Jennifer L. Armentrout: Frigid

For twenty-one-year-old Sydney, being in love with Kyler isn't anything new. They'd been best friends ever since he pushed her down on the playground and she made him eat a mud pie. Somewhere over the years, she fell for him and fell hard. The big problem with that? Kyler puts the 'man' in man-whore. He's never stayed with a girl longer than a few nights, and with it being their last year in college, Syd doesn't want to risk their friendship by declaring her love.

Kyler has always put Syd on a pedestal that was too high for him to reach. To him, she's perfect and she's everything. But the feelings he has for her, he's always hidden away or focused on any other female. After all, Kyler will always be the poor boy from the wrong side of tracks, and Syd will always be the one girl he can never have.

But when they're stranded together at a posh ski resort due to a massive Nor'easter, there's nothing stopping their red-hot feelings for each other from coming to the surface. Can their friendship survive the attraction? Better yet, can they survive at all? Because as the snow falls, someone is stalking them, and this ski trip may be a life-changer in more ways than one.

Ensiksi minun on pakko ihmetellä, että minkä ihmeen takia kirjan tekijät päättävät tehdä kirjan tiivistelmistä noin pitkiä eivätkä anna lukijoiden itse selvittää kirjan kohokohdat? Tämä tiivistelmähän kertoo oikeastaan kaiken, pari yksityiskohtaa lukuunottamatta. Eikö lyhyempi kuvaus herättäisi enemmän uteliaisuutta ja mielenkiintoa, kuin sellainen joka paljastaa peräti kaiken kirjan sisällöstä. Toisaalta, kun on osattu kertoa asiat paljastamatta liikaa kirjan juonesta, pituus ei ole ongelma. Silti, ääh, en tajua. Sama juttu elokuvien ja TV-sarjojen trailereissa, mutta en mene siihen sen enempää.

Tässä mielentilassa en voi enää peräntyä ja minun on otettava kirjan kannetkin puheeksi, nimittäin tässä tapauksessa se olisi voinut olla parempi. No, onhan se romanttinen ja suloinen, mutta olisi se toiminut ilman, että pojan paita on auki. Selvästi paljaalla pinnalla (sattumoisin aina miehen yläkroppalla) on pyritty houkuttelemaan naislukijoita (ei sillä, ettei lihaksikas vartalo olisi ilo silmille/mielikuvitukselle) ja sen perusteella olin sataprosenttisen varma, että kirjassa ihaltaisiin kaunista ja kiinteää vartaloa.

Olen huvittunut omasta reaktiostani, mutta kyseiset asiast sattuivat häiritsemään minua enemmän kuin vähän tällä kertaa. Kannet ovat omasta mielestäni tärkeä osa kokonaisuutta ja yleensä miellyn enemmän kanteen johon on nähty vaivaa; se olisi omaperäinen tai vähintäänkin se erottuisi muista. Ainakin, mikäli kyseessä on esim. saman kirjailijan tai genren kirja. Varmaan omaan reaktiooni vaikutti loppujen lopuksi se, että pidin tästä kirjasta.

Jennifer L. Armentroutin (aka J. Lynn) Frigid keskittyy Sydneyyn ja Kyleriin, jotka ovat lapsesta asti olleet parhaita kavereita. Sydneyn tunteet Kyleria kohtaan ovat syventyneet vuosien kuluessa, mutta hän ei ole uskaltanut tuoda niitä ilmi, koska pelkää sen pilaavan sen mitä heillä jo on eikä hän usko Kylerin tuntevan samoin kuin hän. Hän ei voisi olla pahemmin väärässä. Kyler arvostaa Sydneyta todella paljon, niin paljon ettei tunne olevansa riittävän hyvä hänelle, joten hän peittää omat tunteensa keskittymällä toisiin naisiin. Tilanne heillä oli siis pirun jännittävä, sillä kummatkin välittävät toisistaan enemmän kuin aluksi tiedostavat ja vieläpä olettavat olevansa tunteidensa kanssa yksin.

Yleensä en ole kovin kiinnostunut lukemaan siitä, kun tyttö vaipuu vähimmissäkin määrin jonkinlaiseen itsesääliin, koska ei voi saada haluamaansa, mutta tällä kertaa en voinut olla tuntematta myötätuntoa tyttöä kohtaan, sillä tunteet olivat realistisia. Osasin samastua tyttöön tietyissä tilanteissa. Kieltämättä kyllä, välillä olisin halunnut takoa hieman järkeä tytön päähän, mutta olin sen verran hyvällä mielellä siinä kohtaa, joten en jäänyt siihen ajatukseen kiinni. Hellyin myös Kylerin mustasukkaisuudelle ja suojelunhalulle (jotka oli onnistuttu tekemään ilman järjetöntä liioittelua, huh helpotus) ja loppua kohden olin iloinen, että J. Lynn kirjoitti kummankin näkökulmasta tasapuoleisesti. Olisin muuten kirkunut (lujaa) jos en olisi tiennyt toisen ajatuksista tietyissä kohdissa.

Ei Frigid pelkästään siirappia ollut, sillä mukaan mahtui toisenlaista jännitystä, etenkin kun eräs mielipuoli ilmaantui kuvioihin mukaan tietyistä syistä ja aiheutti vaaratilanteita muutamaan otteeseen (*punastuu pienesti* yksi niistä tapahtui aika intensiivisessä tilanteessa). Yllätyksenä se ei tullut, koska tämä pirun tiivistelmä paljasti sen tulevaksi eikä tekijääkään ollut vaikea arvata. Mutta, Frigid oli omassa lajissaan hauska ja romanttinen kokonaisuus tarpeeksi jännittävillä juonenkäänteillä. J. Lynn on todistanut, että osaa kirjoittaa säkenöivää viihdekirjallisuutta ja siksi lukisin mielelläni hänen kirjojaan suomeksi.

Ja sitten vielä loppuun, että luulin ettei Frigid ole osana mitään sarjaa, mutta kirjailijan kotisivujen mukaan (ja Goodreads varmisti asian) kirja on samannimisen sarjan ensimmäinen osa. J. Lynn on työstämässä toista osaa nimeltä Scorched ja tällä kertaa ovat vuorossa Andrea ja Tanner, jotka tulivat tutuiksi Frigidin alussa; Andrea on Sydneyn paras kaveri ja Tanner puolestaan Kylerin. Scorched ilmestyy tämän vuoden puolella.

★ ★ ★
Sivuja: 252
Kustantaja: Spencer Hill Contemporary (2013)
Ei ole suomennettu

Kommentit

  1. Minäkin pidän kovasti siitä, että kansien eteen on nähty vaivaa. Kaunis kansilehti on kuin se kuuluisa piste i:n päälle. Hieno kansi herättää heti mielenkiintoni, mutta kyllähän se siitä sitten lopahtaa, jos sisältö ei kiinnosta ollenkaan. Lukijoiden houkuttelu paljaalla pinnalla vaikuttaa hieman hassulta, vaikka sitähän nyt tietysti esiintyy leffoissa ja lehdissä koko ajan. Ei kai ne kirjat sen kummempia ole. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti