Lisa Kleypas: It Happened One Autumn (bingo!)

It happened at the ball...

Where beautiful but bold Lillian Bowman quickly learned that her independent American ways weren't entirely "the thing." And the most disapproving of all was insufferable, snobbish, and impossible Marcus, Lord Westcliff, London's most eligible aristocrat.

It happened in the garden...

When Marcus shockingly—and dangerously—swept her into his arms. Lillian was overcome with a consuming passion for a man she didn't even like. Time stood still; it was as if no one else existed...thank goodness they weren't caught very nearly in the act!

It happened one autumn...


Marcus was a man in charge of his own emotions, a bedrock of stability. But with Lillian, every touch was exquisite torture, every kiss an enticement for more. Yet how could he consider taking a woman so blatantly unsuitable...as his bride?


Lisa Kleypasin Secrets of a Summer Night aloitti historiallisen Wallflowers -sarjan, josta ei voinut muuta kuin pitää vaikka en ollut ihan korvia myöten ihastunut. Se kuitenkin jätti minut janoamaan lisää ja ajattelin ensin lukevani jatko-osan It Happened One Autumn syksyllä (ajatellen kirjan nimeä), mutta en jaksanut odottaa sinne asti. Muutenkin tällä hetkellä luen myös Hannu Rajaniemen Kvanttivarasta, joka on vaatinut niin paljon keskittymistä, että tarvitsin jotain mikä päästäisi aivoni helpommalla. 

Neljästä 'seinäkukkasesta' Annabelle Peyton löysi kaiken kokemansa jälkeen rakkauden ja on nyt onnellinen rouva Hunt. Nyt on varakkaan amerikkalaisen Lillian Bowmanin vuoro, jolta puuttuu toivottuja ominaisuuksia ollakseen sovelias morsian. Hän on suorasanainen, ärhäkkä ja voimakastahtoinen nainen, mikä ei ole etenkään Lontoon halutuimman poikamiehen Marcus Westcliffin mieleen. Se ei Lillianin päätä liikuta, sillä hänkään ei ole kiinnostunut ottamaan yhtä hienostunutta, tylsää ja dominoivaa yläluokkalaista aviomiehekseen.

Pian he kuitenkin huomaavat, että heidän välillään kipinöi ja heissä onkin enemmän yhteistä kuin tahtovat itselleen ja toisilleen myöntää.

Odotin tämän parin kommelluksia kovasti, sillä he jättivät ensimmäisessä osassa (Secrets of a Summer Night) janoamaan niitä lisää. Niinpä oletin, että toisesta osasta tulee parempi ja niin sinä kävikin. Pääpari Lillian ja Marcus olivat aivan eri maata ja siksi heistä oli enemmän iloa kuin edellisen osan Annabellestä ja Simonista. Heidän välisiä sarkastisia kommentteja oli hauska lukea ja eikä ollut vaikeaa huomata kuinka he toivat toistensa huonot puolet esiin. Myöhemmin hyvätkin.

Juoni kulki melko samaa rataa kuin edellisessä osassa, mutta hauskemmalla ja jännittävämmällä otteella. Vaikka Lillianin ja Marcuksen seurasta nautinkin oli taas mukavaa kun Annabelle, Evangeline ja Daisy olivat esillä. Annabelleläkin oli iloisia uutisia kerrottavanaan. Loppuun oli lisätty kieltämättä vähän yllättävä käänne, mutta vielä tarkemmalla silmällä tämän olisin voinut ehkä ennakoida. Lisa Kleypas loihtinut jälleen viihdyttävän ja kutkuttavan historiallisen romaanin ja iloitsen, että sarjan kirjat koristavat kirjahyllyäni ja voin lukea ne ihan milloin vain uudelleen.

Mainitsin Secrets of a Summer Nightin arviossa kuinka kaksi hahmoa erottui joukosta ja yksi heistä oli tietysti Lillian Bowman. Kolmannessa osassa, Devil in Winter, päästäänkin tähän toiseen kyseiseen hahmoon, joka on Evangeline 'Evie' Jenner. Tämä änkyttävä ja ujo tyttö yllätti jo tässä osassa aivan lopussa, jossa hän lähtee tapaamaan yllättävää tahoa. Siksi Devil in Winter vaikuttaakin lupaavalta ja ei taida mennä kauaa kun tämän jatko-osan hotkaisen.

Viimein ensimmäinen bingo tuli hankittua! It Happened One Autumn on englanninkielinen pokkari, joten se rastittaa kohdan 'Pokkari'.


★ ★ ★ ★
Sivuja: 378
Kustantaja: Piaktus, Little Brown Book Group (2010)
Ensimmäinen painos: Avon Books, US (2005)
Ei ole suomennettu 

Kommentit