Goodreads Choice Awards -voittajat julki!

Lukijat Goodreadsissa ovat äänestäneet vuoden 2014 parasta kirjaa muutaman viikon ajan eri genreissä ja nyt jännittävät tulokset ovat julki! Yhteensä ääniä kertyi yli 3 miljoonaa ja useassa genressä (esim. fantasiassa, scifissä ja romantiikassa) voittajasta oltiin melko yksimielisiä. Parhaan jännityskirjan kohdalla puolestaan toisen sijan saanut ei ollut kuin muutaman sadan äänen päässä ykköspaikasta.

Muutama genre sisälsi hyvin monta hienoa ehdokasta, esimerkiksi parhaassa nuorten fantasiassa ja debyytti kirjailijan kohdalla kilpaili monta minulle tuttua teosta sekä mielenkiintoisia uutuuksia ja nämä olivat varmasti kaikki omalla tavallaan upeita. Paras fantasia ja romantiikka -titteli meni mielestäni oikeaan osoitteeseen ja vaikka en kyseisiä teoksia (vielä) ole lukenut, tiedän että tulen pitämään niistä mielettömästi. En malta odottaa niiden lukemista!

Kaikki tulokset huomioon ottaen olen iloinen voittajista, onnittelut siis niille ja tietysti niiden kirjoittajille! Ja sen pidemmittä puheitta, tässäpä olisi kaikki tämän vuoden voittajat:

Fiction:  Rainbow Rowell - Landline 
(46,154 ääntä)
Sience Fiction: Andy Weir - The Martian 
(30,561 ääntä)
Fantasy: Deborah Harkness - The Book of Life 
(51,462 ääntä)
Historical Fiction: Anthony Doerr - All the Light We Cannot See 
(41,512 ääntä)
Romance: Diana Gabaldon - Written In My Own Hearts Blood 
(50,933 ääntä)
Poetry: Lang Leav - Lullabies 
(9,571 ääntä)
Humor: Amy Poehler - Yes Please 
(36,009 ääntä)
Debut Goodreads Author: Pierce Brown - Red Rising 
(15,028 ääntä)
Yound Adult Fiction: E. Lockhart - We Are Liars 
(33,943 ääntä)
Yound Adult Fantasy: Cassandra Clare - City of Heavenly Fire 
(53,247 ääntä)
Horror: Anne Rice - Prince Lestat 
(21,909 ääntä)
Mystery & Thiller: Stephen King - Mr. Mercedes 
(41,453 ääntä)
Business Books: Sophia Amorusa - #Girlboss 
(21,112 ääntä)
Picture Books: Mo Williems - The Pigeon Needs a Bath! 
(26,074 ääntä)
Food & Cook Books: Ina Garten - Make It Ahead 
(12,345 ääntä)
History & Biography: Helen Rappaport - The Romanov Sisters 
(21,118 ääntä)
Nonfiction: Marina Keegan - The Oppisite of Loneliness 
(19,793 ääntä)
Memoir & Autobiography: This Star Won't Go Out: The Life and Words of Esther Grace Earl -
Middle Grade & Children's: Rick Riordan - The Blood of Olympus
(63,219 ääntä)
Graphic Novels & Comics: Serenity: Leaves on the Wind -


Mielenkiintoisia kirjoja tosiaan. Poiminkin muutaman voittajan ja muun ehdokkaan omalle lukulistalleni. Mitä sinä olet mieltä tämän vuoden voittajista? Ja mikäli sinua kiinnostaa miten muut  kirjat sijoittuivat ja tarkemmat esittelyt, voit katsoa ne tämän linkin kautta!

Kommentit

 1. En itse ole Goodreadsissa, mutta tulipa katsottua tämäkin äänestys kuitenkin läpi. Luen parhaillaan Weirin Tha Martiania parin suosituksen kannustamana ja vetävä kirja kyllä, mutta en ehkä olisi valinnut vuoden parhaaksi. Kirja on tosin vielä kesken, että katsotaan. SF-kirjoista on lukulistallani kymmenestä eniten ääniä saaneesta viisi, joten olen ilmeisesti bongaillut suosittuja teoksia. Fantasia-uutuuksista, varsinkin urbaanista fantasiasta, olen auttamattomasti tippunut. 20 kirjan joukossa on 2 luettuna ja kolmas mahdollisesti lukulistalla, mutta ei kovinkaan lähiaikoina. Kauhussa näköjään The Girl with All the Gifts pärjäsi näköjään hyvin sijoittuen kakkoseksi. Odotan sen, ja ehkä mahdollisesti Weirinkin näkyvän joissain muissakin genrepalkintoäänestyksissa, ainakin yleisön äänestettävissä olevissa, ei ehkä niinkään raatien valitsemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Scifi- teoksista löysin myös monta mielenkiintoista teosta ja oikeastaan The Martian kuulostaa ihan hienolta teokselta, mutta huomioni herätti enemmän Hugh Howeyn Sand, Jamie McGuiren Apolonia ja Harry Augustuksen The First Fifteen Lives. Odotin että löytäisin fantasiaehdokkaista enemmän niitä, jotka pomppaisivat ylös The Book of Life:n (joka oli jo lukulistallani) lisäksi. Harmi, mutta toisaalta hyvä koska lukulistani alkaa kohta poksua ja paukkua :D

   Odottelenkin mielipidettäsi Weirin voittaja tuotoksesta! Toivottavasti sen pisteet eivät kovin paljon laske :)

   Poista
  2. Korjaus: Claire Northin The The First Fifteen Lives of Harry August

   Poista
 2. Ainoa tuttu oli tuoa Diana Gabaldon, jonka kaikki kirjat olen lukenut, paitsi tätä uusinta.
  Anne Ricen yhtä kirjaa aloitin, mutta se jäi kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla onkin vielä matkaa Gabaldonin uusimpaan tuotokseen, mutta sinne tähtään! Olen nauttinut kaikista tähän asti luetuista (3 ensimmäisestä) ja mä tykkään niistä niin että halkeen! :D

   Poista

Lähetä kommentti