J.R. Ward: Himo

Isaac Rothe on kovan menneisyyden piinaama salaisten erikoisjoukkojen sotilas, jolla on edessään synkkä tulevaisuus. Salamurhaaja kintereillään hän joutuu telkien taakse, ja hänen kohtalonsa jää viehättävän oikeusavustajan Grier Childen käsiin. Näiden kahden toisiaan kohtaan tuntema vetovoima ajaa heitä kohti ongelmia, ja Jim Heron kertoo Isaacin sielun olevan vaarassa. Isaacin joutuessa mukaan Jimin ja demonin väliseen kissa ja hiiri -leikkiin, hänen on tehtävä vaikea päätös: voiko sotilas uskoa siihen, että ainoa toimiva ase pahaa vastaan on rakkaus?
Ei siitä kovin montaa kuukautta ole kun luin J.R. Wardin luoman Langenneet enkelit -fantasiasarjan (engl. Fallen Angels) ensimmäisen osan Halun (engl. Covet) ja nyt jo minun oli pakko palata takaisin sarjan pariin. Halu aloitti hienosti ja mielenkiintoisesti tarinan hyvän ja pahan välisestä kamppailusta ja Himo (engl. Crave) vie tarinaa eteenpäin vahvalla otteella. Varoitan tässä kohtaa, että seuraavat mietteeni tulevat sisältämään juonipaljastuksia kummastakin osasta, joten jos et halua tietää mitä tulee tapahtumaan, sivuuta tämä tai jatka omalla vastuullasi. Muussa tapauksessa ole hyvä vain.

Halussa, Jim nappasi voiton ilkeän demonin Devinan nenän edestä ja pelasti ihka ensimmäisen sielunsa, joka kuului Vin di Pietrolle. Nyt Jimistä on tullut enkeli ja hänen on aika löytää uusi sielu pelastettavaksi, vaikka hänen kuolemastaan ja muista tapahtumista ei ole kulunut montaa päivää. Seuraava tehtävä johtaa hänet Isaac Rothen luo, jonka kanssa hänellä yhteinen ja raskauttava menneisyys armeijan erikoisjoukoissa. Heidän yhteinen ja entinen pomo haluaa Isaacin hengiltä, koska tämä jätti erikoisjoukot omin luvin ja mies on tämän vuoksi pakosalla. Grier Childe astuu mukaan kuvioihin, kun hänestä tulee Isaacin oikeusavustaja ja käykin ilmi, ettei naisen perhe ole Isaacin ja Jimin pomolle uusi tuttavuus.

Pidin Jimistä ja hänen taistelutovereistaan Adrianista ja Eddiestä vieläkin enemmän ja he ovat edelleen sarjan parhaimpia hahmoja. Toivon kuitenkin, että muut enkelit, kuten Nigel ja Colin esiintyvät jatkossa enemmän. Isaac ja Grierkin olivat parina mielestäni mielenkiintoisempia kuin Vin ja Marie-Therese Halussa. Grier oli hyväsydäminen ja herkkäkin, mutta silti hänestä löytyi vahvaa päättäväisyyttä ja oli siksi hyvin miellyttävä henkilö. Devina oli yhtä pahaenteinen ja häijy itsensä ja vaikka ei Jimin tilanne ole lähelläkään toivotonta, en menisi aliarvioimaan tätä vihollista. Devinasta paljastui yllättäviäkin piirteitä alussa, jotka olivat paikoin huvittaviakin, etenkin hänen käytinsä terapiassa.

Halussa Jimin menneisyyden kohdalla leijaili iso kysymysmerkki, koska hän ei ollut asiasta kovin moni sanainen ja niimpä odotin kaikkein eniten pääseväni siitä jyvälle. Himo paikkasi puuttuvat kohdat melkoisen hyvin ja luulen, että isoin osuus Jimin menneisyydestä on kahlattu läpi. Ehkä näin on hyvä ja muut sarjan osat keskityvät enemmän Jimiin sekä hänen ja Devinan kamppailuun ja sen lisäksi vielä tyttöön, jonka Jim haluaa pelastaa millä hinnalla tahansa Devinan kahleista.

Yllätyin kovasti, kun loppua kohden paljastui, ettei Isaac Rothen sielu ollutkaan se sielu, jonka Jimin tulisi pelastaa. Ilahduin tästä käänteestä, koska se todellakin yllätti minut, sillä ajattelin, että kuvio on samanlainen kuin ensimmäisessä osassa: pelastettava sielu kuuluu jommalle kummalle pääparista. Jatkuihan Wardin hurmaavassa vampyyrisarjassakin (Mustan tikarin veljeskunta, engl. Black Dagger Brotherhood) samankaltainen kuvio ensimmäisten osien aikana (sarjaa lukeneet tietävät varmasti mistä puhun), joten niin vain satuin kuvittelemaan.

Loppu ratkaisu ei tämän takia ollut odotettavissa ja vaikka tietyiltä osin se oli valitettava, minusta ratkaisu oli oikea ja se toimi. Nyt ainakin tiedän, että kaikkea voi tapahtua seuraavassa osassa, joka kantaa nimeä Kateus (engl. Envy). Himo ei siis ollut ollenkaa huono, itse asiassa se oli parempi kuin edeltäjänsä ja vaikka teos monet tähtöset sai, ei se kuitenkaan yllä suosikkeihini.

★ ★ ★ ★
Sivuja: 501
Suomentanut: Tanja Kielinen
Kustantaja: Basam Books (2013)
Alkuperäinen teos: Crave (2009)

Kommentit

  1. Blogissani on sinulle haaste:

    http://kirjaneidontornihuone.blogspot.fi/2014/03/haaste-muumikirjat-ja-mina.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti