20 kysymystä lisää!

Yllätyksiä sen kuin satelee, minut haastettiin kertaalleen ja miten piristävää se onkaan! :D Vaikka kyseessä on sama haaste, en pistä pahitteeksi sitä ollenkaan, vastaan kysymyksiin tietysti mielelläni :) Tällä kertaa haasteen heittivät Niina T. blogissaan Yöpöydän kirjat sekä Reta blogissaan Todella vaiheessa. Paljon kiitoksia kummallekin ja ensimmäisenä vuorossa Niina T:n (laitoin hänen tekemän kukkatunnuksen tällä kertaa) kysymykset:


1. Jos saisit valinta, kenen (pää)henkilön kanssa menisit naimisiin? Miksi?
Apua, ehdokkaita kyllä löytyy enemmän kuin yksi, mutta kenet heistä valitsisin? Roarke (sarjasta Eve Dallas) tuli heti ensimmäisenä mieleeni, koska hän on yksi mysteerisimmistä mieshenkilöistä (päähenkilöistä), joihon olen tähän asti ’törmännyt’ ja mikä olisi sen mahtavampaa kuin viettää kuherruskuukausi avaruudessa!? Taidan kuitenkin kääntyä Jamie Fraserin (sarjasta Matkantekijä) puoleen, koska sydämeni yksinkertaisesti sulaa tämän taitavan soturin ja romanttisen skottimiehen kanssa.

2. Onko lukeminen innostanut sinua jonkin muun harrastuksen pariin? (Esim. piirtäminen, neulominen, kokkaaminen?)
Vuosia sitten olin melko innokas (mallista) piirtäjä, mutta se harmittavasti lopahti ajan kuluessa. Nyt kuitenkin innostus on pikku hiljaa palaamassa, mikä on osittain lukemisen ansiota. Sama juttu on pianon soittamisen suhteen.

3. Millainen olisi unelmiesi kirjahylly?
Unelmieni kirjahylly? Se olisi iso: korkea ja leveä ja se sisältäisi paljon, PALJON kirjoja, etenkin kaikki lempikirjani.

4. Oletko kielipoliisi? Vaivaatko virheet kirjoissa?
Riippuu virheiden määrästä ja kuinka isosta virheestä/virheistä on kyse. En kuitenkaan lähde niitä noukkimaan tarkoituksella, joten en kutsuisi itseäni kielipoliisiksi. Joskus on käynyt niin, etten edes ole huomannut virheitä ja esim. muiden arvioista huomannut, että kirja sisälsi muutaman. Virheet häiritsevät silloin, kun niitä tulee vastaan jatkuvasti, muuten en kiinnitä niihin erityisesti huomiota.


5. Mikä olisi lemmikkisi, jos olisit fantasiakirjan päähenkilö?
Lohikäärmeet ovat kiehtoneet minua aina, joten valitsisin lemmikiksi yhden tai useamman lohikäärmeen.
 
6. Mikä on ensimmäinen kirjablogi, johon tutustuit?
Hmm luulen, että se oli Lukunurkka, jonka takana on Q+Black.

7. Onko sinulla fobioita, mitä? Oletko joutunut lopettamaan jonkin kirjan, koska siinä esiintyy pelkäämäsi asia?
En pidä yhtään ahtaista paikoista ja tarkoitan todella ahtaita paikkoja, joissa liikkumatilaa ei ole tarpeeksi paljon, että pystyisin esim. pyörähtämään ympäri. Hermostun ja vastustan viimeiseen pisaraan asti jos joudun kulkemaan läpi jostain ahtaasta välistä, koska pelkään juuttuvani kiinni enkä pääse sieltä pois. En kuitenkaan pelkää suljettuja tiloja esim. hissejä, niin en tiedä luokitellaanko omaa pelkoani klaustrofobiaksi. Ja en ole ainakaan vielä joutunut lopettamaan lukemista pelkojeni takia.

8. Jos elämästäsi kirjoitettaisiin fiktiivinen kirja, mikä olisi sen genre?
Hui, jos valintaani ei rajoittaisi yhtikäs mikään, niin genreksi valitsisin fantasian (sulatettuna seikkailuun) tai kirja olisi dekkari.

