Kirjaostoksia!


Kirjablogeissa on nyt tehty paljon kirjaostos -bloggauksia ja innostihan se minutkin keräämään kasaan omat ostamani kirjat ja jakamaan ne teille. Oikeastaan olen tehnyt yksittäisiä kirjaostoksia viimeisten kuukausien aikana ja niistä on kehkeytynyt ihan kiva pino. Olen tehnyt kirjaostoksia niin eri kaupoissa kuin netissä. Suurin osa haluaimistani kirjoista onkin nyt tältä osaa hankittu, Hugh Howeyn Siilo kuitenkin odottaa minua vielä.

Kirpputoreillakaan ei voi olla penkomatta lukuisten pöytien kasoja jos sieltä jokin kiinnostava kirja löytyisi ja yllättävän paljon hyväkuntoisia aarteita sieltä löytyy. Kirpputorilta löysin Kate Mossen Labyrintin.

Juoni: Heinäkuussa 2005 Alice Tanner viettää kesää arkeologisilla kaivauksilla Pyreneiden vuoristossa lähellä Carcassonnen keskiaikaista kaupunkia. Sattumalta hän löytää vuorelta ikivanhan hautaluolan, jonka lattialla makaa toisiaan syleillen kaksi murenevaa luurankoa, välissään kivisormus. Outo tunne valtaa Alicen, kuin hän olisi ollut paikassa ennenkin. Tietämättään Alice tulee vapauttaneeksi voimia, joiden oli tarkoitus pysyä kätkettyinä.

Heinäkuussa 1209 Carcassonnea uhkaa kerettiläisiä vastaan suunnattu ristiretki. Nuori Alaïs saa isältään kirjan, jota hänen on suojeltava henkensä uhalla. Kirja kätkee sisäänsä Graalin salaisuuden, ja sen suojelijoiden tunnusmerkkinä on labyrinttikuvioinen sormus. Mutta Alaïs ei voi aavistaa, millaisia uhrauksia vaatii piilottaa salaisuus, joka juontaa juurensa tuhansien vuosien taakse aina muinaisen Egyptin aavikoille.
-------

Mossen toinen teos Krypta oli 1 euron löytö kirjastosta ja olen kuullut suurimmaksi osaksi hyvää sanottavaa tästä kirjasta. Samalla tavalla kuin Labyrintin kanssa, Kryptan napakka takakansiteksti vaikutti mielenkiintoiselta ja suorastaan naurettavan ja ihanan halvan hinnan takia kirja on nyt omani.

Juoni: Vuonna 1891 17-vuotias pariisitar Léonie Vernier lähtee isoveljensä Anatolen kanssa vierailulle tätinsä kartanoon Rennes-les-Bainsin maaseutukaupunkiin Etelä-Ranskaan. Perillä selviää, etteivät sen enempää Isolde-täti kuin Domaine de la Caden kartanokaan ole sitä mitä Léonie oli kuvitellut. Seudulla huhutaan, että Isolden edesmennyt aviomies kuoli manattuaan esiin paholaisen muinaisesta kryptasta. Puhutaan myös salaperäisestä tarot-korttipakasta, joka merkillisesti katosi samaan aikaan.

Vuonna 2007 28-vuotias amerikkalainen Meredith Martin saapuu Rennes-les-Bainsiin tekemään taustatutkimuksia Claude Debussyn elämäkertaa varten ja selvittämään omaa sukutaustaansa. Johtolankoinaan hänellä on vuonna 1914 otettu valokuva nuoresta sotilaasta sekä nuottipaperi, jonka otsikkona on "Krypta 1891". Jokin ylellisessä Domaine de la Caden kartanohotellissa tuntuu Meredithistä merkillisesti tutulta. Sata vuotta aiemmin eläneiden Anatolen, Isolden ja Léonien kohtalot heräävät eloon.
------

Patrick Nessin The Knife of Never Letting Go tulikin jo ensimmäisen kerran ilmi haasteessa, jonka tein noin pari kuukautta sitten. Kirja on Chaos Walking nimisen sarjan ensimmäinen osa ja sarja on voittanut palkintoja ja saanut paljon kehuja. Totta kai se silloin löytää tiensä omaan kirjahyllyyni! Toivon todella pitäväni tästä.

