Lisa Kleypas: Sercets of a Summer Night

Four young ladies enter London society with one common goal: they must use their feminine wit and wiles to find a husband. So a daring husband-hunting scheme is born.

Annabelle Peyton, determined to save her family from disaster, decides to use her beauty and wit to tempt a suitable nobleman into making an offer of marriage. But Annabelle's most intriguing--and persistent--admirer, wealthy, powerful Simon Hunt, has made it clear that while he will introduce her to irresistible pleasure he will not offer marriage. Annabelle is determined to resist his unthinkable proposition . . . but it is impossible in the face of such skillful seduction.

Her friends, looking to help, conspire to entice a more suitable gentleman to offer for Annabelle, for only then will she be safe from Simon--and her own longings. But on one summer night, Annabelle succumbs to Simon's passionate embrace and tempting kisses . . . and she discovers that love is the most dangerous game of all.


Wallflowers on sarja, joka on herättänyt uteliaisuuteni hiljattain, kun selasin muutamia innokkaita sepityksiä tästä ja sen historiallinen osuus pisti eniten silmään. Sarjaan kuuluu neljä osaa sekä yksi itsenäinen osa ja nyt on kyseessä se kirja, josta lupasin aiemmassa bloggauksessani kertoa enemmän. Kirjan nimi ja kansi sopivat yhdessä ihastuttavasti kesään, vaikka Suomen sää ei ole vielä kunnon kesää tänä vuonna nähnytkään. Eilen Oulussa satoi aamulla lunta! Järkyttävää.. 

Ensimmäinen osa, Secrets of a Summer Night, on kolmen jatko-osan lisäksi uusimpia kirjahankintojani (nettikaupasta) ja se aloittaa neljän nuoren naisen seuraamisen Lontoon seurapiireissä. Eletään 1800- luvun puolessa välissä ja Annabelle Peyton päättää pelastaa perheensä huonolta tulevaisuudelta etsimällä itselleen aviomiehen. Yritystä vaikeuttaa Annabelleä jo kauan kosiskellut Simon Hunt, jota Annebelle on puolestaan halveksinut heidän ensitapaamisestaan asti.

Huomasin ensimmäistä kertaa englanninkielistä kirjaa lukiessani kuinka kielitaitonia koeteltiin kunnolla. Löysin sanoja, joihin en ole ennen törmännyt tai en muista törmänneeni ja oikeasti tongin sanakirjani esille, jotta pääsisin asioista paremmin jyvälle. Ymmärsin tietenkin olennaiset, mutta olin päättäväinen oppimaan mitä mikäkin sana tarkoitti ja tulin siitä yllättävän hyvälle tuulelle. Alku meni siis hieman hitaamman puoleisesti, mutta jo ennen puolta väliä pääsin kunnolla vauhtiin.

Kuvaukset 1800 -luvun mekoista, asusteista, menoista ja maisemista viehättivät ja sen aikaset tavat ja arvoasteet tulivat myös kivasti esille. Secrets of a Summer Night keskittyi neljästä naisesta Annabelleen, mutta toimivasti muutkin, siskokset Lillian ja Daisy Bowman ja Evangeline Jenner, pysyivät tarinassa mukana. Annabellea päättäväisesti ja kärsivällisesti havitteleva Simon sai myös omaa tilaa.

Annabelle ei ollut omasta mielestäni heistä se kiinnostavin, mutta hahmoa ei myöskään oltu pilattu ärsyttävillä luonteenpiirteillä. Hänessä oli sellainen hyväkäytöksisen ja huolehtivaisen vanhemman luonne, ainakin Lillianin, Daisyn ja Evangelinen seurassa ja pidin siitä, ettei hän alkanut selittelemään itseään kenellekään kuin olisi ollut tilivelvollinen omista asioistaan. Simonin suhteen hän oli skeptisempi ja onnistui pitämään päänsä, kunnes miehen ilmaantuessa hänen ajatuksiinsakin teki siitä haasteellisempaa. Simon oli viisas ja karismaattinen mies kuin myös kiusoittelevaa tyyppiä ja täytyy myöntää, että lukiessani tirskahtelin muutaman kerran kuin ihastunut tyttö. En voinut olla nauramatta itselleni jälkeenpäin.

Pisteitä täytyy antaa siitä, että Lisa Kleypas oli luonnehtinut naisista erilaisempia toisiinsa verrattuina. Jokaisesta hahmosta tuli opittua vähän heille ominaisemmista luonteenpiirteistä jo tässä osassa, mutta onneksi asioita jätettiin piiloon jatko-osia varten. Silti, heistä kaksi erottui joukosta parhaiten.

Secrets of the Summer Night oli viihdyttävä, hieman haastavasta englanninkielestä huolimatta piristävä historiallinen romaani ja hyvä aloitus sarjalle. Ekstra potkuna oli jännittävä ja melkein traaginen loppuhuipennus ja ihan hyvänä lisänä toimi myös kutkuttava romantiikka. Ehkä lopussa se oli liian, miten sen nyt sanoisi, ronskia. Minusta se olisi toiminut hillittynä ja kiusoittelevana ihan loppuun asti. 

Lukuiset hyvät puolet eivät kuitenkaan ihan riittäneet tekemään kirjasta suosikkiani, mutta ymmärrän kyllä miksi sitä on enimmäkseen hehkutettu. Kirja antoi mukavan lukukokemuksen, mutta minä jäin silti kaipaamaan lisää. Mitä ikinä se lieneekin. Kirjasarjana puolestaan tästä voisi tulla yksi uusi suosikkini.

Kirja antoi vihiä siitä, kenestä seuraava osa, It Happened One Autumn, kertoo ja tämän osan jälkeen oletan (etenkin erään hulvattoman kohtauksen jälkeen), että se tulee olemaan parempi. Odotan innolla mitä heillä kahdella on tarjottavanaan.

Violetteja viivoja vedetään jälleen kirjabingoon ja tällä kertaa ne peittävät alleen kohdan 'Historiallinen'.


★ ★½
Sivuja: 352
Kustantaja: Piaktus, Little Brown Book Group (2010)
Ensimmäinen painos: Avon Books, US (2004)
Ei ole suomennettu

Kommentit