9. Stailaatko kyntesi/vaatteesi lukemasi kirjan mukaan?
Mielenkiintoinen kysymys! Mutta en oikeastaan.
  
10. Mitä oheistuotteita lukeminen on saanut sinut hankkimaan? (Esim. lukutuoli- ja valo, lukupeitto, kirjanmerkkejä tai kirjatelineitä?)
Kirjanmerkkejä olen tietysti hankkinut, kuin myös lukuvalon ja extraseinähyllyn, koska kirjoja olen hankkinut viimeaikoina lisää ja varmasti lisää on vielä tulossa, joten luultavasti hyllyjen hankita ei lopu tähän. Tai sitten minun täytyy suunnitella jokin oma yksityinen kirjasto! Sepä olisikin mahtavaa!


Ja sitten on Retan kysymysten vuoro:


1. Kuinka hyvä tietokoneen käyttäjä olet?
En voisi sanoa, että olisin huippu hyvä, mutta perusohjelmien, kuten Microsoft Wordin, Paintin, Power Pointin, sähköpostin ja Internetin käyttö sujuu hyvin.

2. Kenen fiktiivisen hahmon kanssa voisit mennä naimisiin, jos se olisi mahdollista? (Myönnän, että varastin tämän kysymyksen Yöpöydän kirjat -blogista, mutta kysymys oli liian hyvä ohitettavaksi!)
Koska kyseessä on sama kysymys, niin vastauskin on sama. Menisin naimisiin ihanan skottihurmurin, Jamie Fraserin kanssa!

3. Millainen kirja jää sinulla kesken?
Minulla on jäänyt niin vähän kirjoja kesken, mutta jos yli 100 sivunkaan jälkeen tarina ei ole millään lailla kolahtanut eikä sen hahmotkaan osoittautuneet mielenkiintoisiksi, jätän kirjan kesken. Eli toisin sanoen, jos kirja on tylsä. Voi olla, että annan kyseiselle kirjalle jossain vaiheessa uuden mahdollisuuden, jos kirjan kesken jättäminen johtui omasta mielialasta enemmän kuin itse kirjasta.

4. Mikä on lempigenresi? (Kirjat, elokuvat, TV-sarjat yms)
Niitä minulla onkin useampi: fantasia/scifi, ns. rikosjännärit ja nykykään myös historialliset tuotokset kuuluvat suosikkeihini. (Romantiikka on aina plussaa, mutta se ei ole välttämättä se tärkein asia)

5. Kuvaile kirjastoreissuasi.
Korostetusti pitkäkestoinen (joten aikaa minun on varattava aina runsaasti), sillä aina yksi teos nappaa huomioni ja sitten minun on selattava kaikki hyllyt läpi tai ainakin osa hyllyistä, koska ainahan voi löytyä vielä yksi kirja lisää!

6. Minkälainen sisustus asunnossasi/huoneessasi on?
Väriltään minun huoneeni koostuu ruskean eri sävyistä (lämmin ruskea, beige ja luonnollisen valkea suurimmaksi osaksi) ja sisustus on aika yksinkertainen. Muutamia tehosteita huoneestani kuitenkin löytyy, esim. tehosteseinä ja seinätarroja.

7. Kerro jokin kirjallinen tunnustus (esim. ''taitan kirjan sivuja koiran korville'')
Pidän enemmän kovakantisista kirjoista kuin pokkareista. En tiedä mikä siinä tarkalleen ottaen on, mutta minun silmiini ainakin ne näyttävät hyllyllä paremmalta ja kirja yksinkertaisesti myös tuntuu paremmalta kädessä :D
8. Onko kirja, elokuva, TV-sarja tai vastaava koskaan vaikuttanut pukeutumistyyliisi?
En ole oikeastaan ajatellut asiaa kovin paljon. Mutta nyt kun sitä ajattelen niin kyllä, joskus olen saattanut ajatella (vaikka katsoessani elokuvaa), että ''hei, tuollainen paita tai kengät sopisi hyvin minun tummien farkkujen kanssa'' ja mikäli sellaisen löydän ja se on tuntunut/näyttänyt päälläni tarpeeksi hyvältä, olen kyseisen vaatekappaleen ostanut.

