Jennifer L. Armentrout: Half- Blood

The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi pure bloods have godlike powers. Children of Hematoi and mortals--well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. 

There are several rules that students at the Covenant must follow. Alex has problems with them all, but especially rule #1:Relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she's crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn't her biggest problem--staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck.

Jennifer L. Armentroutin Half-Blood, joka on Covenant -sarjan aloitusosa tuli blogissani ensimmäisen kerran ilmi postauksessa, jossa esittelin upeita nuorten kirjojen (YA) kansia. Half-Blood päätyi niistä ensimmäisenä lukulistalleni ja siitä on nyt kulunut jonkin aikaa kun sen sain luettua. Ajatusten koonti vähän venyi menojen takia. Jälkitunnelmat eivät olleet super hilpeät, mutta en tuntenut itseäni ihan pettyneeksikään.

Tarina keskittyy nuoreen kreikkalaisen jumalan jälkeläiseen Alexandriaan, joka on vain puoliverinen ja siksi alempiarvoisesti kohdeltu. Menneisyyden tapahtumat veivät hänet pois kuolemattomien luota, mutta hän palaa takaisin vailla muuta vaihtoehtoa. Palattuaan takaisin hänen on tehtävä päätös, jonka eteen kaikki puoliveriset joutuvat: joutua täysveristen palvelijoiksi tai kouluttautua Sentineliksi taistelemaan daimoneja vastaan.

Pidän vahvoista naishenkilöistä, mutta raja menee aivan tyhmänrohkeissa teoissa ja päätöksissä. Poikkeuksia tietysti löytyy ja Alexandriasta 'Alexista' tuli yksi tällainen. Ehkä se johtui siitä, ettei tämä tyhmänrohkea teko ei ollut niin kliseinen eikä seuraamuksetkaan jo nähtyjä ja tylsiä. Tai siksi, koska minun oli vaikea olla pitäämättä hänestä. 

Alex oli lujatahtoinen ja hurjapäinen päähenkilö eikä hän antanut muiden pompotella itseään. Jos joku sattui ylittämään rajan hänen kanssaan, maksoi hän takaisin. Hän osasi kuitenkin pitää suunsa kiinni kun tilanteet ehdottomasti sitä vaativat, mikä antoi pisteitä Alexille. Aiheutti hän muutamia naurun purskahduksiakin.

Aiden puolestaan oli hieman tylsä. Tämä komea täysiverinen jumala ottaa tehtäväkseen kouluttaa Alexista Sentinel kun Alex ei mistään hinnasta ryhtynyt palvelemaan täysverisiä. Heillä kahdella on rajoitettu aika ja jos Alex epäonnistuu, ei hyvä heilu. Aidenista ei saanut oikein mitään irti. Hän ei erottautunut joukosta oikein mitenkään, muuten kuin siten, että hänessä virtasi täysiveristen veri. Aiden tunsi vetoa Alexandriaa kohtaan, mutta hän kuunnellut sydäntään vaan järkeään. Kunnes tilanne oli toinen.

Seth oli mielenkiintoisempi hahmo, joka esiintyi vaikutusvaltaisena ja voimakkaana Apollyonina, jolla on erityinen kohtalo edessään. Sethin ilmaantuessa kuvioihin mukaan, Alex huomaa ja saa selville asioita, joita on pidetty häneltä salassa ja jotka vaikuttavat hänen tulevaisuuteen huimasti.

Half-Bloodissa ei  ilmaantunut kolmiodraamoja tai äkkinäisiä rakastumisia, mutta olen ainakin varma, että kolmiodraamaa on luvassa jatko-osissa. Kolmantena osa puolena on tietysti (ja yllätys yllätys) Seth, joka sai Alexin hämilleen loppua kohden. Siksi olen sata varma, että pientä romanssin poikasta voi kehittyä Sethin ja Alexin välille. Toivon kuitenkin, että Seth välttyy sydänsuruilta, koska olen varma myös siitä, että ensirakkaus Aidenia kohtaan voittaa. Miksi nyt poiketa tyypilliseltä polulta? Half-Bloodin jälkeen heitän toivoni siitä huolimatta Sethille.

Ainoa asia, mikä minua harmitti oli kreikkalaisen mytologian vähäisyys. Mytologia oli hengessä mukana, mutta ei niin paljon kuin olin aluksi toivonut ja kuvitellut. Juuri se sai minut kauniiden kansien lisäksi tutustumaan tähän sarjaan. Olinko ymmärtänyt sitten väärin, vai tuleeko jatko-osat keskittymään siihen enemmän? Toivottavasti.

Sanoisinko näin, että Half-Blood ei ole yksi parhaista lukemistani nuorten kirjoista, mutta ei kirja pohjasakkiinkaan kuulu. Tarina pärähti mukavasti käyntiin toiminnan ja fantasian elementein, romantiikka kulkien perässä mukana. Ehkä sarja vielä yllättää positiivisesti jatko-osissa. Siksi, jos kirja sattuu tulemaan teillä hyvät lukijat vastaan, en heittäisi tilaisuutta ihan heti pois. Aion lukea sarjan jatko-osan Puren varmasti, sillä tämä Alexandrian ja Sethin kuvio on mielenkiintoinen ja haluan tietää mitä tulee tapahtumaan.

Viimeinkin yksi rasti kirjabingoon! Ja koska kirjan ja koko sarjan kansilla oli suurin vaikutus päätökseen lukea kirja, vedän viivat kohtaan 'Kannen perusteella valittu'. ★ ★ ★
Sivuja: 281
Kustantaja: Spencer Hill Press (2011)
Kindle Edition
Ei ole suomennettu

Kommentit

 1. Näissä kirjoissa on kyllä ihanat kannet! Kuulostaapa kovasti Vampire Academyltä... Jopa... häiritsevän paljon. Olen kuitenkin joskus suunnitellut tämän sarjan lukemista, mutta kerta koukkuna se kreikkalainen mytologia jää aika pieneksi ja Vamppiakatemiaa paljon muistettavana asetelmana jätän lukemisen ehkä kokonaan väliin. Kansia meinaan kuitenkin jatkossakin ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vampire Academy vertailuja onkin tullut useamman kerran vastaan, etenkin Goodreads -sivuilla ja pisteet ovat juuri sen takia laskeneet tämän sarjan kohdalla. Itse en ole vielä VA:ta lukenut, joten se ei päässyt vaikuttamaan, mutta jos olisin niin taatusti kulkisin samaa rataa kuin sinä. Kopiot eivät oikein innosta.

   Mutta nämä kannet.. aivan ihanat!

   Poista

Lähetä kommentti