Juoni: Prentisstown isn't like other towns. Everyone can hear everyone else's thoughts in a constant, overwhelming, never-ending Noise. There is no privacy. There are no secrets. Then, just one month away from the birthday that will make Todd Hewitt a man, he unexpectedly stumbles on a spot of complete silence. Which is impossible.
-------

Deborah Harknessin Lumotun ostaminen on ollut mielessäni todella pitkän aikaa, sillä minä niin rakastan tätä kirjaa. Se riittää syyksi ostaa kirja itselleni ja olin erittäin onnekas, kun löysin kirjan Bookplussan sivuilta, joka oli huimassa -50% alennuksessa. Linkin kautta pääset kurkistamaan mitä kirja pitää sisällään ja omat mielipiteeni siitä.
-------

Nykyään olen kiinnostunut historiallisista tapahtumista, erityisesti fiktiivisessä muodossa ja siksi Jane Johnsonin Neidonryöstö kaappasi huomioni. Mutta ilman alennuskylttejä en olisi varmasti mennyt katsomaan sitä pinoa, jossa tämä kirja oleskeli. Toivottavasti tämä tarjoaa maittavan lukuelämyksen.

Juoni: Julia Lovat saa rakastajaltaan erolahjaksi kirjontaoppaan, joka on peräisin 1600-luvulta. Sen on aikoinaan omistanut nuori nainen nimeltä Catherine Ann Tregenna eli Cat, joka on tehnyt marginaaleihin päiväkirjamerkintöjä. Ne paljastavat pikkuhiljaa Catin huikean tarinan: marokkolaiset merirosvot kaappasivat hänet ja kuusikymmentä muuta kyläläistä cornwallilaisesta kirkosta vuonna 1625.

Tarina tempaa Julian mukaansa, ja hän matkustaa Marokkoon etsimään lisää tietoa Catista ja marokkolaisista merirosvoista. Matkan aikana Julialle käy kuten Catille lähes 400 vuotta aikaisemmin – vieras maa vie hänen sydämensä.

-------

Minulle oli heti selvää, kun tieto J.D. Robbin Kuoleman salaliitosta ja sen ilmestymispäivästä tuli ilmi, että minä aion ehdottomasti hankkia sen itselleni. Sarja on yksi suosikeistani ja tietysti osoitan omaa kannustustani ostamalla sarjan kirjoja. En tiedä monta osaa aiotaan vielä suomentaa, mutta toivottavasti Satu Leveelahti jaksaa työstää sarjan parissa vielä pitkään.

Juoni: Eve Dallasin täytyy sukeltaa syvälle New Yorkin sisuksiin, kun hänet kutsutaan tutkimaan kadulla nukkuneen miehen kuolemaa. Yllätyksekseen Eve löytää laserintarkan reiän sieltä, missä miehen sydän ennen oli – erittäin taitavan kirurgin työtä. Pian selviää, että vastaavia, kummallisia tapauksia on sattunut ympäri Amerikkaa ja Eurooppaa.

Eve saa lääketieteellisen yhteisön takajaloilleen etsies sään vastauksia, ja kun hänen oma uransa joutuu vaakalaudalle, panokset kovenevat entisestään. Hänen on sekä puhdistettava nimensä että jäljitettävä järjestelmällinen tappaja, joka on tarpeeksi julma käydäkseen yhteiskunnan heikko-osaisimpien kimppuun ja tarpeeksi vaikutusvaltainen peittääkseen jälkensä. 
-------

Kate Griffinin Stray Souls oli heräteostos. Heh heh. En voinut itselleni taaskaan mitään, kun näin Suomalaisessa kirjakaupan ikkunasta, että kirjoja oli alennuksessa. Kaikki olivat pokkareita, ulkomaisia, kotimaisia sekä käännettynä. Saapi nähdä onko tästä mihinkään. Vaikuttaa ainakin lupaavalta. Stray Souls on ensimmäinen osa Magicals Anonymous -sarjaa.

Juoni: London’s soul is missing. When Sharon Li unexpectedly discovers she’s a shaman, she is immediately called upon to use her newfound powers of oneness with the City to rescue it from a slow but inevitable demise.

The problem is, while everyone expects Sharon to have all the answers – from the Midnight Mayor to Sharon’s magically-challenged self-help group – she doesn’t have a clue where to start. But with London’s soul missing and the Gate open, there are creatures loose that won’t wait for her to catch up before they go hunting.

-------

Ja viimesimpänä, muttei vähäisimpänä Katherine Nevillen Tuli. Halpa hinta taisi sokaista minut hetkeksi, kun en ennen kirjan ostamista huomannut, että se oli jatko-osa Kahdeksan nimiselle romaanille. Tuli vaikutti sellaiselta kirjalta, joka ei juonen ansiosta välttämättä ihan heti päätyisi lukulistalleni. Juuri siksi halusinkin tätä kokeilla. Ehkä tämä yllättää minut positiivisesti.

