Mustan tikarin veljeskunta

Mustan tikarin veljeskunta -sarja (eng. Black Dagger Brotherhood) kertoo vampyyrisotureista, veljeksistä, jotka taistelevat rotunsa vihollsia lessereitä vastaan New Yorkin Caldwellissa. Jokainen kirja keskittyy pääasiallisesti yhteen soturiin tai muuhun keskeiseen hahmoon, mutta kirjat antavat paloja myös sotureiden vihollisten, sieluttomien, vauvantalkilta haisevien ihmisten näkökulmista. Jokaiseen kirjaan saadaan mukaan kaunis nainen tai komea mies (tuleva partneri), joka hurmaa soturin omalla tavallaan ja sitä mukaan syntyy vauhdikas, synkkä, seksikäs ja kierolla huumorintajulla maustettu teos, joka saa naiset (miksi ei miehetkin?) sulamaan. Kirjat ovat eroottisia ja väkivaltaisia eikä kielenkäytöllä ole rajaa, joten heikkohermoisille tämä kirjasarja ei välttämättä sovi.


Suuren suosion saavuttanut sarja on yhdysvaltalaisen kirjailijan J.R. Wardin (aka. Jessica Bird) käsialaa. Kirjoja on ilmestynyt tähän asti 15 kappaletta, joista 14 on suomennettu Basam Books:in (nykyään Viisas elämä) ansiosta. 15. osa on työn alla ja 16. osa ilmestyy suomeksi mitä luultavimmin vuoden päästä (2018).

1. Pimeyden rakastaja (Dark Lover)
2. Ikuinen rakastaja (Lover Eternal)
3. Herätetty rakastaja (Lover Awakened)
4. Paljastettu rakastaja (Lover Revealed)
5. Sitomaton rakastaja (Lover Unbound)
6. Varjeltu rakastaja (Lover Enshrined)
7. Koston rakastaja (Lover Avenged)
8. Minun rakastajani (Lover Mine)
9. Vapautettu rakastaja (Lover Unleashed)
10. Uudestisyntynyt rakastaja (Lover Reborn)
11. Rakastaja - vihdoinkin (Lover at Last)
12. Kuningas (The King)
13. Varjot (The Shadows)
14. Peto (The Beast)
15. Valittu (The Chosen) ilmestyy marraskuussa 2017?
16. The Thief (2018)

Ward on aloittanut myös Mustan tikarin veljeskunta spin off sarjan, Mustan tikarin perintö (eng. Black Dagger Legacy), johon on tähän asti ilmestyny kaksi osaa. Kolmas osa julkaistaan vuoden 2018 alussa. Ensimmäinen osa on suomennettu, mutta jatko-osien suomennoksista ei ole minulla vielä tietoa.

1. Verisuudelma (Blood Kiss)
2. Blood Vow
3. Blood Fury

Sarjaan liittyen on myös ilmestynyt Mustan tikarin veljeskunta, sisäpiiri tietoa -teos, jossa Ward kertoo kirjoittamisestaan ja sen erivaiheista. Mukaan mahtuu myös hulvattomia haastatteluja veljesten kanssa, lainauksia kirjoista, poistettuja kohtauksia sekä lyhyen novellin Zsadistista ja Bellasta nimeltään Father Mine.

Päivitetty 10.10. 2017

Kommentit

  1. Tämä sarja on yksi suurimmista suosikeistani! Aloitin lukemaan tätä joskus lukion ekalla ja silloin ronskit seksikohtaukset tulivat pienoisena järkytyksenä :D Wardilla on loistava kirjoitustyyli - humoristinen, suorasukainen, toiminnallinen mutta tunteikas. Toivon, että Ward jatkaisi sarjaa vielä vaikka kuinka monella kirjalla, koska mielestäni tarina ei ole vielä lähellekkään lopussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eroottisuus oli minullekin yllätys kun aloitin lukemaan sarjaa n. vuosi sitten! Aiemmin oli lukenut pehmoisempia teoksia ja siksi totta kai J.R. Wardin tyyli sai koko naaman punaiseksi :D Mutta silti rakastuin kirjailijan tyyliin, niin tunteita herättävä ja huumori on ensiluokkaista :D Tai no, tuollainen huumori toimii minulla :D Jälleen olen sinun toivomuksien kanssa mukana, tätä sarjaa jaksaa kyllä lukea ;)

      Poista

Lähetä kommentti