pohdittuani, hahmojen tuntemisella on sen verran merkitystä, että silloin heitä minun mielestä ymmärtää paremmin. Aika hyvin kirja keskeiset hahmot esittelee, mutta se ei syvenny heihin sen kummemmin.

   Vähän kirjassa mainitaan aiempia tapahtumia ja paljastuksia, mutta ne eivät liity merkittävästi tämän kirjan pääasialliseen juoneen ja pudota sinua kärryltä. Toivottavasti se kuitenkin herättää mielenkiintosi muita sarjan kirjoja kohtaan jos päätät aloittaa tästä :) Luulen siis, ettei ole täysin mahdotonta aloittaa tästä.

   Toivottavasti vastauksesta oli apua!

   Poista
  2. Kiitos ja vastauksestasi oli kyllä apua. Päätin, että aloitan tästä (olen joskus aiemminkin lukenut dekkarisarjoja epäjärjestyksessä eikä se ole mielestäni mitenkään hirveästi haitannut), koska tämä kuulostaa sen verran kiintoisalta. Luen tietysti muitakin, jos tämä on mieleinen. :)

   Poista

Lähetä kommentti