J.D. Robb: Maineikas kuollessaan

On sateinen loppukevään ilta New Yorkissa vuonna 2058. Kurjalta kujalta löydetään kaunis ja paljon julkisuudessa esiintynyt yleinen syyttäjä kurkku auki viillettynä. Pian murhataan toinenkin julkkisnainen, nuori filmitähti, jonka ura on lähtenyt hyvään nousuun. Rikoskomissario Eve Dallas epäilee, että murhaaja on mies, joka kadehtii TV:stä tuttuja, voimakkaita ja työssään menestyneitä naisia.

Estääkseen uudet murhat, Eve päättää asettua itse syötiksi, vaikka inhoaa esiitymistä. Hän seurustelee yhä monimiljonääri Roarken kanssa, mutta hänen on vaikea sitoutuaa. Hän ottaa yhteyttä ystäväänsä Nadine Furstiin, TV-toimittajaan, joka metsästää suurta juttua. Eve lupaa Nadinelle yksinoikeuden murhatutkimuksen selostamiseen, mikäli tämä pitää Even mahdollisimman paljon esille televisiossa. Even suunnitelma on kuitenkin johtamassa katastrofiin, sillä murhaaja tarttuu väärään syöttiin. Eve rientää hätiin suoraan Roarken järjestämiltä kutsuilta, mutta ei selviä sylipainista murhaajan kanssa ilman miesystävänsä apua.

Ensimmäisen osan jälkeen minun oli pakko saada käsiini sarjan toinen osa, Maineikas kuollessaan (engl. Glory In Death), koska ensimmäinen osa, Alaston kuolema (engl. Naked In Death) osasi koukuttaa heti alusta asti futuristisella ominaisuudellaan, jännittävillä ja hyytävillä murhatapauksillaan ja tietysti mahtavilla hahmoillaan. Eve Dallas on yksi parhaista naishahmoista, joista olen lukenut tähän asti ja hänen seuraan oli mukava palata.

Vuoden 2058 New York oli jälleen mielenkiintoista luettavaa ja Robertsin tarkka kuvailu tapahtuneista murhista saivat niskavilla pystyyn. Utelias TV-toimittaja Nadine sekä omalaatuinen ilopilleri Mavis nähtiin jälleen, kuten myös vähän happama Roarken hovimestari Summerset (ainakin Evelle), Even pomo Jack Whitney ja työkaverit Ryan Feeney ja tohtori Mira. Mavis erosi niin paljon Evestä ja naisen persoonallinen tyyli toi kirjaimellisesti väriä tarinaan. Uusikin hahmo saadaan mukaan; Delia Peabody, josta tulee Even partneri.

Irlantilaissyntyinen Roarke oli jälleen niin mysteerisen kiehtova henkilö omilla salaisuuksillaan ja taidoillaan ja kiinnostus tätä miestä kohtaan vaan nousi. Muistan kuinka minun oli vaikeaa olla ottamatta selvää Roarken menneisyydestä Internetin ihmeellisen maailman avulla ja edelleen on, koska tämä mies pysyy mysteerinä. Samalla halusin myös tietää enemmän Even rankasta menneisyydestä. Oma uteliaisuuteni pistää minut jatkuvasti koetukselle!

Even ja Roarken suhde syvenee, mutta Even vaarallinen työ ei miellytä Roarkea. Rakastin kohtausta, joka oli vähän dramaattinen, jossa Roarke menettää tunteidensa hallinnan ensimmäistä kertaa yllättäen itsensä ja Even. Eve pysyy vahvana ja tekee kaikkensa, että Roarke ymmärtäisi hänen tilanteensa, mutta se ei vakuuta miestä. Sydän jätti lyöntejä välistä, kun luin tätä kohtausta ja rakastuin pariin entistä enemmän. Joissakin kirjoissa tämänkaltainen tilanne on saattanut tuntua aivan toisenlaiselta ja älyttömältä, mutta Roberts osasi toteuttaa tämän omasta mielestäni hyvin. En halua spoilata sen enempää, mutta tämän kirjan lukeneet tietävät miten tilanne ratkeaa.

Jännityksen puutetta ei tarvitse pelätä, sillä kirja tarjosi sitä jälleen onnistuneesti kannesta kanteen. Tyytyväisenä laskin kirjan käsistäni, kun se tuli luettua ja pakkohan se oli tämäkin kirja saada omaan kirjahyllyyn. Samalla aloin etsiä sarjan kolmatta osaa (Kuoleman ikuistama, engl. Immortal In Death) ja omaksi onnekseni sain hankittua kaikki loputkin osat itselleni edullisesti ja minusta tuli näiden kirjojen iloinen omistaja.

★ ★ ★ ★
Sivuja: 400
Suomentanut: Satu Leveelahti
Gummerus (2005)
Alkuperäinen teos: Glory In Death (1995)

Kommentit