9. Oletko tarkka seuraamistasi blogeista vai seuraatko melkein ketä vain?
En ole. Tietysti katson löydänkö jotain samankaltaisuuksia esim. pitääkö blogin ylläpitäjä samoista kirjoista/elokuvista/TV-sarjoista tai onko hän ylipäänsä esim. lukenut samoja kirjoja kuin minä, mutta en päätä sen perusteella seuraanko blogia vai en. Seuraan blogeja, jotka ovat vähimmissäkin määrin mielenkiintoisia :)

10. Mikä olisi unelma-ammattisi, jos mikään ei olisi estämässä?
Jos yhtikäs mikään ei olisi minua estämässä tai hidastamassa, haluaisin ehdottomasti olla kirjailija.  

----------------------------
Ja sitten vielä lopuksi, näyttää siltä, että haaste on heitetty jo niille ehdokkaille, joille itsekin olin haasteen heittämässä, joten voihan piru! Mutta siitä huolimatta, laitan muutaman oman kysymykseni esille ja kuka tahansa saa niihin vastata jos vain haluaa, pakko ei tietenkään ole. Koska kysymyksiä on vain muutama, vastaukset voi lähettää minulle tähän kommenttina :)
 1. Mikä kirja sinun on ollut tarkoitus lukea, mutta se on jostain syystä aina jäänyt lukematta?
 2. Kuinka paljon aikaa käytät kirjan lukemiseen päivässä?
 3. Mista kirjasta tai kirjasarjasta haluaisit elokuva- tai televisiosarjasovituksen?
 4. Oletko koskaan miettinyt/toivonut jollekin kirjalle toisenlaista loppua? Miksi ja mikä kirja on kyseessä?

Kommentit

 1. Hehee, haluan vastailla. :D

  1. Mikä kirja sinun on ollut tarkoitus lukea, mutta se on jostain syystä aina jäänyt lukematta?
  Näitä on aika monta, enkä edes muista kaikkia. Mutta Anne Frankin päiväkirja on pitänyt lukea jo vuosikausia, on ollut kerran lainassakin, mutta aina on jäänyt.

  2. Kuinka paljon aikaa käytät kirjan lukemiseen päivässä?
  Riippuu tietysti päivästä, mutta yleensä noin pari tuntia. Joskus hiukan vähemmän, mutta aika usein enemmänkin.

  3. Mistä kirjasta tai kirjasarjasta haluaisit elokuva- tai televisiosarjasovituksen?
  Hmmmm.... Mielestäni Artemis Fowleista on tehty jonkin sortin sopimuskin, mutta haluaisin ehdottomasti näistä leffaversion. Ja Veronica Rossin Paljaan taivaan alla -trilogiasta voisi myös saada kiinnostavan leffan/leffat.

  4. Oletko koskaan miettinyt/toivonut jollekin kirjalle toisenlaista loppua? Miksi ja mikä kirja on kyseessä?
  Olen, useinkin. Yleensä melkein mikä tahansa kirja, jonka loppu ei ole niin onnellinen, aikaan saa minussa hetkellisen vihan ja halun motata kirjailijaa. Kun loppuja kuitenkin pohdiskelee hetken aikaa, kykenen lopulta hyväksymään ne. ;) Mutta ainakin Tuulen viemää ja Allegiant ovat saaneet minut todella anomaan toisenlaista loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Paljaan taivaan alla -trilogiasta, siitä todellakin saisi mielenkiintoisen elokuvan ja vieläpä oikean tiimin kanssa! Hyvä vastauksia kaikki, kiitos niistä! :)

   Poista
 2. Minäkin vastailen :D

  1. Mikä kirja sinun on ollut tarkoitus lukea, mutta se on jostain syystä aina jäänyt lukematta?
  - Niin monia. Yksi on muun muassa Geishan muistelmat, joka tälläkin hetkellä nököttää luettavien kirjojen pinossani.

  2. Kuinka paljon aikaa käytät kirjan lukemiseen päivässä?
  - Joskus en ehdi lukea ollenkaan, joskus taas luen koko päivän. Sellaisena tavallisena arkipäivänä luen yleensä ennen nukkumaanmenoa puolituntia/tunnin/pari tuntia. Se vaihtelee todella paljon. Viikonloppuisin voin lukea tuntikausia pitkin päivää. Yleensä kyllä pyrin lukemaan edes yhden luvun päivässä.

