Katsaus kirjabingoon

Kirjabingo -haaste lähti käyntiin Emilien blogista Le Masque Rouge, jonka tarkoituksena oli rastittaa luetulle kirjalle sopiva kohta annetusta listata (kuva alhaalla) ja saada siis bingo aikaiseksi. Aikaa haasteen suorittamiseen annettiin kesä- ja heinäkuu ja tänään on jäljellä enää alle kaksi tuntia (jos hyvin hyvin tarkkoja ollaan). Itse en ehdi enää rastittaa yhtään kohtaa, mutta ilokseni sain todeta että ainakin yksi bingo tuli huudettua.

Ehdin lukea yhteensä 9 kirjaa: luin kotimaista ja ulkomaista fantasiaa niin suomeksi kuin englanniksi. Silmäilin pitkään laadukasta ja haastavaa sci-fiä, tein lisää perehtymistä dystopiaan, sivistelin itseäni klassikkoteoksella ja ihastelin pari historiallista romaania intensiivisellä romantiikalla höystettynä kuin myös yksi ihan kelvollinen, mutta ei niinkään ihmeellinen hömppäkirja tuli selattua läpi.

Eniten pisteitä minulta keräsi Hannu Rajaniemen Kvanttivaras kun taas vähiten Judith McNaughtin Hellä ja katkera yö. Kvanttivaras, näin jälkeenpäin ajatellen, oli myös yksi mielenkiintoisimmista kirjoista ja Bram Stokerin Dracula tarjosi takuulla jännittävimmän tutustumisretken. Luin haasteen aikana myös Anne Fortierin Julian rakkauden (johon ihastuin ja lisäsin sen suosikkikirjojeni listalle), mutta jäljellä olevista kohdista ei löytynyt sille sopivaa paikkaa, joten en laskenut sitä mukaan. Jos se olisi laskettu, olisi luettuja kirjoja ollut silloin tietenkin 10.

Kirjabingo toi hauskaa extraa ajanvietettoon kirjojen parissa ja oli todella miellyttävä kokemus, jota olisi voinut jatkua pitempäänkin. Montas bingoa te saitte haalittua? Entä mikä mahtoi olla paras ja huonoin lukemanne kirja tämän haasteen aikana?

Tässä olisi oma saavutukseni:

Historiallinen: Secrets of a Summer Night
Kannen perusteella valittu: Half-Blood
Kotimainen kirja: Piraijakuiskaaja
Yli 500 sivua: Dracula
Palkittu kirja: Julma maa
Romantiikka: Varjojen ratsu
Kuuluu kirjasarjaan: Kvanttivaras
Lainattu kirja: Hellä ja katkera yö

Kommentit