Linda Howard: Liian kaunis kuolemaan

Itsepäinen blondi Blair Mallory viihdyttää lukijoita vielä yhden kirjan verran. Selviydyttyään viime kerralla täpärästi murhaajan hampaista, Blair jatkaa kuntosaliyrittäjänä omassa täydellisessä elämässään komean poliisin, Wyatt Bloodsworthin kanssa ja he suunnittelevat jo häitään. Häiden suunnittelu kuitenkin saa ikävän keskeytyksen, kun Blair melkein jää kaahailevan auton alle. Tuleva morsian aavistelee pahaa eikä toinen läheltä piti -tilanne saa naisen epäillyksiä katoamaan. Wyatt ei kuitenkaan ole naisen kanssa samaa mieltä ja sekös saa Blairin hermostumaan, sillä hän on varma, että joku mielipuoli jahtaa häntä. Taas.

Koska pidin edellisestä osasta (Henkensä kaupalla, eng. To Die For), totta kai piti toinenkin hakea kirjastosta ja lukea. Liian kaunis kuolemaan (eng. Drop Dead Gorgeous) oli ehdottomasti lukemisen arvoinen teos jännitysviihteen ykkönimiin kuuluvalta Linda Howardilta. Blair osasi jälleen naurattaa omalla persoonallisuudellaan ja juoni liikkui tasaisesti eteenpäin. Kuitenkin, niin kuin sarjan aiemmassa ja ensimmäisessä osassa, tässäkin tarinan kulku oli melko ennalta-arvattavaa, mutta minua se ei niin paljon haitannut. Ei tässä, eikä edellisessäkään. Täytyy se kuitenkin sanoa, että on harmillista, etteivät juonen osalta kirjat olleet kovin kekseliäitä. Varsinkaan toistensa rinnalla. Ymmärrän sen, ettei täydellinen Blair miellytä kaikkia lukijoita ja he voivat pitää häntä hiukan ärsyttävänä, mutta mielestäni naisen luonne toimi näissä kahdessa huumoririkkaasa jännärissä.

Jos pidit Henkensä kaupalla -kirjasta, tulet takuulla pitämään myös tästä. Muutenkin Linda Howardista pitävät eivät tule pettymään Blair Mallory -kirjoihin.

★½
Sivuja: 318 (pokkari)
Suomentanut: Pirjo Ruti
WSOY (2011)
Alkuperäinen teos: Drop Dead Gorgeus (2006)

Kommentit