Jamie McGuire: Beautiful Disaster

Abby Abernathy is a good girl. She doesn’t drink or swear, and she has the appropriate number of cardigans in her wardrobe. Abby believes she has enough distance from the darkness of her past, but when she arrives at college with her best friend, her path to a new beginning is quickly challenged by Eastern University’s Walking One-Night Stand.

Travis Maddox, lean, cut, and covered in tattoos, is exactly what Abby wants—and needs—to avoid. He spends his nights winning money in a floating fight ring, and his days as the ultimate college campus charmer. Intrigued by Abby’s resistance to his appeal, Travis tricks her into his daily life with a simple bet. If he loses, he must remain abstinent for a month. If Abby loses, she must live in Travis’s apartment for the same amount of time. Either way, Travis has no idea that he has met his match.


Ja näin lyhyesti suomennettuna, tarina siis kertoo kiltistä Abby Abernathysta, joka päättää jättää oman synkän menneisyytensä taakseen ja suuntaa kohti uutta alkua. Hyvin pian Abby kohtaa tatuoidun ja naistenmies -maineen saaneen Travisin, joka hyppää hänen tielleen ja hankaloittaa hänen suunnitelmiaan. Travis kiinnostuu Abbysta yhä enemmän, kun tyttö ei lankea hänen miehiseen vetovoimaansa ja torjuu hänet uudelleen ja uudelleen. Travis ei lannistu helpolla ja ottaa haasteen vastaan lyömällä Abbyn kanssa vetoa siitä, pystyykö Abby torjumaan hänet kokonaisen kuukauden ajan.

Tarina alkoi hyvin. Mielestäni heidän kahden välinen veto oli hyvä aloitus tarinalle ja sen kautta syntyneet hetket olivat hauskoja ja jännttäviä ja tykästyin sekä Abbyyn, että huolettomaan ja hurmaavaan Travisiin. Ja vaikka Abby ja Travis olivat tarinan päähenkilöt, sivuhenkilöt, kuten Abbyn parhas ystävä Mare 'America' Mason ja hänen poikaystäväsä (ja Travisin serkku) Shepley kulkivat mukana melko tiheästi. Lukuhetket olivat mieluisia ja tarina piti otteessaan, kunnes puoliväli tuli vastaan. Siitä alkoi tarinan hurja alamäki enkä voinut olla pettymättä.

En vihaa draamaa. Pidän siitä, kun draama elävöittää tarinaa ja tuo mukanaan hyviäkin asioita, mutta silläkin on rajansa. Minun rajani ylittyi tätä kirjaa lukiessa, kun Abbyn ja Travisin tunteet toisiaan kohtaan alkoivat olla jo niin suuret, etteivät ongelmat millään pysyneet poissa. Abby alkoi olla raivostuttava 'haluan/en halua-mutta/koska' ajatustensa kanssa ja tuntui, että hän suorastaan kerjäsi draamaa elämäänsä, vaikka väittikin toista. America tuppasi myös heittäytymään draamakuningattareksi ja sai siten osansa tässä turhauttavassa pelleilyssä.

Travis osasi hurmata ja hänen reaktiot tiettyihin hetkiin olivat osittain koskettavia ja ymmärrettäviä ja välillä sydän lepatteli ulos rinnasta. Kuitenkin välillä Travisin omistushaluisuus alkoi olla ahdistavaa enkä voinut olla miettimättä, miten sellainen pystyi saamaan lukijat esim. Goodreads -sivuston mukaan hullaantumaan. Kesällä Beautiful Disaster tuli tietooni juuri Goodreads -sivuston kautta, jossa kirjan nimi ja kansi houkutteli tarkastamaan sitä lähemmin. Lukijoiden antamat pisteet vaihtelivat kolmen ja viiden välillä ja kirjalliset arviot, jotka luin silloin koostuivat enimmäkseen hehkutuksista ja niimpä halusin itsekin kirjan lukea.

On harmillista, että draama rehellisesti sanottuna pilasi tämänkin tarinan, sillä alku tuntui niin lupaavalta, samalla tavalla kuin Lisa R. Jonesin Inside Out -sarjassa. Muutamia hetkiä olisi voinut omasta mielestäni jättää pois ja ehkä silloin tämä draamaosio olisi ollut siedettävämpää. Loppua kohden meno alkoi rauhoittua, mutta pyörittelin silmiäni siitä huolimatta.

Loppu jäi hieman avoimeksi, mutta Jamie McGuire on kirjoittanut jatkoa kahden lyhyen novellin verran (Mrs. Maddox ja A Beautiful Wedding), jossa asiat luultavasti selkenevät. Myös Travis 'Mad Dog' Maddox kertoo tarinan omasta näkökulmastaan kirjassa Walking Disaster, jonka lukeminen ei järin innosta tällä hetkellä. Harkitsen sitä uudelleen ehkä myöhemmin. Travisin veljillekin on luvassa omat osansa ja ensimmäinen niistä ilmestyy ensi vuonna.

★ ★
Sivuja: 319?
Kustantaja: Simon & Schuster UK (2012)
Ei ole suomennettu

Kommentit

  1. Tästäpä olen kuullut kaikennäköistä sanottavaa. Niin monet ovat rakastaneet tätä kirjaa, mutta hyvin usein tästä nostetaan esille päähenkilöparin todella epäterveellinen suhde, Travisin sairaalloinen omistushalu ja mustasukkaisuus sekä yleinen väkivalta, jota tässä kuulemma paljon esiintyy. Vaikka periaatteessa haluaisinkin lukea tämän, olen silti aina ottanut askelen takavasemmalle, kun olen tämän kirjakaupan hyllyllä nähnyt. En taida olla vielä ihan valmis antamaan tälle kirjalle mahdollisuutta... saapa nähdä, milloin olen, jos koskaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä minun on kyllä melko hankala suositella :D Tässä oli hyvät puolensa, mutta valitettavasti ne peittyivät huonojen puolien alle. Sanoisin oman lukukokemukseni kautta, ettet menetä mitään (ja säästät hermojasi) jos et lisää tätä lukulistaasi. Mutta toisaalta uskaltaisin sanoa, mikäki olet lukenut Inside Out -sarjaa ja pidit siitä, pidät ehkä tästä. Jos päätät lukea kirjan, odottelen omaa näkemystäsi siitä :)

      Poista

Lähetä kommentti