The Hunger Games vs. Twilight

Ennen kuin pääsin itse viimein katsomaan Nälkäpeli - Vihan liekit -elokuvan, selailin Internettiä huvikseni ja löysin kaikenlaista juttua liittyen Nälkäpeliin, mutta eräs asia kuitenkin erottui joukosta enkä voinut olla ihmettelemättä sitä. Kyseessä on siis kilpailu paremmuudesta Nälkäpelin ja Twilightin välillä. Tai no kysehän oli enemmänkin sarjojen fanien väittelystä ja vertailuista, että kumpi näistä onkaan parempi. Totta kai se on tyypillistä faneilla puolustaa omia suosikkejaan, mutta yllätyin kuinka suureksi asia oli paisunut. Google on ihmeellisestä maailmasta löysin paljon videoita, tekstejä ja kuvia, joissa mielipiteet tulivat selkeästi esille. Joissakin vähän rajummin ja joissakin vähän rauhallisemmin. Ja etsimiseen tarvittiin vain muutama aiheeseen liittyvä sana ja pum, siinä oli linkkejä ja kuvia kerrakseen. Aihe herätti mielenkiintoni ja ajattelin jakaa vähän itselleni heränneitä ajatuksia.

Aihe herätti hauskan mielikuvan 'taistelusta', jossa kummankin sarjan fanit ovat kokoontuneet taistelukentälle kasvot koristettuna sotamaalauksilla ja kantaen omilla mielipiteillään maalattuja mielenosoituskylttejä. Väkivaltaan ei mielikuvani kuitenkaan ryhtynyt, koska lukemani tekstit ja katsomani videot ja kuvat eivät olleet mitenkään agressiivisia. Erityisesti huomio keskittyi kummankin sarjan päähenkilöihin, Bellaan ja Edwardiin sekä Katnissiin ja Peetaan, näyttelijöihin sekä kolmiodraamaan.

Yksi toistuvin mielipide oli Katnissista ja Bellasta, jossa Katnissin suosio painoi enemmän. Katniss: the girl on fire, Bella: the girl who did nothing. Tuo oli melko toistuva mielipide erilaisin ilmaisuin. Huomasin, että vertailuun on myös liitetty J.K. Rowlingin Harry Potter -sarjan sekä Cassandra Claren Varjojen kaupungit -sarjan (engl. The Mortal Instruments) hahmot, mutta spottivalo kohdistui enemmän Nälkäpeliin ja Twilightiin.


Minulla on tietysti omat mielipiteeni kyseisistä elokuvista ja voin sanoa tässä pintapuoleisesti, että elokuvina Nälkäpeli osui ja upposi minulle kokonaisuudessaan paremmin (vaikka kaksi osaa on vasta tehty) kuin Twilight, mutta en nyt mene moittimaan Twilightia kovin lyttyyn. Meninhän minä sentään kaikki elokuvat katsomaan suurelta valkokankaalta. Mielipiteet on tehty jaettaviksi ja mielenkiinnolla ja huvittuneesti seurasin keskusteluja ja arvosteluja, joissa elokuvia ja kirjoja verrattiin toisiinsa. Omasta mielestäni Twilightilla oli hetkensä ja elokuvat paranivat loppua kohden, mutta kertaalleen Nälkäpeli sopi minulle paremmin monestakin syystä.

En osaa itse vielä verrata Stephenie Meyerin sekä Suzanne Collinsin kirjoja toisiinsa, koska en ole vieläkään omaksi häpeäkseni lukenut Nälkäpeli -trilogiaa. Twilight -kirjat olivat kaikki luettavia ja muistan kuinka vuosia sitten halusin lukea kaikki melkein kerralla. Nyt olen ehkä kasvanut Twilightista yli enkä ole enää niin kiinnostunut tästä sarjasta niin kuin ennen. Luulen kuitenkin, etten olisi tutustunut kirjoihin, joista minä pidän tällä hetkellä todella paljon ilman Twilightia, koska sen jälkeen oma lukuintoni kasvoi suuresti.

Kommentit

  1. Tähän vertailuun olen itsekin törmännyt ja pakko sanoa, että näiden seuraaminen on tyyliin yksi parhaista viihteenmuodoista, mihin olen koskaan törmännyt. Erityisesti Twilightin ja Harry Potterin vertailun seuraaminen on ollut todella koomista. Henkilökohtainen mielipiteeni on kuitenkin se, ettei Twilightia oikein voi verrata mihinkään noista ylläolevista formaateista, koska se ei yksinkertaisesti millään kykene pääsemään edes lähimaillekaan noiden muiden korkeaa tasoa. Joku Twilight versus Harry Potterhan on kuin vertaisi Titanicia ja Taru Sormusten Herraa keskenään... Joitakin asioita ei vain voi rinnastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olen samaa mieltä etenkin tuon Harry Potter asian kanssa ja mahtava tuo sinun vertaus lopussa, se meni aivan nappiin :D

      Poista

Lähetä kommentti