J.R. Ward: Herätetty rakastaja

Mustan tikarin veljeskunta -sarjan tarina jatkuu kolmannessa osassa ja tällä kertaa vampyyriveljeksistä astuu esiin synkkä katseinen Zsadist. Lukijat pääsivät tutustumaan Zsadistiin ja Bellaan sarjan toisessa osassa, Ikuinen rakastaja. Sen antoi jo käsitystä siitä, mitä seuraavassa osassa tulisi tapahtumaan.

Entinen veriorja, vampyyrisoturi Zsadist kantaa yhä kärsimyksen ja nöyryytyksen täyttämän menneisyytensä arpia. Karkaisemattomasta raivostaan ja julmista teoistaan tunnettua villiä taistelijaa pelkäävät yhtä lailla niin ihmiset kuin vampyyrit. Viha on Zsadistin ainoa kumppani ja kauheuksien tekeminen tämän ainoa rakkaus – kunnes soturi pelastaa Harvennuskunnan kynsistä kauniin vampyyrinaaraan.

Bellaa alkaa heti kiehtoa Zsadistissa kihisevä voima. Zsadistin tarve kostaa Bellan vangitsijoille ajaa kuitenkin uroksen hulluuden rajoille. Bellan on autettava rakastajaansa parantamaan menneisyyden haavat ja löytämään tulevaisuus naaraansa rinnalla…

Herätetty rakastaja (engl. Lover Awakened) oli taatusti synkempi kuin aiemmat kaksi osaa. Zsadistin menneisyys oli rankkaa luettavaa ja miehen kamppailu itsensä kanssa oli sydäntä raastavaa. Pidin Zsadistista ja Bellasta parina todella paljon, liikutuin niin useaan otteeseen ja suorastaan puristin kirjaa kun etenin lähemmäksi kirjan loppua.

Esim. kohtaus kirjan alussa, jossa Zsadist viimein löysi Bellan ja toi hänet omaan huoneeseensa oli yksi lempikohtauksistani. Siinä jo nähtiin kuinka kiintynyt Zsadist jo oli Bellaan ja kuinka vaikeaa hänen oli antaa vampyyrien lääkäri Haversin tutkia Bellan haavat. Phuryn ja Zsadistin kohtaukset olivat myös koskettavia ja pidin paljon heidän veljellisestä siteestä. John Matthewiin tutustuttiin jälleen enemmän ja aloin pitää tästä pojasta, vaikka Zsadist, Bella ja Phury kiinnostivat vielä enemmän. Tragedialtakaan ei vältytty ja muistan kuinka se järkytti ja suretti niin paljon kun ensimmäisen kerran tämän luin.

Loppuratkaisu oli mielestäni upea ja rakastuin sarjaan vielä enemmän. Sarja on kirja kirjalta parantunut ja tämä on ehdottomasti yksi parhaista. Tämäkin kirja on ahmastu läpi monta kertaa eikä sille tule loppua!

★ ★ ★ ★½ 
Sivuja: 486
Suomentanut: Maria Sjövik
Basam Books (2010)
Alkuperäinen teos: Lover Awakened (2006)

Kommentit