All Souls -trilogian päätösosa tulee kesällä!

Deborah Harknessin sivuilla on julkaistu All Souls -trilogian seuraavan sekä viimeisen osan julkaisupäivä (joka on heinäkuun 15. päivä) sekä fanien iloksi kirjan kansi on viimein esillä. Kirjan nimeksi tuli The Book of Life. Sarjan toista osaa, Shadow of Nightia ei ole vielä suomennettu enkä ainakaan itse tiedä onko suomennosta edes suunniteltu. Jos on niin toivottavasti pääsen käsiksi siihen tämän vuoden puolella, mutta jotenkin epäilen ettei niin tule käymään (toivottavasti olen väärässä). Aina on hyvä pitää toivoa yllä ja niinpä toivon WSOY:n tai jonkun muun kustantajan ottavan projekti haltuun ja pian. En ole varmasti ainoa, joka haluaa jatko-osan lukea!

Kommentit

 1. Itselläni on juuri Lumottu kesken ja havahduin viimein siihen tosiseikkaan, ettei muita suomennettuja osia ole. Pitää kaiketi sitten kokeilla englanniksi jos jatkon haluaa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet aloittanut Lumotun lukemisen, odottelen sinun mielipidettäsi siitä :) Ja niin tosiaan täytyy. Mieluiten lukisin jatko-osan suomeksi, mutta en taida jaksaa odottaa enää kauaa joten pakko se on englanniksi lukea :D

   Poista
 2. Minullakin on tuo Lumottu juuri sopivasti kesken (olen lukenut ehkä neljä sivua, mutta kesken kuitenkin :D). Olen ikäväkseni todennut, että harmillisen usein jatko-osat jätetään kokonaan kääntämättä. Onpas turhauttavaa lukea jonkin sarjan ensimmäinen osa ja sitten todeta, ettei jatkoja nyt löydykään sitten käännettynä. Toinen, ehkä vielä suurempi turhautumisen aihe on se, että kirjastosta löytyy vain se ensimmäinen osa, mutta jatkoja ei sitten ollenkaan. Että kivat sitten lukijoille, hommailkoon omine nokkineen jatkot.

  Huomasin tuosta sivupalkista, että jätit kesken Laitisen Surunsyöjät ja ajattelin kysyä, että miksi? Minä luin kyseisen kirjan joskus vuosi sitten syksyllä enkä ollut sitten ollenkaan vakuuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä lailla, sinultakin odottelen siis tulevaa arviota :) Ja puhut aivan totta, se on turhauttavaa ja luulisi, että hyvin menestyneet kirjat ja niiden jatko-osat menisi muitta mutkitta käännökseen. On tietenkin mahdollista, että on ilmaantunut jonkinlaisia ongelmia, kiirettä pitää yms., mutta eihän liian pitkä odotus ketään miellytä :D

   Aloitin lukemaan Surunsyöjät -kirjaa jossain kohtaa vuonna 2012 ja jätin sen kesken, koska se ei uponnut minulle lainkaan. Idea tarinassa oli kohtalainen, mutta toteutus oli hyvinkin tyypillinen, hahmot olivat ärsyttäviä ja outoja ja jos muistan oikein ei päähenkilö osannut oikein muuta tehdä kuin valittaa. Paha on mennä sanomaan muuta, koska en tiedä paraniko kirja loppua kohden, mutta kirjailija on nuori, todella nuori joten pisteitä hyvästä yrittämisestä. Ehkä jonain päivänä pystyn lukemaan sen loppuun, mutta tuskin lähipäivinä.

   Poista

Lähetä kommentti