Juoni: Kirjan tapahtumat alkavat vuonna 1993, kun 12-vuotias Alexandra Solarin on osallistumassa kansainvälisen shakkiottelun tärkeään finaaliin. Hän saa venäjänkielisen viestin vanhalta naiselta: ”Varo tulta”. Sitten Alexandran isä Alexander Solarin näkee kilpailupaikalle tuodun vanhan shakkipelilaudan ja pelästyy. Ennen kuin hän ehtii viedä tyttärensä turvaan, kajahtaa laukaus.

Vuonna 2003 Alexandra matkustaa Coloradoon juhlimaan äitinsä syntymäpäiviä, mutta huomaa perille päästyään, ettei äitiä löydy mistään. Vain tarkasti valittuihin paikkoihin asetellut shakkinappulat antavat vihjeitä siitä, missä äiti saattaisi olla. Kolmekymmentä vuotta aiemmin Alexandran vanhemmat olivat mukana piilottamassa pimeitä voimia kantavan shakkipelin nappuloita eri puolille maailmaa. Nyt osa nappuloista on löydetty piilostaan, ja vaarallinen peli alkaa uudelleen.
-------

Kuten tuli huomattua, kirja-alennukset ovat piruja, paholaisia. Susia lampaiden vaatteissa. Pakostakin vähintään yksi kirja lähtee mukaan juurikin sen takia, että se on halpa. Näitä vain lisää!

Nina Mari, Kirjaneito sekä Reta ovat myös tehneet viime aikoina kirjahankitoja. Käyhän tsekkaamassa heidän löytönsä alla olevista linkeistä! :)

Tarinoiden syvyydet (Nina Mari) Ensimmäinen linkki, toinen linkki.
Kirjaneidon tornihuone (Kirjaneito) Ensimmäinen linkki, toinen linkki.
Todella vaiheessa (Reta) Ensimmäinen linkki.

Kommentit

 1. Aina kun näen kirjaimet A, L ja E, tuntuu kuin sisällä heräisi peto, joka ottaa vallan kehosta ja alkaa toimia oman mielensä mukaan - lopputuloksena ostokorissa löytyy niin monta kirjaa, ettei yksi käsi riitä niiden laskemiseen. Oi voi...

  Kaikki noista ovat sellaisia, jotka haluan lukea. Labyrinth löytyy itseltä jo valmiiksi. Olen hurjan kiinnostunut tuosta Stray Soulsista ja kerran jo menin sitä kirjakauppaan ostamaankin, mutta ikäväkseni huomasin, että ainoa jäljellä ollut kappale oli aika piestyn näköinen, vaikka uusi olikin: etukansi oli taittunut, selässä oli sellainen taitosura ja ensimmäisissä sivuissa oli repeämiä. En siis ostanutkaan kirjaa, koska tuntui ikävälle, missä kunnossa kirja jo ilman lukemista oli. Tuntuu ikävälle muutenkin, että kun ihmiset selaavat kirjoja kaupassa, he eivät yhtään huomioi miten kovakouraisesti niitä käsittelevät ja pistävät sitten takaisin hyllyyn. Inhottavaa seuraavan asiakkaan kannalta, kun kirja on jo valmiiksi piesty. Kirppareilta on sitten kyllä kiva ostaa niitä vähän nuhjuisempiakin yksilöitä, kun niistä näkee, että luettu on.

  Hyviä ostoksia! Odottelen nyt sitten kovasti, mitä näistä tuumailet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne :D Eikä! Kyllä pistää pirusti kummastelemaan, miksi ja miten ihmeessä joku on saanut kirjan sellaiseen kuntoon.. :/

   Postaus sai minutkin nyt odottamaan innolla näiden kirjojen lukemista! Täytyykin ehkä nostaa muutama näistä muiden edelle :-D

   Poista
 2. Neidonryöstön vaikuttaa lupaavalta!

  VastaaPoista
 3. Kiinnostavia ostoksia!

  Muistan lukeneeni joskus kymmenisen sivua Mossen Labyrinttia, mutta kirja jäi sitten kesken muun lukemisen tunkiessa törkeästi ohi. Ehkäpä koitan uudelleen joku päivä! Patrick Nessiin tunnun törmäävän joka paikassa ja tuo The Kinfe of Never Letting Go kiinnostaa minuakin. Jonain päivänä siis... :D

  Odotan innolla mitä näistä tykkäät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sivuuttaminen on hyvin yleistä, sitä sattuu :D Ja onhan tässä aikaa, ehdit vielä!

