J.R. Ward: Paljastettu rakastaja

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio.

Butch O'Neal on synnynnäinen taistelija. Piinkova entinen murhapoliisi on ainoa ihminen, joka on koskaan päässyt Mustan tikarin veljeskunnan sisäpiiriin. Butch haluaa taistella vampyyrien rinnalla heitä vainoavaa Harvennuskuntaa vastaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Butch on rakastunut aateliseen vampyyrinaiseen, Marissaan, jota ei kuitenkaan usko voivansa saada omakseen. Rakkautta tai ei, ainakin hän voi taistella veljeskunnan rinnalla.

Tapahtumat saavat kuitenkin kohtalokkaan käänteen – laittaessaan oman henkensä likoon pelastaakseen siviilivampyyrin lessereiden kynsistä Butch joutuu itse Harvennuskunnan pimeimmän voiman pauloihin. Veljeskunta pyytää Marissaa apuun Butchin pelastamiseksi, mutta on mahdollista ettei edes Marissan rakkaus voi tätä enää pelastaa.

Täytyy olla rehellinen ja tunnustaa, etten odottanut yhtä hilpeästi Paljastetun rakastajan (engl. Lover Revealed) lukemista, niin kuin aiempia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että välttelin kirjaa naama mutrussa tai että välttelin sitä ylipäätänsä. Ei. Hain sen heti kirjastosta, kun tilaisuus tuli. Tunne johtui enemmänkin ennakkoluuloista tämän kirjan paritukseen, Butchiin ja Marissaan, koska heistä kokonaisuudessaan, ja lähinnä ehkä Marissasta ei ollut kehittynyt kovin mielenkiitoista kuvaa aiemmissa osissa. Tai niin minusta ainakin tuntui.

Kun kirja tuli luetuksi ja niin kuin osasin jo vähän odottaa, tämä osa oli tähän mennessä sarjan tylsin (ei niin negatiivisessä mielessä), vaikka nautin jälleen J.R. Wardin tyylistä kirjoittaa ja Butchin uhkarohkea luonne ja nokkelat ja hervottomat sanaheitot ovat alusta asti naurattaneet ja ihastuttaneet. Kuitenkin lukukokemuksesta ei tullut yhtä nautinnollinen kuin edellisissa osissa. Draamaa oli Butchin ja Marissan välillä, mutta minua se ei häirinnyt. Marissa oli omaan makuuni vähän mitäänsanomaton ainakin aluksi, vaikka hän oli selvästikin erilainen kuin muut sarjan naishenkilöt, joihin on tutustuttu tähän asti.

Omega oli mielenkiintoinen tapaus ja enkä olisi heti arvannut Butchin kohtaloa. Tiesin kyllä, ettei Butch jää ihmiseksi, mutta tämä Butchin tilanne oli kekseliäs ja niin kuin aiemmin jo mainitsin, en olisi tätä arvannut.  Ja se, miten Vishous liittyy asiaan oli mahtavaa. Kirjan nimenomaan pelasti Butch ja Vishous ja sydän oli haljeta erityisesti Vishousille. Siksi riemuitsin, kun pääsin lukemaan seuraavaksi tästä ihanasta soturista.

★ ★ ★
Sivuja: 527
Suomentanut: Maria Sjövik
Basam Books (2011)
Alkuperäinen teos: Lover Revealed (2007)

Kommentit