Jennifer L. Armentrout: Wait for You

Löysin itseni jälleen Goodreads -sivulta. Äänestys vuoden parhaista kirjoista oli parhaillaan käynnissä ja katselin ehdokkaita jokaisesta kategoriasta samalla etsien mahdollisia kirjoja luettavaksi. Jennifer L. Armentroutin (tunnetaan myös J. Lynn -nimellä) Wait for You -sarjan ensimmäinen osa Wait for You oli ehdokkaana vuoden romanttiseksi kirjaksi ja kyllähän se jo kertoo jotain. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan. (Löydät muuten äänestyksien tulokset täältä!)

Tällä kertaa en lisännyt alkuperäistä (englanninkielistä) tiivistelmää, koska se oli melkoisen pitkä ja samalla paljasti asioita omasta mielestäni liikaa. Jos sattumoisin luet tämän kirjan, suosittelisin, ettet lukisi alkuperäistä tiivistelmää kokonaan, mikäli haluat lukea tämän edes vähän tiedottomana. Se voi tietysti tuottaa vaikeuksia, jos olet yhtä utelias kuin minä, mutta monet asiat on ikävän helppo päätellä sen jälkeen. Tässä kuitenkin vähän tiivistelmää suomeksi.

Yhdeksäntoista vuotias Avery Morgansten muuttaa pois kotoa ja matkustaa kauas paetakseen viisi vuotta sitten tapahtunutta iltaa ja sen aiheuttamia haavoja. Averyn mielestä ilmoittautuminen uuteen kouluun on ainoa tapa aloittaa alusta, saada uusia ystäviä, jossa kukaan ei tunne häntä eikä huomio keskittyisi häneen. Suunnitelmaa muuttaa Cameron 'Cam' Hamilton, jonka huomio keskittyy juuri häneen, heidän törmätessään toisiinsa ennen Averyn ensimmäisen tunnin alkua.  Avery kamppailee salaisuuksiensa kanssa eikä halua paljastaa niitä kenellekään, mutta tietysti Cam tekee siitä vaikeaa. Varsinkin, kun hän avautuu pikku hiljaa omasta menneisyydestään.

Kuulostaa tutulta, eikö vain? Ainakin minusta. No, olen lukenut tämän tyyppisiä kirjoja jo monta niin ei ihme. Tämä kuvio on alkanut yleistyä, jossa tyttö tapaa pojan kiusallisessa tilanteessa tai jonkin muun sattuman kautta. Heidän välilleen syntyy pikku hiljaa side, joka kasvaa yhä suuremmaksi ja lopulta he ovat erottaamattomat. Esteeksi kuitenkin koituu jokin asia menneisyydestä ja niitä lähdetään selvittämään yhdessä. Näistä asioista huolimatta päätin tämän kuitenkin lukea ja nyt se on luettu.

Täytyy sanoa, että pelkäsin todella paljon, että pettymys tulisi jossain vaiheessa vastaan, kun huomasin pitääväni kirjasta vähäsen. Ja koska sekä tiivistelmä, että tarinan alku muistutti Jamie McGuiren Beautiful Disaster -kirjaa, johon petyin enemmän kuin vähän, pettymyksen pelko kasvoi entisestään. Kuitenkaan näin ei tapahtunut ja huokaisin helpotuksesta. Draamaa tässä kyllä esiintyi, mutta sopivin määrin eivätkä henkilöt saaneet minua repimään hiuksia päästäni naiiveilla käytöksillään.

Tarinan päähenkilöt, Avery ja Cam eivät herättäneet erityisen suuria tunteita. Se johtunee taas pitkälti siitä, että heidän kaltaisiaan hahmoja on esiintynyt jo paljon lukemissani kirjoissa. Ja niin kuin aiemmin jo vähän tähän viittasin, tarina kokonaisuudessaan ei ollut niinkään uusi, perus 'rankka menneisyys' juoni, jossa pelastajan roolin saa sekä tyttö, että poika. Cam sai kuitenkin minut hihittämään kuin pikku tyttö ja Averyn puolesta jännitin tulevia hetkiä. Romantiikka, mm, romantiikka osui ja upposi minulle. Jos himoitset romantiikkaa niin tästä sitä ainakin löytyy.

Hurjia juonen käänteitä ei kuitenkaan ilmaantunut. Odotin kyllä jotain jänniä, kylmiä väreitä herättäviä hetkiä, joissa jompi kumpi joutuu tai kummatkin joutuvat vaikeuksiin jatkuvien kiusankappaleiden takia. Loppu tuli jotenkin yhtäkkiä, mutta toisaalta asiat oltiin kaikilta osin selvitetty siihen mennessä, joten mitäpä sitä keksiä sen suurempaa loppua. Wait for You oli sellainen kiva ajatusten viejä ja viihdyttävä. Pääsinpähän harjoittamaan jälleen englanninkielen taitojani, vaikka toisaalta ymmärsin lukemani todella hyvin.

Averylle ja Camille ei ole luvassa jatkoa, mutta Cam kertoo oman näkökulmansa kirjassa Trust in Me. Myös sarjaan on ilmestynyt toinen osa, joka liittyy tietyn henkilön kautta ensimmäiseen osaan, nimittäin tällä kertaa tarinansa kertoo Camin pikkusisko Teresa Hamilton. J. Lynn on parhaillaan työstämässä kolmatta osaa eikä pääparista ole vielä tietoa. Voisin hyvinkin lukea kyseiset osat, kun haluan palata jälleen Averyn ja Camin seuraan.

★ ★ ★ 
Sivuja: 374
Kustantaja: Willam Morrow Paperbacks (2013)
Ei ole suomennettu

Kommentit