Linda Howard: Vieressä ja vaarassa

Bailey on tuore leski, joka kiertää kehää hoitaen lapsipuoltensa omaisuutta ja täydellisesti raidoitettuja hiuksiaan. Päästäkseen pakoon miehensä perillisten ilkeyksiä hän päättää lähteä melomaan. Mutta kaikki ei mene niin kuin pitäisi: häntä kuljettava lentokone suistuu vuoristoon. Vain Baileyn pilotin Cam Justicen taitavuus pelastaa heidät varmalta kuolemalta. Bailey herää verissään tajuttoman miehen viereltä. Ujosteluun ei ole aikaa, vaan kahden tuntemattoman on koetettava selviytyä yhdessä. He ovat haavoittuneita, nälkäisiä ja vailla suojaa, mutta laskeutuessaan pitkin vuorenrinnettä heidän on toivuttava kokemastaan ja selviydyttävä pakkasen armoilla.

Koska enää tätä vuotta ei ole montaa päivää jäljellä ja olen ehtinyt lukea kaikki kirjastosta lainaamani kirjat, mikä myös tarkoittaa, että kohta on ensimmäisen haasteeni aika (jännää!), joten ajattelin lukea kirjoja omasta hyllystäni uudelleen niin paljon kuin ehdin. Ensimmäisenä valitsin Linda Howardin Vieressä ja vaarassa (engl. Up Close and Dangerous), koska siitä on aikaa, jolloin sen viimeksi luin enkä halunnut mitää raskasta luetttavaa. Oli minulla myös pieni romantiikan ja jännityksen nälkä, joten tämä sopi mainiosti.

Bailey ja Cam eivät tulleet juttuun heti alussa, koska Camilla oli ennakkoluulonsa Baileyta kohtaan ja Bailey itse oli siitä hyvinkin tietoinen. Bailey ei kuitenkaan tehnyt asialle mitään, koska oli muutenkin lopen uupunut ihmisten oletuksiin, etenkin lapsipuoltensa syytöksiin ja uhkauksiin. Velvollisuuksiensa takia, jotka hänen edesmennyt miehensä hänelle jätti, Bailey ei voi muuta kuin ottaa ivalliset sanatulvat vastaan.

Välikommenttina, minäkin olisin kyllästynyt tuollaiseen käytökseen ja lähtenyt pitkälle lomalle. Ajan kuluessa, Cam huomaa, että oli väärässä Baileyn suhteen eikä voi mitään sille, että alkaa tuntea vetoa tätä kohtaan. Hekottelin, kun ei edes syvä haava miehen päässä pitänyt hänen miehisiä ajatuksiaan poissa eikä 'herra Hilpeää' kurissa. Tai pikemminkin komeat naurut sain.

Minusta oli hauskaa lukea heidän kahden selviytymisestä ja vielä parempaa oli, kun näkökulma vaihteli Baileyn ja Camin välillä. Myös vikisevät lapsipuolet saivat osansa. Pidin myös siitä, etteitvät hahmot hypänneet heti kirjan alussa intohimoiseen suhteeseen ja rakasteluun, vaan pikku hiljaa heille kehittyi lujempi side eikä romantiikka siltikään jäänyt takaa-alalle. Jännittäviä hetkiä ei tietenkään puuttunut, mutta tässä kirjassa esiintyneeseen rikokseen oli (ei liian) helppo päätellä syyllinen.

Vieressä ja vaarassa -kirjan kanssa jaksoi kuluttaa aikaa ja sen halusi lukea kerralla loppuun. Tarina piti otteessaan kannesta kanteen. Jälleen herkullinen teos Linda Howardilta.

★ ★ ★
Sivuja: 334
Suomentanut: Pirjo Ruti
WSOY (2011)
Alkuperäinen teos: Up Cole and Dangerous (2007)

Kommentit

  1. Tää sun blogi on tosi kiva! Ostin ja luin tän kirjan ihan tän sun arvostelun perusteella ja tykkäsin tosi paljon tästä kirjasta ja oon ihan rakastunut tähän kirjailijaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että blogini on miellyttänyt ja että se innosti sinut tarttumaan tähän kyseiseen kirjaan :) Ja mahtavaa että Linda Howard vei sinutkin mukanaan! Kommenttisi lämmitti mieltä tosi paljon, kiitos!

      Poista

Lähetä kommentti