Kysymyksiä ja vastauksia!Ilokseni sain huomata, että Nina Mari heitti minulle haasteen omassa hienossa blogissaan (Tarinoiden syvyydet) kysymällä muutamia kysymyksiä ja nyt on aika vastailla niihin. Suurkiitokset sinulle Nina Mari tästä piristävästä haasteesta! Alla ovat kaikki kysytyt kysymykset ja niiden alla ovat vastaukseni. Pidemmittä puheitta, here we go: 


Millaista musiikkia kuuntelet ja milloin?
Kuuntelen musiikkia joka päivä (radiosta, spotifysta) ja yleisesti minulle käy musiikki kuin musiikki, kuhan se vain kuulostaa hyvältä. Sellainen rääkyvä heavy metal ei ole oikein minun juttuni, mutta muuten tykkään kuunnella rockia ja sen eri tyylejä. Ns. konemusiikkikaan en laita ensisijaisesti soimaan, sillä pidän siitä, kuinka musiikki on itse soittimilla toteutettu. Joskus riippuu mielialasta, tilanteesta ja päivästä millaista musiikkia satun kuuntelemaan.


Mistä sait idean (kirja)blogin aloittamiseen?
Intohimoni lukemiseen syntyi oikeastaan vasta 3-4 vuotta sitten ja kirjoista heränneet ajatukset alkoivat suorastaan pursuamaan ulos korvista. Niinpä halusin niitä purkaa ja aloitin ensiksi kirjoittamaan päiväkirjaa. Myöhemmin halusin myös jakaa mielipiteitäni (ennestään muidenkin mielipiteet kirjoista kiinnostivat minua paljon) ja blogin kirjoittaminen tuntui hauskimmalta idealta, joten tässä sitä nyt ollaan! 


Kuinka usein olet internetissä ja liittyvätkö istuntosi yleensä jollain tavalla kirjoihin?
Kyllä tuota tulee käytyä Internetin ihmeellisessä maailmassa melkein joka päivä ja täytyy myös sanoa, että suurimmaksi osaksi selailemani sivut liittyvät kirjoihin. Kirjablogit, nettikaupat (Bookplus, Suomalainen kirjakauppa jne.), tiettyjen kirjailijoiden kotisivut sekä muut kirjallisuussivustot, kuten esimerkiksi Goodreads ja Risingshadow ovat omalla kohdallani selatuimpia sivuja, kun puhutaan kirjoista.


Seuraatko uutisia säännöllisesti?
En voisi sanoa, että lukisin säännöllisesti tai rutiininomaisesti. Yleensä Internetistä tulee kuitenkin katsottua/luettua uutisia laidasta laitaan jossain vaiheessa päivää ja sanomalehtiäkin luen joskus, kun aikaa on mukavasti. En kuitenkaan hypi seinille jos jonain päivänä tai päivinä en ole lukenut uutisia ollenkaan.


Missä toivot olevasi viiden vuoden kuluttua?
Toivoisin olevani elämäntilanteessa, jossa olen ehtinyt kokea jotain elämyksellistä ja uutta. Unelmia ja haaveitahan meillä kaikilla on ja oman haaveeni suhteen, haluaisin myös olla edes yhden askeleen sitä lähempämä.


Kirjoitatko omia tarinoita?
Kirjoitan kyllä ;)


Millainen on paras lukuympäristö? 
Sellainen ympäristö, jossa voin huoletta uppoutua kirjan pariin, eli ensisijaisesti rauhallinen. Esimerkiksi aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä ulos nurmikolle on ihana asettua lukemaan. Tulen hyväntuuliseksi aina veden lähettyvillä, joten rantakin on minulle erinomainen paikka lukea kirjaa. Talvella puolestaan kirjan lukeminen takkatulen ääressä (painautuneena mukavalle sohvalle) on ihanan tunnelmallista.


Onko sinulle helppoa heittäytyä mukaan kirjan maailmaan?
Kyllä on, siksi rakastankin lukemista!


Kenen päähenkilön kenkiin haluaisit astua ja minkä kirjan seikkailun haluaisit itse kokea?
Hmm, nyt täytyy miettiä tarkasti vai voiko valita useamman? :D Anyway, olisi mahtavaa ratkoa jännittäviä rikoksia Eve Dallasina (sarjasta Eve Dallas, engl. In Death) ja vieläpä vuoden 2058 New Yorkissa! Claire Randall (Muukalainen) ja Diana Bishop (Lumottu) ovat myös ihailtavan rohkeita ja älykkäitä naisia, joten voisin hyvinkin astua heidän kenkiinsä. Sekkailun suhteen, en voisi millään vastustaa Lumottu -kirjan taianomaista seikkailua!


Mikä on ensimmäinen kirja, minkä muistat itse lukeneesi? 
Se taisi olla Harry Potter ja viisasten kivi!

Kommentit

 1. Oli mielenkiintoista lukea vastauksiasi! :D On aina mukava tutustua blogin takana oleviin kirjoittelijoihin paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja kunhan saan keksittyä omat kysymykseni, julkaisen ne sitten tänne! :)

   Poista
 2. :) Sinut on haastettu blogissani: http://kirjakissa.blogspot.fi/2014/01/haastetunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen haaste! Kivaa, katsastan sen tuota pikaa ;)

   Poista
  2. Kas, tämä oli sama haaste, jonka sain. Hupsis! Tämä postauksesi näkyi minun koneella vain puolittain, kun Firefox teki jotain outoa. Mutta vastaa kysymyksiin jos jaksat, ei ole pakko. :)

   Poista
  3. Mitäs pienistä, vastaan mielelläni sinunkin kysymyksiin :)

   Poista
 3. Jaahas, olit jo saanut tämän haasteen :) No, ehdin kuitenkin jo haastaa sinut! http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2014/01/q-a.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, alkaa haasteita kertyä jo jonoksi asti, mutta se ei haittaa yhtään! :D Kiitos haasteesta, vastaan kysymyksiin pikimmiten :)

   Poista

Lähetä kommentti