J.R. Ward: Pimeyden rakastaja

Pimeyden rakastaja (eng. Dark Lover) aloittaa huikean ja hyvin menestyneen Mustan tikarin veljeskunta -sarjan (eng. Black Dagger Brotherhood), jossa nahkaan pukeutuneet jättiläiset taistelevat suojellakseen rotuaan sieluttomia ihmisiä, lessereitä vastaan New Yorkin Caldwellissa.

Wrath on maailman ainoa puhdasverinen vampyyri, jonka velvollisuutensa olisi ottaa paikka vampyyrien kuninkaana. Niin suuri vastuu ei kuitenkaan kiinnosta Wrathia, sillä suurella urosvampyyrillä on muuta mielessään. Kosto. Tyytyväisenä veljeskunnan johtajan -rooliin, hän janoaa kostoa niille, jotka murhasivat hänen vanhempansa. Pian Wrathin soturiystävä Darius pyytää häntä huolehtimaan puoliverisestä tyttärestään Bethistä, joka on jo lähellä muutostaan. Wrath ei ole siitä kovin ilahtunut ja torjuu pyynnön jo heti kättelyssä, mutta kun Darius kuolee räjähdyksessä, Wrath päättää kunnioittaa edesmenneen soturin viimeistä toivetta. Kun yö laskeutuu Caldwelliin, Wrath lähtee tapamaan Bethiä ja yhtäkkinen raakuva himo mustahiuksista kaunotarta kohtaan saa soturin suorastaan hulluuden partaalle.

Beth Randallia vaivaa outo levottomuuden tunne, joka pistää hänen koko kehonsa koetukselle eikä hänellä ole aavistustakaan, mistä kyseinen johtuu kunnes eräänä iltana hänen luokseen saapuu tuntematon, suuri ja komea mies ja kertoo hänelle verestä, vampyyreista ja veljeskunnasta. Bethillä on vaikeuksia uskoa miehen sanoja ja on varma, että mies toimii lain toisella puolen, mutta miehen läheisyys synnyttää vastustamatonta nälkää ja himoa ja huomaa, ettei hän ole tunteidensa kanssa yksin.

Muistan todella hyvin sen ajan, jolloin sana Twilight oli melkein jokaisen huulilla (hyvässä ja pahassa) ja kirjakauppojen hyllyt alkoivat täyttyä paranormaaleista romansseista. Monta kertaa huomasin tämän sarjan kirjat hyllyssä, saatoin katsoa etu- sekä takakannet läpi, mutta en silti vaivautunut tutustumaan kirjoihin sen lähemmin. Sitten kun sarja tuli tutummaksi Suomessa ja oma kiinnostukseni lajia kohtaan suureni, päätin katsastaa ensimmäisen osan. Ja olin myyty.

Kuka nyt voisi vastustaa J.R. Wardin luomia miehiä, jotka ovat pelkkää lihasta ja raakaa voimaa ja kaiken lisäksi he ovat vielä vampyyreja? No, edellä mainitut eivät toki olleet ainoita syitä, miksi kirjaan niin ihastuin. Suorasukainen kieli (väkivallasta ja erotiikasta huolimatta), muut omaperäiset henkilöhahmot sekä hulvaton huumori veivät mukaansa ja nostattivat pisteet korkeuksiin. Ainoana huonona puolena minun mielestä tässä kirjassa olivat lesserin, herra X:n näkökulmasta kerrotut kohdat. Ne eivät onnistuneet herättämään mielenkiintoani yhtä paljon kuin Wrath ja Beth tai uhkarohkea rikosetsivä Butch O'Neal.

Pimeyden rakastaja koukutti ja sarja sai oikopäätä paikan suossikkilistaltani.

Sivuja: 442
Suomentanut: Marke Ahonen (2009)
Basam Books
Alkuperäinen teos: Dark Lover (2005)

Kommentit