Karen Robards: Sleepwalker

Because, as she pull a gun on professional thief Jason Davis, he drops the bag he's stolen - and it spills open to reveal photographs of Micayla's genial 'uncle' Nicco handing money to a number of Detroit's most powerful politicians and law-makers.

No one was meant to see those photos, least of all a police officer. And - with those close circuit cameras capturing every moment of Micayla's realisations that Uncle Nicco is seriously involved with the mob - she may now be in mortal danger.

But Jason has a suggestion. Perhaps if they team up - then maybe there's a chance they'll both get out alive... He's her only hope. But can she trust him with her life?

Karen Robardsin Sleepwalker kuuluu uusimpiin kirjahankintoihini. Tein rauhallisen käynnin kirjakauppaan ja halusin löytää itselleni jotain jännittävää luettavaa ja muutenkin olo oli sellainen, että kirjahyllyni kaipaisi lisäystä. Heh. Tuo olo tulee olemaan loputon. Kuitenkin, Karen Robards oli minulle silloin tuntematon kirjailija, mutta kirjan etukansi herätti mielenkiintoni ja takakansi osasi vakuuttaa minut tarpeeksi hyvin kertomalla tiivistetysti itse kirjailijasta ja kirjan juonesta. Joten otin siis kirjan mukaani. Kerron seuraavaksi hieman omin sanoin mistä on oikein kyse.

Painajaiset herättävät Micayla Langen keskellä yötä eikä kestä kauaa, kun nainen kuulee epäilyttäviä ääniä setänsä talon alakerrasta. Murtovarkaat ovat päässeet sisään taloon ja poliisina Micayla ottaa tilanteen haltuunsa. Tai niin hän ainakin yrittää. Kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja myös ammattivarkaan Jason Davisin täytyy keksiä toinen ratkaisu, kun huomaa että poliisi onkin hänelle vaikeampi vastus. Se, että Micayla joutuu tekemisiin varkaan kanssa ei hetkauta häntä, mutta paljastukset omasta sedästään puolestaan järkyttävät ja hän haluaa selvittää totuuden.

Robards on kirjoittanut yli 30 romaania ja hänen tuorein romaaninsa Justice kuuluu New York Timesin bestseller -listalle. Myös brittiläinen sanomalehti Daily Mail kehui kirjailijaa sekä Sleepwalker -kirjaa näin:
'Robarts is one of the most reliable thriller-romance writers in the world. Here she's on top form. It's smart, tense and hard to put down, with a neat romantic twist.'
Suurimmaksi osaksi olen Daily Mailin kannalla, sillä Sleepwalkerssa oli jännittäviä hetkiä takaa-ajon merkeissä enkä osannut aavistaa mitä tapahtuisi seuraavaksi, koska kaikki tuntui olevan mahdollista. Tapahtumat eivät olleet liian yliampuvia vaan tarina selvitti tiensä loppuun yksinkertaisilla asioilla. Samalla mukana kulki palavia romantiikan kipinöitä, jotka toivat tarinaan toisenlaista jännitystä. Siksi olikin vaikea laskea kirjaa käsistä, niin kuin Daily Mail myös kuvaili.

Micayla 'Mick' ja Jason olivat omasta mielestäni hyvin toteutettuja hahmoja. Kummatkin olivat omalla tavallaan lujatahtoisia ja periksiantamattomia. He naljailivat toisilleen jatkuvasti, mikä oli varsin viihdyttävää. Tällaiset tilanteet oikeastaan viihdyttävät aina, joissa mies kiusoittelee naista tai toisinpäin tai sekä että tai sanotaanko näin, että viisastelevat heitot ja onnistuneet sellaiset yleensäkin ovat aina mieleeni. Aika sekavaksi meni vai mitä?

Oli kuitenkin yksi asia, joka häiritsi minua vähäsen. Olisin halunnut tietää enemmän Micaylan sedän, Niccon tilanteesta. Hänen osansa tarinassa oli pieni, hyvinkin pieni, sillä hän ei ilmaantunut missään vaiheessa kuvaan. Vain muiden puheiden kautta. Olisin halunnut 'tavata' tarinan todellisen konnan ja kuulla, mitä hänellä olisi sanottavaa. Muuten pidin kirjasta. Siinä oli yllin kyllin jännitystä ja tyyliltään se oli hieman erilaisempaa mihin olen tottunut tähän asti. No, aika hankala se on yhden kirjan perusteella vannoa, mutta kyllä se vaikutti erilaisemmalta, jos tätä verrataan esim. Linda Howardin teoksiin, joille tyypillistä on kiihkeä romantiikka ja samankaltaiset sankarit.

Ei siis mikään huono löytö ja ostos. Täytynee tarkastaa muitakin Robardsin kirjoja sillä tässä oli sitä jotain.

★ ★ ★
Sivuja: 370
 Kustantaja:  Hodder & Stoughton (UK painos, 2012)
Ei ole suomennettu

Kommentit