Käykäähän äänestämässä!

Vuoden 2014 loppu on kohta edessä ja kaikenlaisia äänestyksiä on parhaillaan käynnissä, politiikasta kulttuuriin. Keskitytäänpä näistä nyt pelkästään kirjoihin ja Goodreads tapansa mukaan on antanut lukijoiden jälleen äänestää, mitkä ovat vuoden parhaimpia (Goodreads Choice Awards).  Lajityyppejä on useita; on kauhua, jännitystä, fiktiota, fantasiaa, scifiä, paranormaalia romantiikkaa, nuorten fantasiaa, runoutta ja muutamia muita.

Tässäpä muutamia viime vuoden kärkinimiä Goodreadsin mukaan:

- Dan Brown: Inferno (Jännitys)
- J.R. Ward: Lover At Last / Rakastaja - vihdoinkin (Romantiikka)
- Stephen King: Doctor Sleep / Tohtori Uni (Kauhu)
- Veronica Roth: Allegiant / Uskollinen (Nuorten fantasia)
- Neil Gaiman:The Ocean At the End of the Lane / Ei ole suomennettu? (Fantasia)
- Margaret Atwood: Maddaddam / Ei ole suomennettu (Scifi)

 Voit käydä katsomassa loput voittajat tämän linkin kauta!

Tämän vuoden ehdokkaista löysin ilokseni muutamia tuttuja teoksia ja uusia teoksia tutuilta kirjailijoilta, joista tiettyjä en harmittavasti ole ehtinyt niitä vielä lukemaan. Aikomuksena on. Kuitenkin muutamalle ehdokkaalle annoin oman ääneni, koska  haluan tietysti kannustaa suosikkikirjailijoitani! Kaksi genreä saivat  hien nousemaan pintaan, sillä valinta muutamien ehdokkaiden kohdalla oli vaikea. Tuskallisen vaikea!

Kyllä minä tietysti löysin hienojen kansien ja nimien takia lukulistalleni täytettä. Nämä teokset pongahtivat esiin herättäen uteliaisuuteni: 

- Marie Lu: The Young Elites
- Hugh Howey: Sand
- Laura Hugh: The Weight of Blood
- J.D. Horn: The Line
- Danielle L. Jensen: Stolen Songbird

Oletko sinä vielä äänestänyt? Entä mitä olet mieltä ehdokkaista? (Tästä linkistä löydät tämän vuoden ehdokkaat!) Jos et, niin käy ihmeessä äänestämässä suosikkiasi.

Lisätäähän tähän vielä kysymys, että mikä on tähän asti paras lukemasi kirja tälle vuodelle? Huh, se on hankala kysymys jos on lukenut monta hyvää kirjaa. Luettelen ne silti, vaikka vuoden vaihteessa teen syvemmän katsauksen tähän liittyen :D

Eli, mainitsen Hugh Howeyn Siilon, Diana Gabaldonin Matkantekijän ja Carlos Ruiz Zafronin  Tuulen varjon. Näin aluksi. Muista joulun/uudenvuoden jälkeen lisää!

*Unohtui mainita, että Goodreads Choice Awardsin äänestyksessä onkin menossa ensimmäinen kierros, jossa pudotetaan muutamia teoksia ensin pois. Toivotaan, että suosikkimme saavat tarpeeksi ääniä päästäkseen seuraavalle kierrokselle! En ole varma, milloin ensimmäinen kierros päättyy, mutta olkaamme valppaina.

Kommentit

 1. On helkkarin vaikea valita koko vuoden parasta kirjaa, sillä niin hyviä tekeleitä on tänä vuonna tullut luettua (Dreams of Gods & Monsters, Code Name Verity, Unwind, Rites of Passage, etc.), joten olin tavallaan vähän helpottunut, että valintani parhaasta YA-fantasiasta oli niin helppo: Dreams of Gods & Monsters sai ääneni! Mutta olin sitten melko pettynyt, ettei Rites of Passagea ollut listassa, sillä siinä on tajuttoman hyvä kirja.

  Minä hommasin tuon Lun uusimman heti ilmestyessä ja suunnitelmissa on lukea se ihan pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unwind kyllä on tullut esille positiivisessa mielessä ja varmasti kyseessä on ainutlaatuinen teos. Siksi riemastuin kun Oulun kirjasto on päättänyt hankkia kirjan kokoelmiin ja pääsen vihdoin siihen käsiksi!

   Laini Taylorin sarjassakin oli sitä tiettyä taikaa ja voimaa, tai ainakin ensimmäisen osan perusteella, jonka luin (herran jestas) vuosia sitten. Pitääpä palata joskus siihen takaisin :D

   Ja ehdit varmaan lukea Lun teoksen ennemin kuin minä, joten odotan innolla mitä olet mieltä siitä!

   Poista
 2. Yhtä on mahdoton valita, joten listaan muutaman: Ensimmäinen siirtokunta - Justin Cronin, Valtaistuinpeli - George R.R. Martin, Divergent-trilogia - Veronica Roth, Throne of glass - Sarah J. Maas, Pimeyden enkeli - Dean Koontz, Viides todistaja - Michael Connelly... voi tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään! Tämä vuosi on ollut todella hyvä vuosi lukemisen kannalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno vuosi tosiaan kirjojen suhteen riippumatta genrestä tai julkaisuvuodesta :) Ja kiva kuulla, että olet myös saanut nauttia monista teoksista tänä vuonna! Ensimmäinen siirtokunta oli varmasti erikoinen ja tuhti tekele :D

   Poista
 3. Sjǒn: Poika nimeltä kuukivi
  Tässä kirja, jota suosittelen
  Nesbø Jo: Isänsä poika
  Dekkarinystäville
  Giordano Paolo: Ihmisruumis
  Hienonhieno sotakuvaus
  Nyt meni vallan miehiseksi tämä ihastus, mutta isänpäiväkin lähestyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksista! Enpä olekkaan kuullut kyseisistä teoksista aiemmin, mutta kuulostavat jännittäviltä. Ne toisivatkin vähän vaihtelua tähän scifi ja fantasia -putkeen jossa olen kierinyt jo monen monta viikkoa :D

   Poista

Lähetä kommentti