  3. Mistä kirjasta tai kirjasarjasta haluaisit elokuva- tai televisiosarjasovituksen?
  - Näkisin mielelläni Marie Lun Legend -trilogian elokuvina. Pidin siitä kovasti ja hahmot olivat todella hienoja, joten sitä katselisin mielelläni laajakankaalta. Komppaan Kirjaneitoa ja nimeän myös tuon Paljaan taivaan alla -trilogian.

  4. Oletko koskaan miettinyt/toivonut jollekin kirjalle toisenlaista loppua? Miksi ja mikä kirja on kyseessä?
  - Minulla on hieman erikoinen suhde kirjojen loppujen kanssa, koska rationaalinen ja emotionaalinen puoleni saattavat olla todella ristiriidassa keskenään. Jos kirjan loppu on kokonaiskuvaa katsellessa upea, mutta päähenkilöpari ei saa toisiaan tai jopa toinen päähenkilöistä kuolee, rationaalinen puoleni ajattelisi, että mahtavaa, erilainen loppu! Emotionaalinen puoleni saattaa sitten olla ihan vereslihalla hahmojen puolesta. Hyvin usein mietin/toivon erilaisia loppuja. Toivotan tervetulleeksi sellaisen lopun, jossa kirjailija ottaisi riskin ja esim. tappaisi päähenkilön, koska se olisi erilainen. En välttämättä tykkäisi siitä, mutta toivottaisin tervetulleeksi. Paljastamatta liikoja heitän esimerkiksi Da Vinci -koodin, jonka loppu oli minulle todella lattea ja oikea pettymys. Olisin halunnut siltä niin paljon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin vastauksistasi! Pystyn samaistumaan etenkin kohtaan 4., sillä omatkin tunteeni menevät ristiriitaan tuollaisissa tilanteissa. Toivon ja tahdon, että tarina toisi jotain uutta ja/tai yllättävää, mutta kun se tapahtuu (esim. päähenkilön kuolema, niin kuin mainitsit) en olekaan tyytyväinen vaan murheen oma, riippuen tietysti kuinka paljon minä henkilöstä pidän :D

   Poista
 3. 1. Mikä kirja sinun on ollut tarkoitus lukea, mutta se on jostain syystä aina jäänyt lukematta?
  *Katsoo raskaasti huokaisten kirjahyllyä* Vaikka ja mitä. Eniten kyllä vatuttaa Hannu Rajaniemen Kvanttivaras, se on ollut mulla iät ja ajat enkä vain ole saanut luettua!

  2. Kuinka paljon aikaa käytät kirjan lukemiseen päivässä?
  Pari tuntia. Yleensä iltaisin ja joskus muutenkin keskellä päivää. En ole oikeastaan kovin suuri ahmija. Tykkään kyllä siitä jos löydän kirjan joka on pakko lukea yhdeltä istumalta, mutta harvoin enää törmään sellaisiin.

  3. Mistä kirjasta tai kirjasarjasta haluaisit elokuva- tai televisiosarjasovituksen?
  Celia Reesin Merirosvoja! -kirjasta.

  4. Oletko koskaan miettinyt/toivonut jollekin kirjalle toisenlaista loppua? Miksi ja mikä kirja on kyseessä?
  Vaikka kuinka monelle. Useat kirjat loppuvat mielestäni huonosti. Olisin halunnut, että Nälkäpeli-sarja loppuisi aivan eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen kohdassa 1. ja itsellänikin kirjojen lukeminen tapahtuu yleensä illalla ja kun aikaa on runsaasti, myös päivisin. Oho, nyt pistit minut todella uteliaaksi Nälkäpeli -mielipiteelläsi! Täytyy kiristää tahtia ja ottaa selvää mistä on oikein kyse :)

   Poista
 4. Roarke ja Jamie! ♥ Parempaa vastausta on vaikeaa keksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roarke ja Jamie ovat kyllä syötävän ihania miehiä! ;)

   Poista

Lähetä kommentti