   En malta itsekkään odottaa X)

   Poista
 4. Luin nuo Mossen kirjan joku vuosi sitten, ja ne oli oikein viihdyttäviä. Oletko lukenut Nevillen Kahdeksan-kirjaa? Se on HYVÄ, suosittelen! Tämä Tuli ei niin minua innostanut, minusta se paini vähän eri sarjassa kuin hieno Kahdeksan. Kivoja hankintoja olet tehnyt (itse vastustin houkutuksia viimeksi viikonlopun Siivouspäivässä, kun hyllyt pursuaa lukemattomia jo entuudestaan...). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja en ole vielä lukenut Kahdeksaa. Mietinkin, että pitäisikö minun ensin lukea se ennen Tulta vai onko järjestyksellä väliä?

   Täytyisi itsekin harjoitella vastustamaan houkutuksia. Se vaatii joskus yllättävän paljon päättäväisyyttä :D

   Poista
  2. Kahdeksan sijoittuu ajallisesti ennen Tuli-kirjaa, ja luulen että tapahtumiin ja henkilöihin pääsee paremmin kiinni, jos on lukenut tuon ekan osan ensin. En nyt kyllä muista, paljonko Tuli-kirjassa selitettiin aiempia tapahtumia. Tuli-kirja jatkuu siitä, mihin Kahdeksan jäi, mutta juoni ei ole ollenkaan (minun mielestäni..) niin koukuttava ja kiehtova kuin ekassa osassa. Kahdeksan liikkuu sulavasti ja jännittävästi kahdessa aikatasossa, historiallisten kertomusten huippua. :)

   Poista
  3. Kuulostaapa hyvältä! Taidanpa siis aloittaa siitä :)

   Poista
 5. Molemmista Mossen kirjoista pidin silloin, kun ne luin. Myös Katherine Nevillen Kahdeksasta pidin aika lailla ja tarkoituksenani olisi lukea jatko-osakin. Tosin jatko-osaa on kyllä väitetty ensimmäistä kirjaa huonommaksi huonommaksi, mutta ainahan saatan olla se, joka on eri mieltä. Minunkin olisi tarkoitus kirjaostostella varmaan ensi kuun alussa, sillä täytyy hieman palkita itseään lukuvuoden ahertamisesta ja sain juuri hieman nimipäivälahjarahaakin, joten voisin hyvin hankkia muutaman kirjan, joita minun tekisi todella paljon mieli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mossen kirjat alkavat vaikuttaa koko ajan paremmilta! Ja epäilemättä olet sen ansainnut ja mikäs sen parempaa kirjojen ystävälle kuin kirjaostoksille meneminen ;) Olisi mielenkiintoista tietää mitä kirjoja päätyy mukaasi :)

   Poista
  2. Ehkäpä minäkin teen tällaisen postauksen. :)

   Poista
  3. Kiva juttu, täytyypi tulla sitten katsomaan :)

   Poista
 6. Olipas monta tuttua teosta. :) Labyrintin luin muutama vuosi ennen blogin aloittamista, paikoin vähän pitkäveteinen teos, mutta kannatti taistella niiden kohtien ylitse. Dan Brownmainen, joskin paremmin kirjoitettu. Kryptakin löytyy hyllystä, tavoitteena on, että lukisin sen joskus. Lumottu ja Neidonryöstö nekin ovat lukulistalla. Siskoni osti Tulen viime jouluna lahjaksi minulle. Hommattava edellinen osa vaikkapa kirjastosta ensin käpäliini. Robbin teoksesta bloggasinkin vasta äskettäin, odottelin, että kritiikkini ilmestyi ensin Risingshadow-sivutolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dan Brown vertauksia on tullut vastaan Kate Mossen teoksien yhteydessä. En ole Brownin teoksia vielä lukenut, mutta kyllähän pelkkä kirjailijan nimi kertoo jo jotain :) Itse asiassa huomasin enkä voinut olla lukematta arvostelusi Kuoleman salaliitosta myös kyseiseltä sivulta. Hitsi vieköön kun voisi vain imeä kirjan sisällön, että pääsisi käsiksi nopeasti seuraavaan kirjaan :D

   Poista

Lähetä kommentti