Jennifer E. Smith: Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

Hadley joutuu matkustamaan isänsä häihin. Tilanne ei voisi olla kammottavampi. Hadley ei ole vieläkään antanut isälle anteeksi sitä, että tämä muutti pois heidän yhteisestä kodistaan. Hän ei halua edes nähdä isän uutta vaimoa. Ja kaiken lisäksi hän inhoaa lentokenttiä ja lentämistä.

Hadley huomaa myöhästyneensä lennolta ja joutuu odottamaan muutaman tunnin lentoasemalla. Hän tapaa sattumalta pojan, Oliverin. Lentokentällä on helppo tutustua ihmisiin, koska voi ajatella, ettei koskaan enää tapaa näitä. Mutta kuin kohtalon oikusta Oliverilla ja Hadleyllä on melkein vierekkäiset paikat lennolle.

Isän häissä Hadley huomaa, ettei voi unohtaa Oliveria. Mutta eihän hän tiedä pojasta muuta kuin nimen ja sen, että poika oli menossa Paddingtoniin juhliin. Onko tämä rakkautta?

Halusin kokeilla jotain spontaania ja päädyin lainaamaan kirjastosta muutamia kirjoja, joita en osaisi hakea heti ensimmäisenä. Tutkiskelin hyllyjä ja olen tähän asti tottunut lukemaan niin toiminnan täyteisiä ja jännittäviä teoksia, joten ajattelin, että tällä kertaa voisin lueskella jotain kevyttä ja rauhallista. Katse osui hieman ohueen ja nimeltään pitkään kirjaan ja niinpä valitsin juuri sen muiden seasta. Olin tarttunut Jennifer E. Smithin kirjaan Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea.

Odotuksia ei niinkään ollut, koska kirja ei ollut tuttu jo ennestään ja minulle tämän kirjan tarkoituksena oli myös viedä ajatuksia muualle. Kirja tuli luettua hetkessä eikä se johtunut pelkästään siitä, että se oli sivumäärältään lyhyt, vaan koska pidin sen romanttisesta ajatuksesta ja niin kirja tuli ahmaistua läpi hetkessä.  Tarina käsitteli realistisia tunteita, jotka saattavat nousta pintaan, kun kyseessä on oma perhe ja se ainoa oikea. Se oli yksinkertainen eikä siihen liittynyt suuria juonikuvioita. Vaikka loppu olikin ennalta-arvattavissa, silti mielessäni pyöri pienen pieni epäilys tulisiko se sittenkään toteutumaan ja se tuotti pientä jännitystä matkaan. En tiedä tarkkaa syytä tälle tunteelle, mutta jotenkin ajatus toisenlaisesta lopusta ei voinut jättää rauhaan.

Pienelle romantiikan nälälle teos sopii mainiosti eivätkä hymynpoikasetkaan pysy poissa tätä kirjaa lukiessa. Kirja onnistui viemään ajatukset muualle ja lukukokemuksesta tuli mieluisa.

★ ★ ★
Sivuja: 203
Suomentanut: Joel Kontro
Otava (2012)
Alkuperäinen teos: The Statistical Probability of Love at First Sight (2012)

Kommentit

Lähetä kommentti