Lisa R. Jones: Ihosi alla ja Sisälläni

Lisa R. Jonesin luoman Inside Out -sarjan kolmatta osaa, Paljastusta (engl. Revealing Us) luen parhaillaan niinpä kertaillaan hieman aiempia osia ja omia ajatuksiani niistä. Ihosi alla:
Sara McMillan saa käsiinsä tuntemattoman naisen uskaliaan päiväkirjan. Sen eroottinen ja pahaenteinen sisältö sekä järkyttää että kiehtoo häntä, eikä hän voi lakata lukemasta. Missä tuo syntisten fantasioiden kirjoittaja, Rebecca, on nyt?

Yrittäessään selvittää kadonneen Rebeccan kohtaloa Sara päätyy kuin varkain sijaiseksi tämän työpaikalle taidegalleriaan. Pian hänellä on vastassaan kaksi vaarallisen puoleensavetävää miestä: gallerian dominoiva johtaja Mark Compton ja salaperäinen, upporikas taiteilija Chris Merit.

Sara tajuaa kulkevansa samaa polkua kuin Rebecca ja avautuvansa uusille uskaliaille kokemuksille. Pian millään muulla ei tunnu enää olevan väliä… Mutta millaisia synkkiä salaisuuksia kukin kantaa? Ja missä on Rebecca?

Sisälläni:
Sara McMillan horjuu kahden maailman välillä: kipeän menneisyytensä ja sähäkän nykyisyytensä. Sara tuntee yhä voimakkaampaa yhteyttä päiväkirjojen Rebeccaan ja on nyt varma, että tälle on tapahtunut jotain pahaa. Kaksi arvaamatonta miestä haluaisi pitää hänet otteessaan, ja toisen käsivarsilla hän joutuu etsimään ja kohtaamaan totuuksia myös itsestään.

         
Fifty Shadesin jälkeen erotiikkakirjallisuus nousi ihmisten huulille ja siitäkös innostuttiin ja todella. Niin yksittäisiä kirjoja kuin sarjojakin alkoi ilmestyä kauppoihin, uusia kirjailijoiden nimiä nousi kuuluisuuteen ja kirjastoissakin kyseiset kirjat olivat jatkuvasti lainassa. Minun oli pakko laittaa teos varaukseen, että pääsisin sen jossain vaiheessa lukemaan ja jonoonhan siinä jouduttiin. En voisi sanoa, ettenkö olisi kiinnostunut kyseisestä aiheesta, sillä se todellakin on vienyt minut mukanaan. Mutta alustavasti ajatukset kulkivat siinä, että eroaako tämä mitenkään E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey -sarjasta.

No, ensimmäisen osan takakansi antoi vaikutelman paremmasta kokonaisuudesta, mitä Fifty Shades oli ja tarina alkoikin lupaavasti, kun pääsin vauhtiin. Olin varma, että kirja toisi jännitystä Rebecca -mysteerin kulkiessa mukana ja sitä se nimenomaan toi. Lisää jännitystä toivat totta kai myös Chris ja Mark. Pidin ensimmäisestä osasta, sillä rakastan jännittäviä ja mysteeri rikkaita tarinoita, vaikka hahmoista en niin löytänyt mitään uutta. Mies on rikas, syötävän komea ja tällä on salaisuus, josta hän ei suostu avautumaan. Nainen on kaunis, bisnesvaistoinen, mutta epävarma oman rankan menneisyytensä takia. Heidän kohdatessa, pakka menee pakostakin sekaisin ja heidän on avattava ovia, joita he ovat pitäneet lukossa, jotta juttu toimisi.

Kirjojen pituudet olivat sopivia eikä petipuuhiakaan ollut yhtä tiiviisti niin kuin Fifty Shadesissä. Ihosi alla -kirjan (engl. If I Were You) perusteella voisin sanoa ja sanoin, että se oli huomattavasti parempi kuin FSOG ja toista osaa odotettiin innolla. No, kun pääsin toisen osan kimppuun ja lukenut melkein puoleen väliin, ajattelin että sarja alkaa kärsiä draamasta ja sen liiallisesta toistosta eikä tarina itse liiku mihinkään suuntaan ja menetti sillä pisteitä. Muutamat salaisuudet paljastuivat, joiden tilalle saatiin lisää mysteeriä ja se palautti taas oman mielenkiintoni pinnalle. Sisälläni (engl. Being Me) ei ollut yhtä vakuuttava kuin edellinen osa, mutta pysyin edelleen siinä toivossa, että tarina vielä sykähdyttäisi jäljellä olevilla salaisuuksillaan.

Ihosi alla:
★ ★ ★
Sivuja: 395
Suomentanut: Lasse Linna
Gummerus (2013)
Alkuperäinen teos: If I Were You (2013)

Sisälläni:
★ ★½
Sivuja: 419
Suomentanut: Lasse Linna
Gummerus (2013)
Alkuperäinen teos: Being Me (2013)

Kommentit