Linda Howard: Yön huntu

Linda Howardin tuoreimpiin teoksiin kuuluva Yön huntu (engl. Veil of Night) pääsi osaksi keskustelua, jonka eräänä päivänä kävin ystäväni kanssa. Siitä on aikaa, kun kirjan luin, mutta kokonaisuus on jäänyt hyvin mieleen ja mieleni teki jakaa ajatukset myös täällä blogissa. Katsotaan siis ensin mistä kirjassa on oikein kyse:

Hääsuunnittelija Jaclyn Wilde pyörittää äitinsä kanssa yhtä Atlantan parhaista tapahtumatoimistoista ja nauttii työstään ja elämästään. Jaclynin stressitaso kuitenkin lähenee punaista, kiitos asiakkaana olevan harvinaisen hankalan morsiamen. Epämiellyttävä työtehtävä kääntyy todelliseksi painajaiseksi, kun morsian löytyy raa'asti murhattuna.Vaikka kaikilla hääsuunnitteluun osallistuneilla näyttää olevan motiivi murhaan, Jaclyn tajuaa pian olevansa itse epäiltyjen listan kärjessä. Tilannetta ei helpota se, että tutkinnasta vastaa rikosetsivä Eric Wilder, jonka kanssa Jaclyn tapojensa vastaisesti vietti kiihkeän yön juuri ennen tragediaa. Murhaaja ei kuitenkaan ole vielä lopettanut, vaan lähestyy pahaa-aavistamatonta Jaclynia...

Minua harmittaa, kuinka vähän Howardin kirjoja on suomennettu. Pidän kirjailijan huolettomasta tyylistä ja moni kirja on viihdyttänyt niin monella tasolla, vaikka kirjat eivät ole tuoneet yhdessä mitään uutta tarinoiden ja henkilöiden suhteen. Olen huomannut, että Howard on innostunut kirjoittamaan poliiseista, sillä melkein jokaisesta lukemastani Howardin kirjasta on löytynyt hupaisa miespoliisi. Eipä tuo haitaksi ole kasvanut, sillä Howardin miespoliisit ovat olleet suurta herkkua! Varsinkin kun luvassa on jännitystä ja palavaa romantiikkaa. Ja sitä Yön huntukin tarjosi juuri sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän.

Yön hunnussa pidin siitä, ettei tarinaa kerrottu vain kahden päähenkilön kautta, jotka tässä tapauksessa olivat Jaclyn Wilde ja Eric Wilder, vaan pääsin tutustumaan heidän lisäksi myös uhriin, ennen tämän karmivaa kohtaloa muutaman sivun verran. Uhrin näkökulma oli oikeastaan melko huvittavaa luettavaa, huolimatta tämän diivamaisesta luonteesta.

Yön huntu sopii hyvin iltalukemiseksi, jolloin aivot voi heittää täysin narikkaan. Huumori Linda Howardin tyyliin on ollut aina minun mieleeni, sillä pakostakin nauru purskahtaa ulos suusta hulvattomista tempauksista ja tässäkin niitä riitti vatsakipuun asti.
 
★ ★ ★
Sivuja: 332
Suomentanut: Pirjo Ruti
WSOY (2012)
Alkuperäinen teos: Veil of Night (2010)

Kommentit